Ο ΠΑΟΚ τα θέλει όλα και μπορεί να τα πάρει

Ο ΠΑΟΚ τα θέλει όλα και μπορεί να τα πάρει

Ο Δικέφαλος θα κυνηγήσει το πρώτο νταμπλ της ιστορία του, έχοντας σημαντικές πιθανότητες να το κατακτήσει.

Μετά τη διακοπή αυτού του Σαββατοκύριακου για τα ματς των Εθνικών, οι ομάδες θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση για την τελική ευθεία της σεζόν. Θα μένουν πέντε εβδομάδες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και έξι μαζί με τον τελικό του Κυπέλλου (είναι 11/5 στο ΟΑΚΑ).

Ο ΠΑΟΚ είναι σαφές ότι κυνηγάει το νταμπλ (το πρώτο της ιστορίας του) και βέβαια εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα έχει σημαντικές πιθανότητες να το κατακτήσει.

Βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της Super League από την 5η αγωνιστική (όταν κέρδισε με 1-0 μέσα στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό) και είναι στο +7 από τον Ολυμπιακό που τον κυνηγάει, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Προφανώς και έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς χρειάζεται μόλις οχτώ βαθμούς ακόμη για να κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο. Στην ομάδα πάντως δεν έχουν στόχο μόνο τους 8 βαθμούς αλλά 5Χ5 νίκες για να κλείσει με πανηγυρικό τρόπο μια εντυπωσιακή (όπως εξελίσσεται) χρονιά που μπορεί να φέρει το πρωτάθλημα ξανά στην Τούμπα μετά από 34 χρόνια με θριαμβευτικό στυλ και ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Παράλληλα υπάρχουν και οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης (3 Απριλίου στην Τούμπα το πρώτο ματς και 24 ή 25 Απρίλη η ρεβάνς) με τον ΠΑΟΚ να θέλει να προκριθεί ξανά στον τελικό για να φτάσει μέχρι το 3ο σερί τρόπαιο.

Τα ματς με τους Αρκάδες θέλουν ξεχωριστή προσοχή. Στη διοργάνωση του Κυπέλλου τα λάθη δύσκολα διορθώνονται. Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε (ελέω και του Σκουλά…) να την πατήσει με τον Πανιώνιο στα προημιτελικά και χρειάστηκε παράταση για να ξεπεράσει το εμπόδιό του και σκληρή προσπάθεια έως το 120’, καθώς μέχρι το 118’ (πριν το πέναλτι που ευστόχησε ο Βιεϊρίνια) οι Νεοσμυρνιώτες είχαν σκορ πρόκρισης μέσα στην Τούμπα.

Στις έξι τελευταίες εβδομάδες (31 Μαρτίου με 11 Μαΐου) ο Δικέφαλος θα δώσει 7+1 ματς εφόσον φτάσει έως τον τελικό για να κτυπήσει το νταμπλ.

Μέχρι τις 14 Απριλίου (στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα) ο ΠΑΟΚ μπορεί να κλειδώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα εφόσον κάνει 3Χ3 νίκες με Ξάνθη (εκτός), Λαμία (εντός) και Λάρισα (εκτός).

Εκεί δεν πρέπει να «αδειάσει», αλλά να μείνει συγκεντρωμένος έως το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων για να κυνηγήσει το νταμπλ.

Ο φετινός ΠΑΟΚ τα θέλει όλα και φυσικά έχει την ομάδα για να τα πάρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ