Σωστά κυνηγάει τους χούλιγκανς, σωστά υπερασπίζεται και τα δικαιώματά του

Σωστά κυνηγάει τους χούλιγκανς, σωστά υπερασπίζεται και τα δικαιώματά του

Τα επεισόδια και κατά πόσο φέρει ευθύνη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι διαφορετική κουβέντα απ' αυτή της ένστασης με την οποία ζητάει συνεχιστεί ο αγώνας.

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει από την πρώτη στιγμή. Καταδίκασε τα επεισόδια και το βράδυ της Κυριακής μέσω επίσημης ανακοίνωσης, το έκανε και το πρωί το μεσημέρι της Δευτέρας μέσω νέας επίσημης ανακοίνωσης.

Αυτονόητο ήταν πως θα το κάνει. Αυτονόητα είναι και όσα κάνει πλέον… παρασκηνιακά. Για να σταματήσει εδώ και τώρα τέτοια φαινόμενα. Το έχει κάνει και στο παρελθόν. Για όσους ξέχασαν, εκείνος που είχε κάνει ρατσιστικές χειρονομίες προς τον Καρεμπέ σε ένα ντέρμπι στη Λεωφόρο είχε εντοπιστεί και είχε τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο. Δε θυμάμαι πολλές ομάδες να το έχουν κάνει. Αντίθετα, θυμάμαι πολλά πρόσωπα σε άλλα γήπεδα να κάνουν επεισόδια και να μην τιμωρούνται ποτέ από τις ίδιες της ΠΑΕ.

Το ότι έγιναν επεισόδια και μάλιστα πάρα πολύ σοβαρά, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το είδαμε μπροστά στα μάτια μας. Δεν το αμφισβήτησε ούτε δευτερόλεπτο ο επίσημος Παναθηναϊκός, πως θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει. Όμως αυτή είναι μια διαφορετική κουβέντα σε σχέση με τον αγώνα που θα κάνει η ΠΑΕ για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

Κι αυτός ο αγώνας έχει σαν τελικό στόχο να μη χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά και να αποδείξει ότι η διακοπή του ήταν αντικανονική, προκειμένου το ματς να συνεχιστεί από το 70ο λεπτό. Αν ο διαιτητής έχει κάνει λάθος με την επιλογή του να μη διακόψει το παιχνίδι στο 3′, δε σημαίνει πως κάνει το σωστό που το διακόπτει στο 70′.

Όπως δε σημαίνει πως δικαιολογεί κάποιος τη βία αν ζητήσει τη συνέχεια του αγώνα. Το ματς διεκόπη για επεισόδια που γίνονταν έξω από το γήπεδο. Όπως και για τα δακρυγόνα που πέταξε η αστυνομία, με τη μυρωδιά να φτάνει μέσα στο γήπεδο. Η οποία μυρωδιά περίπου 20 λεπτά αργότερα δεν υπήρχε καν, την ώρα που το γήπεδο είχε αδειάσει.

Είχαν απομείνει καμιά 200αριά άτομα, τα οποία με μια απλή ανακοίνωση από τα μεγάφωνα θα αποχωρούσαν κι αυτά. Άρα δε βλέπω τον λόγο γιατί ο Παναθηναϊκός να μη διεκδικήσει τη συνέχεια του αγώνα, από τη στιγμή που ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα. Και από τη στιγμή που θεωρεί πως έχει κάνει λάθος ο διαιτητής.

Ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τόσο από τις ομοσπονδίες, όσο και από την ίδια την κυβέρνηση. Θυμίζω ότι είναι ο μοναδικός μεγάλος σύλλογος της χώρας που έχει κλείσει η θύρα των οργανωμένων οπαδών του, που έχει τιμωρηθεί με τόσες αφαιρέσεις βαθμών, που έχουν διακοπεί τόσα πολλά δικά του παιχνίδια, για σημαντικούς (όπως κάποια επεισόδια στη Λεωφόρο) ή ασήμαντους (όπως ο δήθεν τραυματισμός του Ίβιτς) λόγους.

Είναι πάντα εκείνος που «κάνει την αρχή». Συνέχεια, βέβαια, δεν υπάρχει. Όλοι οι επόμενοι πάντα με κάποιον τρόπο τη γλιτώνουν. Ας τη γλιτώσει κάποια στιγμή κι εκείνος. Ιδιαίτερα αν αποδειχτεί πως δε φέρει την ευθύνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ