Είναι ντέρμπι, αν έτσι νομίζετε…

Είναι ντέρμπι, αν έτσι νομίζετε…

Αν ο Παναθηναϊκός πάρει ισοπαλία στο γήπεδό του από τον Ολυμπιακό θα είναι ευχαριστημένος και με το παραπάνω. Αν ο Ολυμπιακός δεν νικήσει θα είναι αποτυχία. Θα θεωρηθεί μάλιστα από τον κόσμο του και τη διοίκησή του, μεγάλη αποτυχία που θα φέρει σε δύσκολη θέση παίκτες και προπονητή.

Στην αρχή να γράψουμε τα τετριμμένα: Ένα παιχνίδι ανάμεσα στους «αιώνιους» για το πρωτάθλημα είναι ντέρμπι ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δυο ομάδες και τους στόχους που μπορεί να έχουν. Εντάξει. Αφού τα γράψαμε αυτά ας πούμε και πως πραγματικά έχουν τα πράγματα.

Αν ο Παναθηναϊκός πάρει ισοπαλία στο γήπεδό του από τον Ολυμπιακό θα είναι ευχαριστημένος και με το παραπάνω. Αν ο Ολυμπιακός δεν νικήσει θα είναι αποτυχία. Θα θεωρηθεί μάλιστα από τον κόσμο του και τη διοίκησή του μεγάλη αποτυχία που θα φέρει σε δύσκολη θέση παίκτες και προπονητή.

Να μιλάμε λοιπόν για το κλασσικό ελληνικό ντέρμπι αλλά να ξέρουμε και για ποιο πράγμα ακριβώς συζητάμε.. Ο ταλαιπωρημένος Παναθηναϊκός με το μικρό ρόστερ, τους τραυματισμούς και την απειρία θα τεθεί αντιμέτωπος μιας ομάδας που παρά τις ελλείψεις της έχει και μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος. Εχει παίκτες υψηλής εμπειρίας και ικανούς με μια ατομική ενέργεια να κρίνουν το παιχνίδι.

Θα μου πείτε, ότι όλα αυτά ίσχυαν και στο ματς του Φαλήρου αλλά ο Ολυμπιακός δεν νίκησε. Ετσι είναι, με τη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και είχε βάλει τον αντίπαλό του μέσα στην περιοχή. σφυροκοπώντας τον. Μπορεί να γίνει το ίδιο και σε αυτό το ντέρμπι.

Προσωπικά δεν υπογράφω ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεπεράσει το πρόβλημα των χαμένων ευκαιριών… Επομένως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί σε ότι αφορά το αποτέλεσμα. Σε ότι αφορά την εικόνα του παιχνιδιού, η εικόνα θα είναι με τη μία ομάδα να επιτίθεται και να πιέζει και την άλλη να αμύνεται . Στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει μια επισήμανση.

Ο Δώνης δεν είναι μόνο καλός φίλος του Σάββα Παντελίδη. Είναι το ίδιο παρατηρητικός και διαβασμένος. Ξέρει δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός έχει τα προβλήματά του όταν οι αντίπαλοί του επιλέγουν να τον πιέσουν ψηλά. Συμβαίνει αυτό για δυο λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την σχετική αδυναμία των σέντερ μπακ να κουβαλήσουν σωστά την μπάλα και να βρουν τους συμπαίκτες τους.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με την κατεύθυνση που δίνει ο Μαρτίνς στους ακραίους μπακ να βγαίνουν και να παίζουν ψηλά. Αυτό, σε ορισμένες περιπτώσεις , έχει ως αποτέλεσμα να μην βρίσκουν παίκτη κοντά για εύκολη μεταβίβαση οι σέντερ μπακ.

Ο κόουτς έλυνε αυτό το πρόβλημα με την οπισθοχώρηση του Γκιγιέρμε που πήγαινε ανάμεσα στους στόπερ και έπαιρνε την μπάλα.  Όταν μαζί με τον Γκιγιέρμε πήγαινε και ένας παίκτης του Αρη που κολλούσε πάνω του, το πράγμα στράβωνε και για δεκαπέντε-είκοσι λεπτά ο Αρης φαινόταν σαν Ολυμπιακός στο γήπεδο

Υποθέτω ότι ο Δώνης θα επιχειρήσει να σπεκουλάρει πάνω σε αυτή την αδυναμία του Ολυμπιακού. Κατά τα λοιπά ντέρμπι είναι ένα παιχνίδι στο ποίο και οι δυο ομάδες  θα πανηγυρίζουν με ένα αποτέλεσμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ