Το παράδειγμα προς αποφυγή και ο ρόλος του άξονα

Το παράδειγμα προς αποφυγή και ο ρόλος του άξονα

Η αγωνιστική παρουσία (και όχι το αποτέλεσμα) του πρώτου γύρου στο Φάληρο θα δείξει στον Παναθηναϊκό πώς να μην παίξει την Κυριακή.

Η παρουσία του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο στο Φάληρο είχε στεναχωρήσει τον Γιώργο Δώνη, όπως ο ίδιος ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου. Τον στεναχώρησε το γεγονός πως οι παίκτες του, που είχαν πάει στο Φάληρο με εφτά αγώνες εξαιρετικής παρουσίας έως τότε, δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα.

Αδυνατούσαν να την κυκλοφορήσουν σωστά, με αποτέλεσμα η πολιορκία του Ολυμπιακού να μεγαλώνει όσο περνούσε η ώρα και οι «πράσινοι να δεχτούν γκολ στο 95’ του αγώνα.

Είναι κάτι που τους το τόνισε πολύ εκείνη την περίοδο. «Χάσε, αλλά παίξε. Κυκλοφόρησε, κράτα, σήκωσε το βλέμμα». Ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο εκείνο το βράδυ έμοιαζε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο σαν ένα φοβισμένο γατάκι, που το κυνηγάνε τα λιοντάρια να το κατασπαράξουν. Και ήταν τυχερός που έφυγε με την ισοπαλία.

Το απόγευμα της Κυριακής θεωρώ δεδομένο πως θα δούμε μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με τότε. Κι ας μην είναι ο Παναθηναϊκός στην ίδια καλή κατάσταση με την οποία πήγαινε στο Φάληρο εκείνη την περίοδο, έχοντας μόλις μία ήττα κι αυτή στην Τούμπα.

Φυσικά και ο Παναθηναϊκός δεν είναι το φαβορί. Θα πρέπει, εκτός από την τακτική προσήλωση, να βγάλει στο γήπεδο κι άλλα στοιχεία για να καταφέρει να κοιτάξει τον αντίπαλό του στα μάτια και να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι. Είναι δύσκολο να πούμε από τώρα για το τι περιμένουμε να δούμε στο θέμα της τακτικής από τις δύο ομάδες, αλλά δεδομένα θα παίξει σημαντικό ρόλο ο άξονας. Κι ας έχουν δύναμη και οι δύο ομάδες στα άκρα τους, με Ποντένσε – Μασούρα ο ένας και Μπουζούκη – Χατζηγιοβάνη άλλος.

Το δίδυμο Κάτσε – Κουρμπέλη στον Παναθηναϊκό θα παίξει καταλυτικό ρόλο, ιδιαίτερα αν ο Μαρτίνς επιλέξει να βάλει Γκιγιέρμε – Καμαρά και τον Φορτούνη μπροστά τους. Σίγουρα τα τρεξίματα των χαφ του Παναθηναϊκού θα πρέπει να είναι περισσότερα από κάθε άλλο ματς, ακόμα και απ’ αυτό με τον ΠΑΟΚ, που έτσι κι αλλιώς πήγε πολύ στραβά για τους πράσινους από το πρώτο λεπτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ