Συνέπεια και συνέχεια

Συνέπεια και συνέχεια

Ο σοβαρός, πειστικός Άρης προχωρά στην ευθεία οδό της προόδου.

Ο Άρης είναι καλά και δεν χρειαζόταν το 5-0 επί του Απόλλωνα για να το επιβεβαιώσει. Ο βασικός λόγος για τον οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν χθες συνεπής με το κοινό της ήταν άλλος.

Αυτό ήταν ένα από τα λίγα ματς σε μια σεζόν που προσφέρονται για να συρρεύσουν στις κερκίδες μικρά παιδιά. Για να αξιοποιηθεί το ματς ως “βάφτιση” ή “εμβολιασμός”. Και το κλαμπ έκανε το καλύτερο που μπορούσε ώστε σήμερα όλα αυτά τα παιδιά που ήταν στο γήπεδο και πολλά περισσότερα ακόμη που δεν ήταν αλλά θα ζητήσουν να είναι στο επόμενο, βλέποντας και την εικόνα ενός εκ των αρχηγών της ομάδας να προσέρχεται ευχαρίστως στα τσιμέντα μιας κερκίδας που ένας μικρός θαυμαστής, σβήνει τα κεράκια μιας τούρτας γενεθλίων που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Στα αγωνιστικά, ο Άρης είναι σοβαρός. Πειστικός. Έδειξε ότι αποκτά τη σωστή νοοτροπία της ομάδας που δεν υποτιμά αντιπάλους και κάνει τη δουλειά σωστά. Απόδειξη τα γκολ σε κάθε ημίχρονο πριν συμπληρωθεί δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Παντελίδη χτίζει και ένα υγιές περιβάλλον ανταγωνισμού. Ο βασικός επιτελικός μέσος σκοράρει για πρώτη φορά και πανηγυρίζει τη λύτρωσή του γονατίζοντας. Οι δυο επιθετικοί βάζουν τρία γκολ, ανοίγει λογαριασμό και το τελευταίο απόκτημα του Γενάρη.

Πίσω από αυτά που φαίνονται, οι αμυντικοί δεν επιτρέπουν να μπει άνθρωπος στην περιοχή κι οι χαφ τρέχουν να κόψουν επιθέσεις ακόμη κι όταν όλα έχουν κριθεί το γήπεδο.

Το πρωτάθλημα για τον Άρη έχει δρόμο ακόμη: Επόμενος σταθμός, το ματς με τον ΟΦΗ. Είπαμε και χθες, ένα βήμα τη φορά. Αν συνεχίσει στην ίδια ευθεία οδό, είναι ορατή η τέταρτη θέση, που σε επίπεδο γοήτρου, όπως και για το ότι απαλλάσσει από κάθε άγχος για την κατάληξη του κυπέλλου, αποτελεί το πρώτο ορατό επόμενο κίνητρο.

Η εικόνα του Άρη σήμερα είναι αυτή: Ομάδα σε τροχιά απογείωσης. Όροι και προϋποθέσεις θα αναλυθούν το επόμενο διάστημα, για την ώρα μόνον αυτό: Μετά από πάρα πολλά χρόνια, το κλαμπ πορεύεται χωρίς να αναιρεί μια θεμελιώδη αρχή: Αυτή της συνέχειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ