Η μαϊμού καμιά φορά δαγκώνει

Η μαϊμού καμιά φορά δαγκώνει

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον Γ.Βασιλειάδη, που παίζει καθυστέρηση. Αλλά δεν πρόκειται να αποφύγει το μοιραίο. Να σκάσει το μπάσκετ στα χέρια του.

ΚΑΛΗ δουλειά να ψειρίζεις τη μαϊμού. Και καλοπληρωμένη μάλιστα. Όταν τυγχάνει να συνδυάζεται με την ιδιότητα του Υφυπουργού. Περί του Γεωργίου Βασιλειάδη ο λόγος. Που παίζει καθυστέρηση. Πετάει τη μπάλα στην εξέδρα για να κερδίσει χρόνο. Για να μεταθέσει έστω και για λίγες μέρες το μοιραίο. Να σκάσει το μπάσκετ στα χέρια του. Να καταρρεύσει το οικοδόμημα του πρωταθλήματος, κατά πως λέει η κοινοτοπία, σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

ΣΤΗΝ αρχή εμφανίστηκε φουριόζος. Με δήλωσή του, τη περασμένη Πέμπτη 8 Μαρτίου, ότι «θα πρέπει οι Λίγκες να βρουν μία λύση. Αν δεν τα βρουν στη συνάντηση που θα έχουν οι εμπλεκόμενες πλευρές, την επομένη μέρα θα παρέμβω». Ύστερα από τέσσερις μέρες, τη Τρίτη 12 του μήνα επανήλθε. Αφού αναγνώρισε ότι υπάρχουν «σκιές», εξέφρασε τη διαφωνία του για τους ξένους διαιτητές. (ενώ με τους ξένους διαιτητές στο ποδόσφαιρο, δεν έχει πρόβλημα). Λες και τον έχουνε βάλλει εκεί που είναι για να παρατηρεί και να λέει την άποψή του. Κι εγώ διαφωνώ με τις πυρηνικές δοκιμές. Έχει καμιά αξία η γνώμη μου;

ΚΙ έγινε τη Τετάρτη το πρωί, η συνάντηση των εμπλεκομένων. Αποτέλεσμα; Μία οπή εις το ύδωρ. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αμετακίνητος. Κι έγινε και συγκεκριμένος μάλιστα. Αν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές, δεν θα κατέβει ν αγωνιστεί, ενώ δεν πρόκειται ν ανοίξει το ΣΕΦ. Παναθηναϊκός και διαιτητές δηλαδή θα βρουν τις πόρτες κλειστές. Άκουσε κανείς τη παρέμβαση που είχε προαναγγείλει ο Υφυπουργός; Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Μη τον το είδατε τον Βασιλειάδη. Σαν τον Παναή από τα Μέγαρα. Άφαντος. Εξαφανισμένος.

ΑΥΤΟ που συνεχίζεται με τις ευλογίες του Υφυπουργού, είναι το κουκλοθέατρο της αναβολής. Επειδή δήθεν η Αστυνομία δεν μπορεί τα βγάλει πέρα, όταν παίζουν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ταυτόχρονα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Κι έτσι τέθηκε το θέμα αναβολής του ντέρμπι του ΣΕΦ. Ν αναβληθεί όμως τι; Ένα παιχνίδι που δεν πρόκειται να γίνει; Και περιμένουν τι; Να οριστούν τη Πέμπτη οι (Έλληνες) διαιτητές. Θ αλλάξει κάτι; Ο Ολυμπιακός, θα εμμείνει στην αρχική θέση του, ότι δεν κατεβαίνει. Κι η Αστυνομία θ αποφασίσει τη Παρασκευή τι; Να εισηγηθεί στον Υφυπουργό την αναβολή ενός ανύπαρκτου αθλητικού γεγονότος; Γελάει ο κόσμος.

ΚΙ εκεί είναι που έχει δίκιο ο Παναθηναϊκός. Σχετικά με τις αιτιάσεις του για τη στάση του Υφυπουργού. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός, έχει δηλώσει εγγράφως, ότι δεν κατεβαίνει εφαρμόζονται οι Κανονισμοί και τέλος. Να λοιπόν που δεν είναι όλα εύκολα. Να σκορπάμε τα λεφτά της ΕΡΤ. Να νομοθετούμε κατά παραγγελία για να διευκολύνουμε το διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ. Να σαχλαμαρίζουμε στα ραδιόφωνα και στα κανάλια, για να κερδίσουμε δημοσιότητα ενόψει της καθόδου στις εκλογές. Έρχονται όμως καμιά φορά και τα δύσκολα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πολύ δύσκολα.

ΕΙΤΕ το Σάββατο, είτε λίγες μέρες αργότερα, αν τελικά επιβεβαιωθεί η κωμωδία της αναβολής, ο γενειοφόρος υφυπουργός δεν πρόκειται να αποφύγει το μοιραίο. Το μπάσκετ θα σκάσει στα χέρια του. Επί της κυβέρνησης Σύριζα. Το πρωτάθλημα θα ανατιναχθεί. Ο Παναθηναϊκός θα παίζει μόνος του. Ο Ολυμπιακός θα μεταναστεύσει στην Αδριατική Λίγκα. Και γιατί να μη μεταφέρει τη φορολογική έδρα του στη Βουλγαρία. Αντί για 45%μ να επιβαρύνεται με 10% φόρο επί των συμβολαίων. Είπαμε είναι καλή δουλειά να ψειρίζεις τη μαϊμού. Δεν γίνεται όμως επ’ άπειρον. Καμιά φορά η μαϊμού δαγκώνει. Και δαγκώνει και άσχημα.

Στη μουσική επιλογή, Tom Waits-Tom Traubert’s Blues

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ