Με τερματοφύλακα τον Γκιγιέρμε…

Με τερματοφύλακα τον Γκιγιέρμε…

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να χαλαρώσει την ένταση στο Ρέντη. Η ιδιαίτερη προπόνηση και το δίτερμα με «προπονητές» Τσιμίκα, Κούτρη, γκολκίπερ τον... Γκιγιέρμε, αλλά και ένα σημαντικό μήνυμα ενόψει του αιώνιου ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Οι τελευταίες προπονήσεις στο Ρέντη ήταν σκληρές και έντονες. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να μην κάνει εκπτώσεις και να έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο στους ποδοσφαιριστές του, πως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι «must win» για τους Ερυθρόλευκους. Και πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, για κανέναν. Εξάλλου, πρόκειται για το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας. Ασχετα της κατάστασης που βρίσκονται οι αιώνιοι.

Στην προπόνηση της Παρασκευής, ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός επιφύλαξε μια έκπληξη στους ποδοσφαιριστές του. Αφού ολοκληρώθηκε το βασικό πρόγραμμα (σ.σ. που ήταν πιο χαλαρό από τις προηγούμενες ημέρες) και έφτασε η ώρα για το διπλό, ο Μαρτίνς φώναξε κοντά του τους Τσιμίκα και Κούτρη. Ο λόγος; Τους έθεσε υπεύθυνους να επιλέξουν οι δύο αριστεροί μπακ των Πειραιωτών τις ομάδες που θα αντιμάχονταν στον αγωνιστικό χώρο του Ρέντη.

Όταν οι δύο ομάδες χωρίστηκαν, τότε ο προπονητής τους ενημέρωσε πως ο κάθε παίκτης θα αγωνιζόταν σε θέσεις που θα επέλεγαν οι δύο παίκτες. Κάπως έτσι, λοιπόν, στις ομάδες είδαμε τον Γκιγιέρμε τερματοφύλακα, τον Μπουχαλάκη… δεξιό μπακ, τον Κούτρη 10άρι, τον Φορτούνη αμυντικό χαφ, τον Ποντένσε αριστερό μπακ. Σε ένα διπλό αλλιώτικο από τα άλλα. Ενα διπλό με ένταση και πάθος, αλλά πάνω από όλα κέφι, διάθεση και σούπερ κλίμα. Από εκείνες τις στιγμές που οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στην παιδική τους ηλικία. Όχι πολύ μακριά πίσω στον χρόνο.

Η χρησιμότητα αυτής της προπόνησης είναι πιθανό να αποδειχθεί πολύ σημαντική. Διότι και οι ποδοσφαιριστές έχουν ανάγκη να θυμηθούν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Να χαλαρώσουν και να θυμηθούν ότι (καλο)πληρώνονται για να κάνουν το κέφι τους. Οτι έχουν τη σπάνια δυνατότητα να κάνουν επάγγελμα το χόμπι τους, την τρέλα τους, το παιχνίδι τους. Πόσοι μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό και παράλληλα να βάζουν στους λογαριασμούς τους μερικές χιλιάδες, εκατομμύρια ευρώ;

Η «ώρα του παιδιού» που επέτρεψε ο Μαρτίνς στο Ρέντη είναι ένα έμμεσο μήνυμα ότι οι ποδοσφαιριστές του (όπως κανείς επαγγελματίας ποδοσφαιριστής) δεν χρειάζεται «έξτρ» κίνητρο για να παίξει, να παλέψει, να δώσει το 100% των δυνάμεών του και να φέρει το αποτέλεσμα που θέλει η ομάδα του. Πόσο μάλλον όταν ακολουθεί ένα ντέρμπι αιωνίων. Ενα ματς στο οποίο κάθε ποδοσφαιριστής (θα έπρεπε να) έχει όνειρο να αγωνιστεί. Και όποιος αγωνίζεται, δεν μπορεί να «φυλάγεται» ή να κάνει εκπτώσεις στο πάθος και τη δίψα για τη νίκη.

Ακόμη και με τερματοφύλακα τον… Γκιγιέρμε, λοιπόν να κατέβει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, η νίκη είναι το ζητούμενο, είναι αδιαπραγμάτευτη. Πάντα ήταν στις μονομαχίες με τον Παναθηναϊκό. Και για τις δύο πλευρές. Και πάντα θα είναι. Διότι άσχετα ποιοι μπορεί να «παρεμβαίνουν» από καιρού εις καιρόν στη διαρχία του ελληνικού αθλητισμού, ο ηλεκτρικός που δημιουργείται σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι, είναι ασύγκριτος. Και αυτόν τον ηλεκτρισμό οφείλουν να τον νιώσουν και να εμφανιστούν έτοιμοι και αποφασιστικοί οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς.

ΥΓ. Μετά το ντέρμπι του ΟΑΚΑ θα παρθούν όλες οι μεγάλες αποφάσεις για τη νέα χρονιά. Ήδη ο Ολυμπιακός κινείται δυναμικά για την επόμενη ημέρα του, αλλά ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πάντα μπορεί να προκαλέσει ισχυρές «δονήσεις». Και να αλλάξει ακόμη και δρομολογημένα ζητήματα. Είπαμε, δεν είναι ένα «απλό» παιχνίδι…

ΥΓ2. Η παρωδία που ζούμε τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό μπάσκετ δεν έχει προηγούμενο. Φανταστείτε να συγκαλούσε σύσκεψη ο Κοντονής και να μην πήγαινε ο «Χ» πρόεδρος της ΕΠΟ. Κατ’ αρχάς δεν θα τολμούσε να μην πάει. Κατά δεύτερον, θα είχε «πέσει» η διοίκηση της Ομοσπονδίας και θα συζητούσαμε για τους επόμενους. Στον Φάρο, όμως, δεν περνάνε αυτά, ε; Μαύρη κωμωδία. Όλα. Και όσα προηγήθηκαν, και όσα έγιναν και φυσικά όσα απίθανα ακολούθησαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ