Στον Ολυμπιακό οι εξετάσεις δεν σταματούν ποτέ…

Στον Ολυμπιακό οι εξετάσεις δεν σταματούν ποτέ…

Στους ερυθρόλευκους είναι όπως με τις μηνιαίες κάρτες για το μετρό. Με την κάρτα του Μαρτίου δεν μπορείς να ταξιδεύεις τον Απρίλιο. Πρέπει να την ανανεώσεις. Όποιος από τους παίκτες κάνει το λάθος να πιστέψει ότι για αυτόν δεν υπάρχουν πια εξετάσεις, θα διαπράξει μέγιστο σφάλμα.

Συζητήθηκε αρκετά η δήλωση του Πέδρο Μαρτίνς ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται το καλοκαίρι λίγες αλλαγές στο ρόστερ του. Έχω την εντύπωση ότι η δήλωση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της, δεν σηκώνει τόσο πολύ και τόσο μεγάλη συζήτηση. Ο φετινός Ολυμπιακός με τα καλά και τις αδυναμίες του είναι έργο του Μαρτίνς. Θα μου φαινόταν πολύ παράξενο αν ο άνθρωπος που δούλεψε για την δημιουργία του θα έβγαινε να διαγράψει την δουλειά του και να πάει στην λογική του «φτου κι από την αρχή».

Άλλωστε, δεν υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα θέλει γενική επισκευή και πέταμα. Στο θέμα αυτό αξίζει να επανέλθουμε στη συνέχεια του κειμένου. Αν κάτι χτύπησε στο μάτι είναι ότι ο Πορτογάλος κόουτς μίλησε σαν να έχει ολοκληρωθεί η χρονιά κι έχει γίνει η αξιολόγηση και της πορείας της ομάδας και η αξιολόγηση όσων δούλεψαν αυτή τη χρονιά με πρώτο τον ίδιο. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει για τον Ολυμπιακό. Απομένουν έξι αγωνιστικές στις οποίες ο κόσμος και η διοίκηση ζητούν αντίστοιχες νίκες και μάλιστα με επιβλητικές εμφανίσεις. Το ίδιο ζητάει -προφανώς- και ο Μαρτίνς από τους παίκτες του. Το αντίθετο θα ήταν ασυνήθιστο.

Οι χιλιάδες που πάνε στο Φάληρο και τα εκατομμύρια που παρακολουθούν από την τηλεόραση θέλουν ακόμα κι όταν δεν υπάρχει εμφανές βαθμολογικό κίνητρο, να βλέπουν την ομάδας τους να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και να παίρνει νίκες.  Στον Ολυμπιακό είναι όπως με τις μηνιαίες κάρτες για το μετρό. Με την κάρτα του Μαρτίου δεν μπορείς να ταξιδεύεις τον Απρίλιο. Πρέπει να την ανανεώσεις. Όποιος από τους παίκτες κάνει το λάθος να πιστέψει ότι για αυτόν δεν υπάρχουν πια εξετάσεις, θα διαπράξει μέγιστο σφάλμα. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι λογικό να το γνωρίζει αυτό και να έχει επιστήσει την προσοχή στους ποδοσφαιριστές του. Η χρόνια κλείνει αποτυχημένα για τα στάνταρ του Ολυμπιακού. Όταν η ομάδα μένει για δεύτερη χρονιά χωρίς τίτλους δεν υπάρχουν περιθώρια για επανάπαυση και εφησυχασμούς.

Το μέτρο που κρίνονται όλοι δεν αφορά μόνο την ατομική απόδοσή τους. Πάντα βάραινε και θα βαραίνει αν η ομάδα έχει πετύχει τους συλλογικούς στόχους της. Με την έννοια αυτή κάθε δήλωση που μπορεί να ερμηνευτεί ως τέλους χρόνου μπορεί να βλάψει. Ας γυρίσουμε τώρα στην ουσία της δήλωσης του Πορτογάλου κόουτς. Ο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από πέρσι. Για την ακρίβεια είχε τρία χρόνια να παίξει τόσο παραγωγικά και θεαματικά. Ο κόσμος το αναγνώρισε με την στήριξη και το χειροκρότημα του ακόμα κι όταν τα αποτελέσματα δεν αντιστοιχούσαν με όσα έβλεπε στο χορτάρι.

Υπό την έννοια αυτή, ο Ολυμπιακός έχει να προσθέσει και να αφαιρέσει. Όχι να ξηλώσει και να (ξανα)φτιάξει. Οσοι όμως, έχουν την εντύπωση πως ο γάιδαρός τους είναι δεμένος και κατεβάσουν το πόδι από το γκάζι, μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεως…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ