Ζωντανός ο Παναθηναϊκός μόνο αν σκοτώσει τον Ολυμπιακό

Ζωντανός ο Παναθηναϊκός μόνο αν σκοτώσει τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟ πήρε έναν βαθμό και μία ένεση ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης με την ΑΕΚ, αλλά κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, δίνει έναν τελικό για την πεντάδα.

Τώρα βλέπουν όλοι πόσο αρνητικά έχει επιδράσει στη βαθμολογία, αλλά και στην πίεση που υπάρχει για αποτέλεσμα σε κάθε ματς αυτό το -6.

Ο Παναθηναϊκός που ξεκίνησε εντυπωσιακά ήταν δεδομένο ότι θα κάνει κοιλιά, λόγω έλλειψης ποιότητας, βάθους στον πάγκο, εμπειρίας. Κρατήθηκε καλά μέχρι τέλους του πρώτου γύρου, αλλά στον δεύτερο έχει απογοητεύσει. Σε σημείο που πλέον το «τριφύλλι», σε ό,τι αφορά τον βασικό του στόχο που είναι η πεντάδα, να κυνηγάει τον Άρη, ο οποίος είναι στο +5, αλλά να βλέπει κι έναν βαθμό μπροστά του τον Παναιτωλικό, που σάρωσε τον Πανιώνιο. Οι «πράσινοι» που θα ήταν πέμπτοι έναν βαθμό πάνω από τον Άρη, τώρα είναι έβδομοι. Σε μία ομάδα, η οποία ούτως ή άλλως έχει αδυναμίες, νομίζετε ότι δεν επηρεάζεται ψυχολογικά απ’ όλη αυτή την κατάσταση;. Με τον ίδιο αέρα μπαίνεις σε ένα ματς που ξέρεις ότι και να χάσεις δεν τρέχει τίποτα για την πεντάδα και το ίδιο ότι μπορεί να είναι η τελευταία σου ευκαιρία;

Η τελευταία ευκαιρία, όμως, έφτασε και είναι κόντρα στον Ολυμπιακό. Το έφερε έτσι η μοίρα να θες να μείνεις ζωντανός στον βασικό σου στόχο, υποδεχόμενος τον αιώνιο αντίπαλό σου. Νικάει ο Παναθηναϊκός, μένει ζωντανός και σκοτώνει και τυπικά τους Πειραιώτες για το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας, ωστόσο, θεωρώ ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Ο Άρης υποδέχεται στην έδρα του τον καταδικασμένο Απόλλωνα. Να γκελάρει το βλέπω απίθανο.

Καλή η ισοπαλία, λοιπόν, με την ΑΕΚ για να ανέβει η αυτοπεποίθηση των παικτών του Δώνη, αλλά με τον Ολυμπιακό δεν αρκεί. Ίσως να είναι και καλό εδώ που έφτασε η κατάσταση. Αν δεν νικήσει το «τριφύλλι» δεν θα ζητηθούν και πολλές ευθύνες από την ομάδα. Όλοι γνωρίζουν ότι έχει περιορισμένες δυνατότητες. Αν, όμως, καταφέρει και πάρει τους τρεις βαθμούς, τότε θα εκτοξευθεί η ψυχολογία, θα πιστέψουν όλοι στην πεντάδα. Και μετά ο Παναθηναϊκός παίζει στη Ριζούπολη και υποδέχεται τον Άρη, όπου θα κριθεί σε έναν μεγάλο βαθμό ο βασικός στόχος των «πρασίνων».

Ο τελικός είναι μπροστά για τον Παναθηναϊκό. Σε όποια κατάσταση, άλλωστε κι αν βρίσκεται, μην ξεχνάμε ότι δεν ηττήθηκε δύο φορές από την ΑΕΚ, ενώ στο Φάληρο έχασε στο τέλος τον θρίαμβο. Στον αντίποδα, δεν έχει νίκη σε ντέρμπι με τους μεγάλους, από τη στιγμή που ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ δύο φορές. Θα είναι στίγμα στην ιστορία του να κλείσει ο Παναθηναϊκός μία σεζόν χωρίς να έχει σημειώσει μία σπουδαία νίκη.

Ο κόσμος του «τριφυλλιού» έχει γευτεί πίκρες, δεν συγκινείται με την πεντάδα, δεν υπάρχει κάποιος να του δώσει όραμα και να τον κάνει να πιστέψει ότι σύντομα θα μπορεί να διεκδικεί την κορυφή. Μία νίκη επί του Ολυμπιακού, ωστόσο, πάντα έχει τη δική της σημασία. Ο Παναθηναϊκός έχει να χάσει στην έδρα του, εντός γηπέδου κι όχι στα χαρτιά, από τον Ολυμπιακό από το φθινόπωρο του 2013, δεν έχει την ποιότητα ακόμα και του πιο πρόσφατου παρελθόντος, όμως, σ’ αυτές τις μάχες μετράει και το πάθος. Είναι σίγουρο ότι θα δούμε έναν πιο πεισμωμένο, πιο παθιασμένο Παναθηναϊκό. Εκτός από το γόητρο, όπως αναφέραμε και βαθμολογικά είναι ενδεχομένως το τελευταίο χαρτί για την πεντάδα. Οι παίκτες του Δώνη οφείλουν να τα δώσουν όλα. Κι όπως γνωρίζουν όλοι τους τελικούς τους δίνεις για να νικήσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ