Μαζί τα… βάλαμε!

Μαζί τα… βάλαμε!

Όταν κάποιοι λείπουν, η ομαδικότητα είναι αντίδοτο κι η πρόκριση έγινε εύκολη υπόθεση.

Αν δει κανείς το τελικό σκορ, σε συνάρτηση με την εικόνα του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν, ενδεχομένως να μην αντιληφθεί ότι αυτό ήταν το παιχνίδι της χρονιάς, προκειμένου για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δείξουν τάσεις αυτοχειρίας (κι ίσως ακόμα κι αυτό να μην είναι αρκετό) για να μην προκριθούν, ενώ είναι ανοιχτός ο δρόμος ακόμα και για την έκτη θέση.

Δίχως Σπανούλη και Στρέλνιεκς έλειπε η… προσωπικότητα από την περιφέρεια και με τον Γκος διστακτικό έλειπε το εύκολο καλάθι. Υποχρεωτικά η μπάλα πέρασε στο «ζωγραφιστό», εκεί όπου δέσποζε το δίδυμο Μιλουντίνοφ – ΛεΝτέι, ενώ κι ο Πρίντεζης είχε μερτικό στη νίκη. Παρότι χρειάστηκαν περίπου 18 λεπτά για να πετύχει περιφερειακό σουτ η παρέα του Μπλατ, μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι επιβίωσης. Πώς έγινε αυτό;

Είναι φορές που οι αριθμοί λένε την αλήθεια:

Ο Ουέμπερ είχε 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο για 2 λάθη. Κι όλα αυτά σε οικονομική συσκευασία, για έναν παίκτη που μοιάζει να είναι «λαβράκι». Έχει πολλά να μάθει, αλλά -δεδομένου ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την οψιόν- αξίζει να επενδύσει κανείς πάνω του.

Ο Μιλουτίνοφ τέλειωσε το ματς με 20 πόντους και το εντυπωσιακό 9/10 δίποντα! Το κακό είναι πως του χρόνου θα τον βλέπουμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κι ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει άλλη… κολόνα για να στηρίξει το παιχνίδι του.

Ο Παπανικολάου μπορεί να έμεινε στους 5 πόντους, αλλά με εξαιρετική άμυνα και 10 ριμπάουντ, είχε επίδραση στη νίκη, ειδικά στο πίσω μέρος του γηπέδου.

Ο ΛεΝτέι με 23 πόντους (εξαιρετικά οικονομικούς) γέμισε με τον Μιλουτίνοφ τη θέση του σέντερ, από την οποία οι «κόκκινοι» πήραν τους μισούς τους πόντους. Μια σπουδαία βραδιά για έναν παίκτη, ο οποίος εξακολουθεί να είναι… μυστήριο.

Ο Μπλατ διάβασε καλά το παιχνίδι. Πήγε σε up tempo, πίεσε στην άμυνα, μετατρέποντας την απουσία του Σπανούλη σε… πλεονέκτημα, όσο αδόκιμος κι αν είναι ο όρος. Πάντα κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις. Χωρίς Σπανούλη και Στρέλνιεκς αν κάποια στιγμή «έκαιγε» η μπάλα, ίσως να μην υπήρχε παίκτης να πάρει την ευθύνη, γι’ αυτό οι «κόκκινοι» φρόντισαν να τη διατηρήσουν… «παγωμένη», να πάνε με ασφάλεια στη νίκη.

Πλέον έχουν τρεις πολύ βατές συναντήσεις κι έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν με 4/4 τη διαδρομή, κάτι το οποίο -με συνδυασμό (λογικών) αποτελεσμάτων- μπορεί να τους οδηγήσει μέχρι και στην έκτη θέση, που πάντως δεν προσφέρει πολλά, καθώς στα πλέι οφ θα βρεθεί απέναντι σε μεγαθήριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ