Παναθηναϊκός : Δύσκολη εξίσωση

Παναθηναϊκός : Δύσκολη εξίσωση

Ο Παναθηναϊκός έχει σήμερα μάλλον εύκολο ματς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και περιμένει την εφαρμογή των νόμων.

Ο Παναθηναϊκός δίνει απόψε ίσως το πιο… εύκολο παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα, αφού έχει να παίξει με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με τη ρωσική ομάδα να είναι το ακλόνητο φαβορί.

Η αλήθεια είναι πως οι πράσινοι δεν ανήκουν στην ελίτ της Ευρωλίγκας, δεν είναι πλέον από τις ομάδες που στοχεύουν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και μια πιθανή νίκη θα ισοδυναμεί με υπέρβαση.

Ακριβώς αυτό λοιπόν ψάχνουν απόψε ο Ρικ Πιτίνο με τους παίκτες του. Την υπέρβαση για να κάνουν την επιπλέον νίκη που χρειάζονται ώστε να φτάσουν πιο κοντά στην οκτάδα.

Ο Πιτίνο υποστήριξε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τη φιλοσοφία του και θα παίξει στο γνώριμο στυλ του. Γρήγορο μπάσκετ με έμφαση στον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, ώστε να αποφύγει την υπεροπλία της ΤΣΣΚΑ σε κορμιά και βάθος πάγκου.

Ασφαλώς θα είναι πολύ δύσκολο, διότι θα πρέπει να ελέγξει τα ριμπάουντ, να μπλοκάρει τους δυο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ (Σέρχι και Ντε Κολό) και κυρίως να περιορίσει τη δράση του Κλάιμπερν, ενός παίκτη που μπορεί σχεδόν μόνος του να κάνει τη ζημιά. Οι προκλήσεις για τον προπονητή και τους παίκτες θα είναι πολλές χωρίς όμως να έχουν μαζί τους τις πιθανότητες.

Πάμε τώρα στο θέμα των ημερών. Στον Παναθηναϊκό παρακολουθούν τον Ολυμπιακό να επιμένει στην απόφασή του να ζητάει ξένους διαιτητές και να αποχωρεί από το ντέρμπι της Κυριακής.

Δικαίωμα του καθενός είναι να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις που θεωρεί για να προασπίσει τα συμφέροντά του. Να πάει να παίξει όπου θέλει, να κάνει ο, τι θέλει, ο, τι κρίνει αυτός ότι είναι σωστό. Υπάρχουν όμως κανόνες και νόμοι που πρέπει να εφαρμοστούν.

Όταν πέρσι ο Παναθηναϊκός πλακωνόταν με τον Μπερτομέου, κάποιοι χασκογελούσαν κι έλεγαν: «Πάνω του Τζόρντι, βάλτου κι άλλες ποινές, πάνω από όλα η νομιμότητα». Τα παραμάγαζα στη Βαρκελώνη δούλευαν υπερωρίες…

Όταν ο Γιαννακόπουλος, εντελώς εσφαλμένα, αγνοούσε τις δικαστικές αποφάσεις και έμπαινε στο γήπεδο, όλοι ζητούσαν τη νομιμότητα και την τιμωρία του. Φυσικά, σωστά του επιβάλλονταν οι ποινές.

Συνεπώς σε ένα ή δύο χρόνια δεν θα υπάρχουν wild cards ή συγνώμες και αναθεωρήσεις. Το προϊόν και το άθλημα θα πρέπει να το σκεφτεί πρώτα εκείνος που το τινάζει στον αέρα.

Το μπάσκετ θα συνεχίσει να υπάρχει με πολλά προβλήματα πράγματι και θα πρέπει να σκεφτεί τι πρέπει να κάνει για να τα αντιμετωπίσει. Ίσως η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά με σκληρό και αμείλικτο έλεγχο από τον ίδιο τον ΕΣΑΚΕ, θα ήταν μια λύση.

Από εκεί και πέρα προφανώς και είναι τρολάρισμα η κίνηση του Παναθηναϊκού να δηλώσει συμμετοχή στην Αδριατική Λίγκα, για την οποία ακούμε τόσα καλά λόγια τώρα τελευταία και αναρωτιόμαστε πόσο χαζές ήταν οι ελληνικές ομάδες τόσα χρόνια που δεν έτρεχαν να παίξουν εκεί… Τα ίδια έλεγε και η Μακάμπι με χορηγούς, εισιτήρια, τεράστιο κόσμο σε όλες τις έδρες και έφυγε…

ΥΓ Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει τι στο διάολο έγινε με τη μεταγραφή του Πέιν. Ο Αμερικανός ήρθε και δεν ακούμπησε, μάλλον δεν κατάλαβε ούτε ο ίδιος πότε ήρθε και πότε έφυγε. Ο Πιτίνο τον είδε και είπε «ναι αυτός μας κάνει για αντι-Λάσμε, δηλαδή»;

Και τότε υπήρχε ανάγκη να παίξει ο Παπαγιάννης, αλλά αποκτήθηκε ο Πέιν που μπορεί να προσαρμοστεί πιο γρήγορα επειδή ήταν και πέρσι στην ομάδα. Κακή επιλογή, που δείχνει και τη σύγχυση ρόλων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ