Με άλλα λόγια, λέγε με Φορτούνη…

Με άλλα λόγια, λέγε με Φορτούνη…

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και ποιοτικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από τη μέση και μπροστά, είναι εκείνος από τον οποίο μπορεί ο Αγγελος να ζητήσει το παραπάνω. Ο Φορτούνης μπορεί με τις ενέργειές του και την ικανότητα του να κάνει αυτό που ο κόουτς ζητά συνήθως από την… Παναγία.

Οσα θέλεις μπορείς να πεις για την Εθνική Ομάδα του Λιχτενστάιν εκτός από το ότι θα καθίσει να χάσει με αντίπαλο την Εθνική μας. Οσοι τυχόν, αμφιβάλλουν δεν έχουν παρά να γυρίσουν περίπου έξι χρόνια πίσω και να θυμηθούν πως τους νικήσαμε με μόλις ένα μηδέν στην έδρα τους.

Πέραν του ότι από τους καλύτερους παίκτες μας ήταν ο Νικοπολίδης, τα καταφέραμε στο τελευταία λεπτά όταν οπ ο Μήτρογλου που είχε χάσει δυο-τρία νωρίτερα, αξιοποίησε την ασίστ του Τοροσίδη και έδωσε τη νίκη που μας οδήγησε στα μπαράζ με τη Ρουμανία.

Άλλες εποχές εκείνες. Τότε, έπαιζαν στην Εθνική ο Κατσουράνης, Καραγκούνης, ο Σαμαράς, ο Λάζαρος και ο Χολέμπας. Το Σάββατο στην Βαντούζ δεν θα παίζουν οι τραυματίες Μανωλάς, Τοροσίδης, Σωκράτης, Μάνταλος και Πέλκας. Από την άμυνα θα απουσιάζουν τρεις στους τέσσερεις. Το αγωνιστικό πρόβλημα είναι μεγάλο. Οι πιο έμπειροι και μπαρουτοκαπνισμένοι παίκτες της Εθνικής απουσιάζουν.

Οπως και να ανακατέψει τα πράγματα ο Αγγελος Αναστασιάδης,θα παρουσιάσει μια ομάδα με πολλούς παίκτες που δεν έχουν ζήσει την τελευταία έστω περίοδο επιτυχιών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ως τέτοια εννοούμε την συμμετοχή μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Αν τα βάλουμε κάτω θα διαπιστώσουμε ότι ο Φορτούνης που ήταν παρών το 2012 στα τελικά του EYRO στην Πολωνία και ο Σάμαρης με τον Μήτρογλου στην Βραζιλία έχουν εμπειρίες. Σε αυτές τις ομάδες -κατά διαστήματα- είχε κάποιες συμμετοχές και ο Δημήτρης Σιόβας.

Ολοι οι άλλοι δεν έχουν παραστάσεις από την ομάδα που όλοι την υπολόγιζαν και την σεβόντουσαν. Ηρθαν έτσι τα πράγματα που η Εθνική θα παραταχτεί το βράδυ του Σαββάτου με πολλά νέα πρόσωπα που είτε τώρα έφτασαν στην Εθνική είτε εντάχτηκαν σε αυτή στην μακρά περίοδο των απανωτών αποτυχιών της. Είναι ευτύχημα που έστω και τραυματίες βρίσκεται στην αποστολή ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ωστόσο, το θέμα είναι τι θα καούν, πως θα συμπεριφερθούν όσοι κληθούν να αγωνιστούν.

Η νίκη απέναντι στο Λιχτενστάιν συνιστά αυτονόητη υποχρέωση αλλά η Εθνική μας έχει καεί αρκετές φορές τα τελευταία πέντε χρόνια από ομάδες που ήταν υποχρέωσή της να τις νικήσει. Υπό την έννοια αυτή, θα χρειαστεί να την πάρουν στην πλάτες τους παίκτες που έχουν γράψει χιλιόμετρα με την φανέλα της και έχουν την ικανότητα να το κάνουν. Με άλλα λόγια, λέγε με Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και ποιοτικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από τη μέση και μπροστά, είναι εκείνος από τον οποίο μπορεί ο Αγγελος να ζητήσει το παραπάνω.

Ο Φορτούνης μπορεί με τις ενέργειές του και την ικανότητα του να κάνει αυτό που ο κόουτς ζητά συνήθως από την Παναγία. Σε τέτοια ματς που μπορεί να κριθούν και από μια ατομική ενέργεια, ψάχνεις να βρεις τον παίκτη που έχει την ποιότητα να την κάνει. Ο Φορτούνης, στο ματς αυτό, θα σηκώσει μεγαλύτερο βάρος από όσο σήκωνε μέχρι τώρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ