Είναι ακόμα στο σχοινί

Είναι ακόμα στο σχοινί

Ο Παναθηναϊκός γίνεται πλέον κανονική ομάδα, αλλά παραμένει στον προθάλαμο της Ευρωλίγκας.

Θα μπορούσε το σουτ του Καλάθη να μην μπει. Μεταξύ μας ήθελε και αρκετή τύχη για να ευστοχήσει ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Το θέμα είναι πως οι πράσινοι έκαναν μια εμφάνιση βγαλμένη από την ένδοξη εποχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Από τότε που μπορούσαν να κοιτάζουν στα μάτια τους πάντες και να τους κερδίζουν εμφατικά.

Το εύστοχο καλάθι έχει να κάνει μόνο με τη νίκη, η οποία τους δίνει τεράστια ανάσα βαθμολογικά και τους επιτρέπει να διεκδικεί με περισσότερες πιθανότητες το… θαύμα της πρόκρισης στα πλέι οφ.

Πλέον το παιχνίδι με τη Μπασκόνια την Τετάρτη έχει χαρακτήρα τελικού, καθώς θα πρέπει να καλυφθεί και η διαφορά των 9 πόντων του πρώτου αγώνα για να υπάρχει ευελιξία στις ισοβαθμίες.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει ασφαλώς πάνω στο σχοινί, μόνο που τώρα πήρε στα χέρια του κοντάρι ισορροπίας και η κατάσταση περνά και από τα δικά του χέρια.

Στη Μόσχα λοιπόν ο Ρικ Πιτίνο παρουσίασε μια ομάδα που έκανε… λίγα και καλά, όπως πάντα. Κυρίως όμως έκανε την υπέρβαση, που ήταν απαραίτητη για να μπορέσει να πάρει τη νίκη μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ.

Χωρίς περίπλοκα συστήματα και δυσνόητες κινήσεις ζήτησε από τους παίκτες του συνεχή κίνηση χωρίς τη μπάλα, σωστές αποστάσεις και συγκεκριμένη στόχευση.

Όπως πάντα όλα ξεκινούσαν από τη δράση μέσα στη ρακέτα είτε ως σκορ, είτε ως δημιουργία. Η μπάλα στο λόου ποστ και από εκεί απειλή ή ασίστ. Η ΤΣΣΚΑ, που πρέπει να υπογραμμίσουμε έπαιξε χωρίς τον Ντε Κολό, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της στο σωματικό όγκο και να επιβληθεί. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν έπαιζε με αλλαγές και αυτό σε μεγάλο βαθμό απενεργοποιήθηκε.

Ωστόσο πήρε τα ριμπάουντ και είχε πολλές δεύτερες ευκαιρίες, χωρίς όμως να τις εκμεταλλευτεί. Αντίθετα οι Παπαγιάννης, Παπαπέτρου και Τόμας ήταν εκείνοι που έδωσαν λύσεις με τον τελευταίο να είναι καθοριστικός ώστε να φτάσει το ματς στο καλάθι και στον… Καλάθη

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει. Παίζει στρωτά με μια συγκεκριμένη στόχευση, έχει «χτίσει» αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει ακόμα να βελτιωθεί. Να λύσει το θέμα με το περιφερειακό σουτ, καθώς ο Κιλπάτρικ εξακολουθεί να προβληματίζει με την δυσκολία του να σκοράρει και τα ριμπάουντ παραμένουν «αχίλλειος πτέρνα».

Πάμε και στο θέμα των ημερών: Αλήθεια τι περίμενε ο Γιώργος Βασιλειάδης μαζεύοντας σε λίγα τετραγωνικά τόση τοξικότητα και ένταση; Να καθίσουν με τσάι και βουτήματα να συζητήσουν Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλος;

Ή αφελής είναι ή είχε στόχο να «πουλήσει» προσπάθεια. Επειδή το πρώτο δεν είναι, προφανώς θέλησε να δείξει ότι έκανε κι αυτός ο, τι μπορούσε, αλλά τα παλιόπαιδα δεν παίρνουν από λόγια.

Και καλά αυτός έκανε το «κομμάτι» του. Τον δυστυχή εκπρόσωπο της ΕΛ ΑΣ που μπροστά του σπρώχνονταν, φτύνονταν και βρίζονταν και δεν μπορούσε να παρέμβει παρόντος Υπουργού, δεν τον σκέφτηκε;

Οσο για την εικόνα των δυο πλευρών είναι ασφαλώς αχαρακτήριστη. Δεν τους ενδιαφέρει να λυθεί το πρόβλημα, αλλά να δείξουν στους οπαδούς τους πως εμείς «μετράμε» και κάνουμε κουμάντο…

Επειδή το πράγμα έχει στραβώσει πολύ είναι επιτακτική ανάγκη η ΕΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες, να συγκροτήσει νέα ΚΕΔ διορθώνοντας τις «ανορθογραφίες» και να φροντίσει ώστε να λειτουργεί σωστά. Τότε δεν θα έχει κανείς απολύτως κανένα επιχείρημα…

ΥΓ. Επειδή θα αρχίσουν οι διάφοροι τις ανοησίες τύπου «κόουτς πάρε διαζύγιο» και «κόουτς η Πανάθα μας», εκείνο που χρειάζεται για να παραμείνει ο Πιτίνο είναι να τον εμπνεύσει κάποιος.

Nα του δώσει να καταλάβει πως έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία να δείξει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού ότι απλά δεν… ξόφλησε.

Να του δώσει κίνητρο να «θεραπεύσει» αυτό που τον καίει: Tην αποβολή από το αθλητικό σύστημα των ΗΠΑ.

Δεν είναι θέμα χρημάτων, διότι με όσα διαθέτει μπορεί να… αγοράσει τον Παναθηναϊκό. Το κίνητρο και η φιλοδοξία σε έναν 66χρονο με την νοοτροπία του Ιταλοαμερικανού είναι αυτά που δεν αγοράζονται, αλλά προσφέρονται ως ευκαιρία.

Αυτός πάντως το καινούργιο του άλογο το ονόμασε «Princess PAO» και τα ονόματα, στα άλογα ειδικά, δύσκολα αλλάζουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ