Ο Ολυμπιακός βοηθάει τον ΠΑΟΚ να μην αδειάσει

Ο Ολυμπιακός βοηθάει τον ΠΑΟΚ να μην αδειάσει

Όσο οι ερυθρόλευκοι διατηρούν μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, τόσο συνεχίζουν να κυνηγούν τον Δικέφαλο, ο οποίος δεν χαλαρώνει μέχρι να κλειδώσει το πρωτάθλημα.

Τη σεζόν 2015-16 ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα με 28 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, αλλά στο τέλος φάνηκε να αδειάζει και έχασε το Κύπελλο από την ΑΕΚ στον τελικό στο ΟΑΚΑ. Είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα πολύ νωρίς και οι παίκτες έμοιαζαν να χάνουν τα κίνητρά τους.

Την περίοδο 2016-17 ο Ολυμπιακός πήρε πιο δύσκολα το πρωτάθλημα, το οποίο φάνηκε να καθαρίζει στο πρώτο μισό της χρονιάς και στο Κύπελλο αποκλείστηκε από την ΑΕΚ πριν τον τελικό. Η Ένωση είχε πιο μεγάλο κίνητρο. Στον τελικό του Βόλου όμως, κέρδισε ο ΠΑΟΚ έχοντας αυτός πιο μεγάλο κίνητρο (ανεξάρτητα αν αυτό έγινε με ένα γκολ οφσάιντ του Ενρίκε, ενώ στην ίδια φάση είχε προηγηθεί πέναλτι στον Κρέσπο που δε δόθηκε), αλλά εκεί φάνηκε να αδειάζει μετά ο Δικέφαλος: είχε κυνηγήσει τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα έως το τέλος, πήρε το Κύπελλο και μετά ήταν «άδειος» στα play-offs (και κατώτερος από τα ματς των προηγούμενων μηνών), όπου έχασε την πρωτιά από την ΑΕΚ.

Πέρυσι η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ δικαστικά. Τους τελευταίους σχεδόν δύο μήνες της σεζόν ήταν και εξουθενωμένη, αλλά και φάνηκε να βρίσκεται εκτός ρυθμού. Στον τελικό του ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ τη διέλυσε και πήρε το τρόπαιο (κερδίζοντας με 2-0 ενώ μπορούσε να έχει κερδίσει και με 4-0!) και επειδή είχε μεγαλύτερη κίνητρο, αλλά και επειδή πήγε έως εκεί με φόρα και ένα μεγάλο σερί σχεδόν μόνο με νίκες.

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να την πατήσει όπως οι άλλες ομάδες τα τελευταία χρόνια. Ναι μεν πάει τρένο στο πρωτάθλημα έως τώρα και κάθε εβδομάδα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον τίτλο, αλλά πρέπει να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή του έως τις 11 Μαΐου, καταρχάς για να κλειδώσει τον τίτλο και έπειτα για να φτάσει να διεκδικήσει ξανά και το Κύπελλο για να πετύχει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Όσο ο Ολυμπιακός διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, τόσο συνεχίζει να κυνηγά τον Δικέφαλο, ο οποίος δεν χαλαρώνει μέχρι να κλειδώσει το πρωτάθλημα. Τα καλά αποτελέσματα του Ολυμπιακού βοηθούν τον ΠΑΟΚ να διατηρεί τη συγκέντρωσή του και να μην χαλαρώνει, και ουσιαστικά να μην αδειάσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ