Η Λίβερπουλ του Κλοπ μπορεί να τους «περιποιηθεί» όλους!

Η Λίβερπουλ του Κλοπ μπορεί να τους «περιποιηθεί» όλους!

Ο κόουτς του ρυθμού και της έντασης, δουλεύει με άλλο τρόπο στο Ανφιλντ. Προτιμά να βγάζει τους αντιπάλους του από το καβούκι και αφού ξεθαρρέψουν να τους... περιποιείται.  Θύμα αυτής της… περιποίησης έπεσε και η Μπάγερν. Ο Κόβατς προφανώς και ήξερε τι θα κάνει η Λίβερπουλ στο Μόναχο. Ηξερε, αλλά δεν μπορούσε να το αποφύγει…

Πέρσι την οδηγούσε επιθετικά ο Μο Σαλάχ. Φέτος την οδηγεί ο Σάντιο Μανέ. Ενας εκρηκτικός επιθετικός που δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι εξτρέμ ή σέντερ φορ. Πιθανότατα να μην είναι τίποτα από τα δυο. Είναι κάτι ανάμεσα. Ενας δαίμονας που επιταχύνει στον ανοικτό χώρο και περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του όταν έχει ελάχιστο χώρο και χρόνο στη διάθεσή του.

Στο πρώτο γκολ στρίβει απότομα και από την «εξωτερική» αφήνοντας σύξυλους τον Ραφίνια και τον Νόιερ που είχε την απρονοησία να βγει στο ύψος της περιοχής. Στο τρίτο γκολ τεντώνει το κορμί του ώστε να βρεθεί στα νώτα του Χούμελς και να σβήσει κάθε ελπίδα του της Μπάγερν για επιστροφή στο παιχνίδι. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι πια μια επιπόλαιη ομάδα στη λογική του όσα φάμε κι όσα βάλουμε. Είναι πιο κυνική από πέρσι.  Ο Βαν Ντάικ πίσω την έχει κάνει πιο στιβαρή.

Διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Αγγλία. Παίζει με τρεις αμυντικογενείς χαφ στην μεσαία γραμμή και ποντάρει στην ταχύτητα και την ευελιξία των επιθετικών της. Όπως πέρσι έτσι και φέτος καθήκοντα οργανωτικά εκτελεί όποτε χρειάζεται ο… σέντερ φορ Φιρμίνο που εγκαταλείπει την κορυφή της επίθεσης και γίνεται τέταρτος χαφ την ώρα που συγκλίνουν ο Σαλάχ με τον Μανέ (κυρίως ο δεύτερος) και ο Ρόμπερτσον που είναι πραγματικό έμβολο γίνεται στη στιγμή εξτρέμ. Απέναντι σε αυτή την σφιχτή αμυντικά Λίβερπουλ, η Μπάγερν φλυάρησε κατά διαστήματα με την μπάλα και έγινε επικίνδυνη ελάχιστες φορές με τον 35χρονο Ριμπερί. Δεν της άξιζε να πετάξει εκτός προημιτελικών αυτή την Λίβερπουλ.

Ο Κλοπ έφτιαξε μια κυνική ομάδα που ενδιαφέρεται να μην αιφνιδιαστεί και μετά να ψάξει το γκολ. Κομματάκι ασυνήθιστο για τις παραδόσεις της Λίβερπουλ αλλά αποδοτικό σε μεγάλο βαθμό.  Ισως, αυτός ήταν ο λόγος που ο Κλοπ δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα με το 0-0 του πρώτου αγώνα στο λιμάνι. Η ομάδα που έχει δημιουργήσει είναι «μανούλα» όταν είναι ο αντίπαλος που θα χρειαστεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στον ανοικτό χώρο.

Οι «κόκκινοι» είναι πολλοί επικίνδυνοι. Οι τρεις επιθετικοί και ο Ρόμπερτσον αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναχαιτιστούν.   Η Λίβερπουλ δεν έφτασε σε εκθαμβωτική απόδοση στο Μόναχο. Είναι ζήτημα αν μπορεί να θαμπώνει με την απόδοσή της. Άλλη ομάδα έχει φτιάξει ο Κλοπ, που πέταξε έξω την ομάδα η οποία τον εμπόδισε να πετύχει περισσότερα πράγματα όταν ήταν στον πάγκο της Ντόρτμουντ. Ο κόουτς του ρυθμού και της έντασης δουλεύει με άλλο τρόπο στο Ανφιλντ.

Προτιμά να βγάζει τους αντιπάλους του από το καβούκι και αφού ξεθαρρέψουν να τους… περιποιείται . Θύμα αυτής της περιποίησης έπεσε και η Μπάγερν. Ο Κόβατς προφανώς και ήξερε τι θα κάνει η Λίβερπουλ στο Μόναχο. Ηξερε αλλά δεν μπορούσε να το αποφύγει….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ