Μόνο ο Αλμπάνης μπορεί να αισθάνεται αδικημένος

Μόνο ο Αλμπάνης μπορεί να αισθάνεται αδικημένος

Ο 24χρονος εξτρέμ αξίζει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες, αφού έδειξε και χθες πως μπορεί να δώσει λύσεις και βαθμούς στην ΑΕΚ.

H 3η θέση του πρωταθλήματος από χθες πρέπει να θεωρείται καπαρωμένη από την ΑΕΚ. Αυτός είναι ο στόχος που έχει μείνει για τους Κιτρινόμαυρους σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, οπότε για αυτόν είμαστε και αναγκασμένοι να συζητάμε. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα της φετινής χρονιάς το καλό εισιτήριο του Europa League δεν δείχνει και άσχημο για την Ένωση, που από χθες απέβαλε ένα σημαντικό βάρος από πάνω της.

Σε περίπτωση που το ματς με τον Ατρόμητο στράβωνε η ΑΕΚ θα έμπαινε σε μια κατάσταση πίεσης που μπορεί να την επηρέαζε σημαντικά, ακόμα και σε ότι έχει να κάνει με τον στόχο του κυπέλλου. Αφού η ομάδα θα πήγαινε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν με την γκρίνια να βρίσκεται στο ζενίθ της και την Ένωση να διαχειρίζεται καταστάσεις… περίεργες.

Η νίκη στο Περιστέρι, η δεύτερη μέσα σε λίγες εβδομάδες εκεί, δίνει στην ΑΕΚ ηρεμία. Το δικαίωμα να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος χωρίς πίεση, μετά από καιρό. Δεν ήταν απλό πράγμα να έρθει αυτό το «τρίποντο» αλλά οι Κιτρινόμαυροι φάνηκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν τη… δουλειά. Και είχαν και το πλάνο για να το πετύχουν.

Χθες, αυτό το… παράδοξο 3-5-2 που εφαρμόζει ο Μανόλο Χιμένεθ, χωρίς κλασικό αριστερό μπακ-χαφ δηλαδή, λειτούργησε. Ο Κλωναρίδης ήταν όντως η έκπληξη του αγώνα, με πολλά τρεξίματα, βοήθειες και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού και γενικώς μια πολύ καλή παρουσία. Όπως κάτι παραπάνω έδωσε στον άξονα του Δικεφάλου και ο Κρίστισιτς. Που επιχείρησε κάποιες κάθετες και ήταν σίγουρα πιο κινητικός σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα ματς από τους μέσους της ΑΕΚ.

Βεβαίως, το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Χρήστος Αλμπάνης. Ο παίκτης που ήρθε ξανά από τον πάγκο στο Περιστέρι, για να καθαρίσει την μπουγάδα. Με μια εξαιρετική κίνηση στην πλάτη της άμυνας και με το τέλειο πλασέ. Ο Αλμπάνης είναι η μοναδική περίπτωση Κιτρινόμαυρου που μπορεί να νιώθει αδικημένος από την φετινή χρονιά. Από την διαχείριση που έχει γίνει με την περίπτωσή του, σε σχέση με άλλους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη θέση του.

Ο 24χρονος εξτρέμ, ο μοναδικός εξτρέμ του ρόστερ της ΑΕΚ, αξίζει περισσότερων ευκαιριών. Και εκτιμώ πως θα τις έχει, αφού και ο Χιμένεθ έχει πειστεί πλέον πως μπορεί να πάρει πράγματα από τον Αλμπάνη. Όπως θέλω να πιστεύω πως έχει πειστεί από χθες και για αυτά που… δεν μπορεί, από τον Τσόσιτς. Που ήταν ξανά, κίνδυνος-θάνατος, με την «γκέλα» του στο πρώτο ημίχρονο να κάνει σαφές το πόσο λείπει από την ΑΕΚ ο Τσιγκρίνσκι. Για τον οποίο η διακοπή του πρωταθλήματος θα λειτουργήσει ευεργετικά. Αφού η ΑΕΚ «καίγεται», όπως φάνηκε ξανά, για την παρουσία του στα μετόπισθεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ