Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε σε πιο ψηλό «ράφι» στην ποδοσφαιρική αγορά

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε σε πιο ψηλό «ράφι» στην ποδοσφαιρική αγορά

Ο Δικέφαλος μπορεί να μην έχει καταφέρει ακόμη να παίξει στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, αλλά δείχνει ότι ανέβηκε σε πιο ψηλό «ράφι» στην ποδοσφαιρική αγορά.

Τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει κάνει αρκετές πωλήσεις παικτών στο εξωτερικό. Χωρίς παρουσίες στους ομίλους του Champions League οι τιμές αυτών ήταν σχεδόν πάντα πιο χαμηλές από εκείνες των παικτών του Ολυμπιακού. Έτσι πάει το τροπάριο… Χωρίς Champions League και ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει κάποια υψηλή πώληση από πέρυσι.

Ο Δικέφαλος μπορεί να μην έχει καταφέρει ακόμη να παίξει στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά δείχνει ότι ανέβηκε σε πιο ψηλό «ράφι» στην ποδοσφαιρική αγορά.

Τα προηγούμενα χρόνια οι ρήτρες που έβαζε ο ΠΑΟΚ ήταν χαμηλότερες και οι περισσότεροι παίκτες που έφυγαν, πήραν μεταγραφές με τις ενδιαφερόμενες ομάδες να καταβάλουν στον Δικέφαλο αρκετά εύκολα τις ρήτρες. Για τη Γαλατάσαραϊ δεν ήταν δύσκολο να δώσει 3,6 εκ. ευρώ για να πάρει τον Ροντρίγκες και η Σταντάρ Λιέγης ήταν αρκετά εύκολο να δώσει 2,5 εκ. ευρώ για τον Τσίμιροτ. Λίγο παλαιότερα, το 2012 η Λεβερκούζεν είχε δώσει πολύ εύκολα 1,5 εκ. ευρώ για να πάρει τον 19χρονο Σταφυλίδη.

Η οικονομική στενότητα ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να πουλήσει σε κάποιες περιπτώσεις και πιο κάτω από την πραγματική αξία κάποιων παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, όπως έγινε το 2012 με τον Βιεϊρίνια, ο οποίος είχε ρήτρα 15 εκ. ευρώ αλλά πουλήθηκε στη Βόλφσμπουργκ με 4,5 εκ. ευρώ γιατί ο Δικέφαλος κινδύνευε με χρεωκοπία και αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η πώληση του Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ τον περασμένο Ιανουάριο, στο ύψος της ρήτρας του, στα 10 εκ. ευρώ είναι η πιο ακριβή στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Οι ρήτρες που μπήκαν στον Λέο Ζαμπά (τον οποίο παρακολουθεί η μισή ποδοσφαιρική Ευρώπη) και στον Ίνγκι Ίνγκασον είναι στα 20 εκ. ευρώ. Η ρήτρα του Άκπομ είναι στα 10 εκ. ευρώ αλλά ήδη υπάρχουν σκέψεις για νέο βελτιωμένο συμβόλαιο και αύξηση της ρήτρα στα 20 εκ. ευρώ. Ο Πέλκας έχει ρήτρα 8 εκ. ευρώ, το ίδιο και ο Πασχαλάκης και Κουλούρης.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας φτιάξει καριέρες παικτών (Ροντρίγκες, Πρίγιοβιτς, Λούκας, Τσίμιροτ κτλ) έχει προσελκύσει πάνω του τα βλέμματα αρκετών ομάδων του εξωτερικού που παρακολουθούν τους παίκτες του, αλλά πλέον ξέρουν ότι δεν μπορούν να τους πάρουν με ψίχουλα και θα πρέπει να πληρώσουν αδρά (για τα ελληνικά δεδομένα).

Και αν καταφέρει ο Δικέφαλος να μπει και στους ομίλους του Champions League, τότε πιθανότατα οι παίκτες του να βρεθούν σε ακόμη πιο υψηλό «ράφι» στην ποδοσφαιρική αγορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ