Η απότομη ενηλικίωση του Φιορίν Ντουρμισάι…

Η απότομη ενηλικίωση του Φιορίν Ντουρμισάι…

Τα πατήματά του είναι πολύ γερά. Μοιάζει να καρφώνεται στο έδαφος και να αντέχει στα τζαρτζαρίσματα. Με τις πλάτες του μπορεί να παρασύρει κάθε αντίπαλο με τον οποίο τρέχει παράλληλα. Οι τοποθετήσεις μέσα στην περιοχή πάντα επίκαιρες. Δυνατό σουτ, και εκτελέσεις με μια επαφή.

Για λίγες μέρες δεν έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να έχει το δικαίωμα ο Φιορίν Ντουρμισάι να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Ένα έγγραφο που καθυστέρησε να στείλει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας ήταν που τρέναρε την υπόθεση τόσο ώστε να χαθούν οι προθεσμίες.

Ο νεαρός άσσος του Πανιωνίου γεννήθηκε από Αλβανούς γονείς και ζει από τα τέσσερά χρόνια του στην Ελλάδα. Μου κίνησε την περιέργεια όταν τον είδα σε μια σειρά αγώνων με την φανέλα της Λαμίας όταν η ομάδα έδινε τη μάχη για να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. Από φίλους στον πανιώνιο είχε ακούσει τα καλύτερα και προσπαθούσα να τα επιβεβαιώσω παρακολουθώντας τον στα παιχνίδια της Λαμίας.

Κι είναι αλήθεια πως όσο τον έβλεπα τόσο πιο πολύ σταματούσε το μάτι μου στον Βασιλόγιαννη που έπαιζε στα δεξιά του και τον Βάντερσον που έπαιζε πίσω κι αριστερά του. Βλέπετε, ο «Ντούρμι» δεν έκανε κάτι το εντυπωσιακό ούτε μάτωνε τα δίχτυα με συχνότητα. Ισα –ίσα που έβαζε γκολ με το σταγονόμετρο. Εντάξει, έλεγα, είναι δυνατός βάζει πολύ σωστά το σώμα του και παίζει για την ομάδα.

Όλα αυτά τα έκανε ο νεαρός σέντερ φορ και με το παραπάνω αλλά τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει αναρωτιόμουνα. Επιστρέφοντας στη Νέα Σμύρνη (ως δανεικός είχε παίξει και στην Καλλιθέα) άρχισε να δείχνει πως έχει και το γκολ. Η βελτίωσή του υπήρξε ραγδαία. Τα πατήματά του είναι πολύ γερά. Μοιάζει να καρφώνεται στο έδαφος και να αντέχει στα τζαρτζαρίσματα. Με τις πλάτες του μπορεί να παρασύρει κάθε αντίπαλο με τον οποίο τρέχει παράλληλα.

Οι τοποθετήσεις μέσα στην περιοχή πάντα επίκαιρες. Δυνατό σουτ, και εκτελέσεις με μια επαφή. Προσποίηση για ξεμαρκάρισμα και καλή αντίληψη του χώρου ώστε να αξιοποιεί συμπαίκτες του που βρίσκονται σε επίκαιρες θέσεις. Μετά την μεταγραφή του Μασούρα στον Ολυμπιακό, έγινε ηγέτης της ομάδας στην επίθεση. Βγαίνει μπροστά, ζητάει μπάλα και παίρνει πρωτοβουλίες. Ο Ντουρμισάι ενηλικιώθηκε απότομα.

Δικαίως τράβηξε τα βλέμματα του Αγγελου Αναστασιάδη αφού προηγουμένως είχε τραβήξει τα βλέμματα του Ολυμπιακού και άλλων ομάδων. Σε μια εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει από καθαρόαιμους σέντερ φορ ο Φιορίν Ντουρμισάι είναι σίγουρα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Παίκτης που δεν του λείπει τίποτα να και έχει περιθώρια να βελτιωθεί σε πολλά. Για την εξέλιξη του δεν μπορούμε να προδικάσουμε πολλά πράγματα. Σε αυτή τη θέση σήμερα είσαι βασιλιάς και αύριο αποδιοπομπαίος τράγος. Ο νεαρός Ντουρμισάι έχει πολλά περιθώρια να βελτιωθεί. Αναρωτιέμαι όμως τι είναι προτιμότερο.

Να ψάχνει κανείς για σέντερ φορ στο εξωτερικό αναμένοντας την ωρίμανσή τους ή να ασχοληθεί με την ωρίμανση ενός παίκτη που δείχνει ότι έχει όλα τα στοιχεία ενός σύγχρονου φορ. Μπορεί να μην είναι σε κάτι ξεχωριστός αλλά δεν υστερεί πουθενά και συνεχώς βελτιώνεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ