Παναθηναϊκός: Θέλει νίκη και διαφορά

Παναθηναϊκός: Θέλει νίκη και διαφορά

Απόψε σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, λόγω της μεγάλης απώλειας του Θανάση Γιαννακόπουλου, οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο καλούνται να πετύχουν δύο στόχους. Πρώτον να πάρουν τη νίκη κόντρα στην Μπασκόνια και δεύτερον, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να καλύψουν τους εννέα πόντους της ήττας τους στον πρώτο γύρο. Μπορούν;

Ο Παναθηναϊκός μετά την τεράστια νίκη του στη Μόσχα την προηγούμενη αγωνιστική πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να κάνει, αν είναι δυνατόν, το τέσσερα στα τέσσερα στις εναπομείνασες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Σε μια τέτοια περίπτωση θα φθάσει τις δεκαεπτά νίκες, οι οποίες λογικά θα του δώσουν και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τώρα αν καταφέρει και πάρει και τις διαφορές με Μπασκόνια, εδώ θέλει νίκη με δέκα πόντους και Μιλάνο, εδώ με πέντε, θα έχει βλέψεις και για κάτι καλύτερο από την όγδοη θέση. Θα μου πείτε βέβαια, τι έκτος, τι έβδομος, τι όγδοος, αφού και στα τρία σταυρώματα που προκύπτουν οι πιθανότητες για πρόκριση στο Final-Four θα είναι ελάχιστες για να μην πω ανύπαρκτες; Δεν πειράζει ας κάνεις τον αγώνα σου και ας αποκλειστείς με ψηλά το κεφάλι.

Αγωνιστικά οι πράσινοι βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση από το ξεκίνημα της σεζόν. Η αξιοποίηση του Παπαγιάννη, η βελτίωση στην κυκλοφορία της μπάλας, η άνοδος παικτών όπως ο Παπαπέτρου και ο Τόμας, έχουν φέρει το τριφύλλι σε μια κατάσταση ιδανική για την εποχή. Ο Παναθηναϊκός μετρά τέσσερις συνεχόμενες νίκες, με μεγαλύτερη αυτή εκτός επί της ΤΣΣΚΑ, με υψηλά σκορ, χωρίς να σουτάρει αλόγιστα σουτ τριών πόντων και αυξημένη αμυντική προσήλωση. Σήμερα απέναντι του θα βρει μια ομάδα που και αυτή προέρχεται από σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Με πέντε νίκες σε έξι ματς, όλες όμως εντός έδρας, βρίσκεται σε τροχιά play- off. Είναι σύνολο έδρας, αφού εκεί έχει πάρει τις 10 από τις 14 νίκες του, που χάνεται μακριά από τη Βιτόρια. Έρχεται γεμάτη προβλήματα και απουσίες. Εκτός από τους μακροχρόνια απόντες, Σενγκέλια και Γκρέιντζερ, ήρθαν να προστεθούν και ο Τζάνινγκ, θα λείψει για έξι εβδομάδες, αλλά και ο Αργεντινός φόργουορντ Καρίνο. Ο τελευταίος τραυματίστηκε στο ματς με την Τενερίφη και είναι εξαιρετικά αμφίβολος.

Άρα τι; Είναι εύκολο το ματς και η κάλυψη της διαφοράς; Σε καμία περίπτωση. Όποιος σκεφτεί με αυτό το τρόπο θα έχει κάνει ολέθριο σφάλμα. Ο Ρικ Πιτίνο είναι σίγουρο πως ξέρει πως να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του και προσηλωμένους στο παιχνίδι και όχι στις απουσίες του αντιπάλου. Οι φιλοξενούμενοι έχουν μονάδες ικανές να κάνουν τη ζημιά.

Στη ρακέτα μάλιστα θα γίνει μεγάλη μάχη. Ο Πουαριέ και ο Βόιτμαν θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή και οι ψηλοί των γηπεδούχων επιβάλλεται να βρουν τους τρόπους να τους σταματήσουν. Ο Γερμανός μάλιστα είναι ικανός να απειλήσει και από μακρινή απόσταση. Χουέρτας και Βιλντόζα στην περιφέρεια είναι μη σταθεροί, αλλά ικανοί στο καλό τους βράδυ να σκοτώσουν οποιοδήποτε αντίπαλο. Τα ίδια ισχύουν και για τους Σίλντς και Χίλιαρντ.

Τι χρειάζεται το τριφύλλι για να πετύχει το απόλυτο; Πρώτον μεγάλη προσοχή στα αμυντικά ριμπάουντ. Δεύτερον να μην επιτρέψει στους Ισπανούς να βρουν ρυθμό μέσα από τα μακρινά σουτ. Τρίτον να μην θεωρήσει ποτέ ότι τελείωσε τη δουλειά ακόμα και αν έχει καλύψει και με το παραπάνω τη διαφορά σε κάποιο σημείο του ματς. Πάρτε τη νίκη και αφιερώστε τη στον Θανάση και τα αδέλφια του που αντάμωσαν ξανά στον ουρανό και πλέον βλέπουν παρέα τον αγαπημένο τους Παναθηναϊκό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ