Εζέκιελ Πόνσε, ο ιδανικός φορ… για τον Ολυμπιακό

Εζέκιελ Πόνσε, ο ιδανικός φορ… για τον Ολυμπιακό

Ο Αργεντινός σέντερ φορ της ΑΕΚ, είναι ο παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στον Ολυμπιακό, τον τρόπο παιχνιδιού, τις απαιτήσεις, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, την προοπτική του συλλόγου.

Ηρθε στην Ελλάδα απρόθυμα. Δεν τον ενδιέφερε τη καταρρακωμένη Super League. Aλλά αφού πήρε διαβεβαιώσεις ότι θα του δοθούν ευκαιρίες και αφού πιέστηκε από τη Ρόμα, είπε το «ναι». Αλλά το «ναι» ήταν… μισό. Ο Εζέκιελ Πόνσε -περί ου ο λόγος- υπέγραψε μεν τον μονοετή δανεισμό του στην ΑΕΚ, αλλά όχι και το 3ετές συμβόλαιο που του προσέφερε Ενωση το περασμένο καλοκαίρι, για την περίπτωση που αποφάσιζε να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του. Δεν υπέγραψε, καθώς οι σκέψεις του είναι για παραπάνω. Οικονομικά και αγωνιστικά.

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι θα αναζητήσει (το κάνει ήδη…) έναν πολύ καλό σέντερ φορ για το καλοκαίρι. Έναν παίκτη που θα αποκτηθεί για να κάνει τη διαφορά. Να κάνει ό,τι δεν έκανε (κυρίως) ο Αχμέντ Χασάν και (δευτερευόντως) ο Γκερέρο τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες. Με τον Αιγύπτιο, μάλιστα, να είναι δανεικός από την Μπράγκα, με οψιόν αγοράς 4.000.000 €. Ποσό απίθανό να το πληρώσει ο Ολυμπιακός για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Ο Πόνσε αποτελεί τον παίκτη-έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Αθόρυβα και με μπόλικη αμφισβήτηση στην αρχή, εξελίχθηκε στον παίκτη-σημείο αναφοράς της ΑΕΚ. Η σούμα των αριθμών του έως τώρα, σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη: 34 συμμετοχές, 17 γκολ, 3 ασίστ. Με τα στατιστικά να του να δείχνουν ότι έχει 1 γκολ ή ασίστ, ανά 120 λεπτά. Σε μια ομάδα που δεν δουλεύτηκε για να τον βοηθάει, που δεν έχει κανονικούς εξτρέμ, που γενικώς δεν έχει τον τρόπο να αξιοποιήσει τον σέντερ φορ-γκολτζή που της έλαχε.

Εάν ο Πόνσε, με την εκτελεστική δεινότητα που αποδεδειγμένα έχει, βρισκόταν φέτος στο ρόστερ του Ολυμπιακού, δεν αποκλείεται να πλησίαζε τα… 30 γκολ με τη συχνότητα παραγωγής φάσεων των Πειραιωτών. Με τις περισσότερες και πιο κραυγαλέες εξ αυτών να χάνονται από τους σέντερ φορ. Στερώντας σημαντικές νίκες, κρίσιμους βαθμούς, αλλά και προκρίσεις από τους Ερυθρόλευκους.

Με λίγα λόγια, ο Πόνσε θα αποτελούσε το τέλειο πακέτο για τον Ολυμπιακό. Έναν παίκτη που θα μπορούσε να ανεβάσει επίπεδο την επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών και παράλληλα να ανεβάσει το επίπεδο της καριέρας του. Καθώς, όσο κι αν αυτό ενοχλεί, είναι τελείως διαφορετικό για έναν παίκτη που προέρχεται από το εξωτερικό, να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, από ό,τι στην ΑΕΚ ή σε οποιονδήποτε άλλο ελληνικό σύλλογο. Και αυτό δεν είναι μια αυθαίρετη εικασία, αλλά η πραγματικότητα. Μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, εάν οι υπόλοιπες ομάδες βελτιώσουν το ευρωπαϊκό τους προφίλ, αλλά αυτή τη στιγμή έτσι είναι τα πράγματα.

Για τον Πόνσε, η παρουσία του σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που θα του κάλυπτε όλες τις απαιτήσεις, αγωνιστικές, οικονομικές, ανθρώπινες θα αποτελούσε ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Αλλά και για τον Ολυμπιακό, θα ήταν μια σπουδαία αγωνιστική ώθηση. Καθώς ο Αργεντινός είναι ο παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στους Πειραιώτες, στον τρόπο παιχνιδιού, τις απαιτήσεις, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, την προοπτική του συλλόγου. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που εάν μπορείς τις τελειώνεις άμεσα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς κωλυσιεργία.

Σε ένα υποθετικό ερώτημα εάν μια ομάδα μπορούσε να αποκτήσει τον Πόνσε ή τον Αραούχο, η απάντηση είναι εύκολη άμεση: Πόνσε δαγκωτό. Διότι είναι εξαιρετικά σπάνιο (και κυρίως πολύ, πάρα πολύ ακριβό) να βρεις έναν επιθετικό της κλάσης, του ταλέντου και με τις εκτελεστικές δυνατότητες του μόλις 22 ετών (22/03/1997) Αργεντινού στράικερ της ΑΕΚ. Ενός παίκτη που το καλοκαίρι επιστρέφει στη Ρόμα, για να φύγει και όχι για να μείνει. Εάν, λοιπόν, τα οικονομικά δεδομένα είναι σε νορμάλ επίπεδα κι αν δεν εμφανιστεί κάποια από τις -δεδομένα πολλές- ομάδες που τον θέλουν, προσφέροντας «τρελά» λεφτά ή προοπτική ενός πρώτης γραμμής πρωτάθλημα, τότε η περίπτωση Πόνσε θα μπορούσε να αποτελέσει το κόλπο γκρόσο του Ολυμπιακού. Και μια κίνηση ουσίας και διαφοράς.

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση ως μέγεθος με τους εγχώριους ανταγωνιστές του. Και αυτό δεν θα αλλάξει εύκολα. Αλλωστε ήδη γίνονται κινήσεις για επανέλθει η… τάξη. Ωστόσο, ειδικά κάτι που έγινε στις αρχές της εβδομάδας, φανέρωσε την τεράστια διαφορά. Και το πόσο «μετράνε» οι Πειραιώτες σε διεθνές επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ