Η στόχευση του Μαρτίνς στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού

Η στόχευση του Μαρτίνς στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο ντέρμπι την ωραία ενέργεια και σέντρα του Κούτρη. Ο Μαρτίνς δούλεψε πολύ από το περασμένο καλοκαίρι στην συμμετοχή των ακραίων μπακ στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αυτό είναι βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του Πορτογάλου και το «πέρασε» στους ερυθρόλευκους

Η εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Κούτρη ήταν «όλα τα λεφτά» στην  φάση του γκολ που πέτυχε ο Γκερέρο στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο τρόπος που κινήθηκε ο αριστερός μπακ των πειραιωτών ξεπερνώντας δύο παίκτες του Παναθηναϊκού αλλά και η σωστή αντίληψη της φάσης από τον Κούτρη ήταν το… μισό γκολ.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι δύο παίκτες έχουν συνεργασία που προσφέρει γκολ στους ερυθρόλευκους και το σημαντικό είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς βλέπει από τους ακραίους μπακ να κάνουν αυτά που θεωρεί απαραίτητα για την εφαρμογή της φιλοσοφίας του.

Αυτό που πρέπει λοιπόν να σημειωθεί είναι ότι ο 49χρονος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά έχει ως βασική αρχή της δουλειάς του, την συμμετοχή των ακραίων μπακ στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Είναι ένα στοιχείο στο οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού και τούτο φάνηκε από την περίοδο κιόλας της προετοιμασίας.

Ο Μαρτίνς έχτισε από την αρχή μια νέα ομάδα και θέλησε να βασίσει σε μεγάλο βαθμό την επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού στα ακραία μπακ.

Δούλεψε πολύ πάνω σ’ αυτό ο έμπειρος τεχνικός των ερυθρόλευκων. Και επέμεινε ζητώντας από τους ακραίους αμυντικούς να έχουν μεγάλη συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του.

Ήταν μάλιστα τυχερός ο Πορτογάλος καθώς βρήκε μπακ που μπορούσαν να «υπηρετήσουν» το πλάνο του προπονητή τους, όπως ο Ομάρ, ο Τοροσίδης, ο Κούτρης αλλά και ο Τσιμίκας ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν.

Φάνηκε λοιπόν από την αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού ότι ο Μαρτίνς κατάφερε να πετύχει αυτό που είχε στο μυαλό του κι αυτή η παράμετρος βοήθησε πολύ τους ερυθρόλευκους.

Οι πειραιώτες κατάφεραν να βρουν νέο πόλο δημιουργίας στο παιχνίδι τους με τους ακραίους μπακ να «πληγώνουν» τις αντίπαλες άμυνες σε πολλά ματς και αυτό είναι ένα επίτευγμα του Μαρτίνς και της προσπάθειας που κατέβαλαν οι παίκτες που προαναφέραμε.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού θεωρούσε πολύ σημαντικό ν’ ανεβαίνουν οι ακραίοι μπακ συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή για να δίνουν «πλάτος» στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του. Δούλεψε πολύ πάνω σ’ αυτό και το κατάφερε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ