Το ντέρμπι της… επόμενης χρονιάς

Το ντέρμπι της… επόμενης χρονιάς

Το αδιαπραγμάτευτο «πρέπει» που κουβαλάει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το απαραίτητο «διπλό» για την ηρεμία του.

Όχι, ο Ολυμπιακός δεν έχει να κερδίσει ή να χάσει τίποτε από το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Είτε χάσει είτε νικήσει, δεν θα αλλάξει η βαθμολογική του θέση. Δεν θα πάει ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω. Αντίθετα, καθαρά βαθμολογικά, για τον Παναθηναϊκό είναι πιο σημαντικό το ντέρμπι, καθώς «καίγεται» για την 5η θέση. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Δεν υπάρχει κανένα μεγαλύτερο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αντίστοιχα, στον ελληνικό αθλητισμό. Και για αυτόν τον λόγο, η λέξη «ήττα» είναι απαγορευτική.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ΟΑΚΑ με ένα πολύ ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο «πρέπει». Πρέπει να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Γιατί είναι καλύτερη ομάδα, γιατί έχει καλύτερους παίκτες, γιατί παίζει εναντίον του «αιώνιου εχθρού». Της ομάδας που παραδοσιακά και εσαεί, θα αποτελεί τον βασικό αντίπαλο. Τον δεύτερο πόλο του ελληνικού αθλητισμού. Χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία σε ποια κατάσταση βρίσκεται, σε ποια θέση, υπό ποιες συνθήκες αγωνίζεται.

Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να πάρει τη νίκη. Οτιδήποτε άλλο, θα θεωρηθεί, θα είναι αποτυχία. Διότι, καθαρά ποδοσφαιρικά, εάν ο Παναθηναϊκός δεν φορούσε τη συγκεκριμένη φανέλα, τότε πιθανότατα θα έπαιζε για τις θέσεις από τη 10η και κάτω, με βάση τις δυνατότητες, την εμπειρία και τις παραστάσεις του ρόστερ που διαθέτει. Επειδή, ωστόσο, η ιστορία «γράφει», κανείς δεν μπορεί να αδιαφορήσει ή να υποτιμήσει τον μεγάλο του αντίπαλο.

Εξάλλου, δεν είναι μυστικό ότι στον Ολυμπιακό, προπονητής και παίκτες, δίνουν εξετάσεις στα εναπομείναντα παιχνίδια. Εξετάσεις χαρακτήρα, προσωπικότητας και προοπτικής. Ο Ολυμπιακός απέτυχε φέτος να κατακτήσει κάποιον τίτλο, αλλά λειτουργεί έως τώρα χωρίς πανικό, χωρίς βιασύνη και με βλέμμα στο μέλλον. Εχει ήδη χτίσει έναν καλό κορμό, με παίκτες-στηρίγματα για την επιστροφή στην κορυφή, αλλά το φινάλε της χρονιάς είναι πολύ σημαντικό. Και άπαντες οφείλουν να δώσουν το τέλος που αρμόζει στον σύλλογο για τη φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός, πέρα από ένα μεγάλο ντέρμπι, παίζει στο ΟΑΚΑ και την ηρεμία του. Παίζει σημαντικό μέρος της… επόμενης χρονιάς του. Καθώς οι κρίσεις δεν έχουν σταματήσει. Δεν σταματούν ποτέ σε έναν σύλλογο που και το παραμικρό μπορεί να γίνει τεράστιο. Κάτι που καθιστά αδιαπραγμάτευτη τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Πέδρο Μαρτίνς και παίκτες είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας αυτό το αγωνιστικό «πρέπει». Θα είναι μια καλή βάση για το ξεκίνημα της… νέα σεζόν.

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τελευταία εντύπωση, είναι πολύ συχνά αυτή που μετράει πιο πολύ από μια ολόκληρη χρονιά. Οσο άδικο κι αν είναι κάποιες φορές, έτσι είναι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ