Ο Ολυμπιακός ξέρει τα πάντα για τον Πόνσε…

Ο Ολυμπιακός ξέρει τα πάντα για τον Πόνσε…

To10.gr αποκαλύπτει πού, πότε και γιατί βρέθηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με τον τέως (Μόντσι) και τον νυν (Μασάρα) διευθυντή ποδοσφαίρου της Ρόμα, τη 2η επαφή στη Βαρκελώνη, αλλά και την προσπάθεια της ΑΕΚ να διατηρήσει δανεικό τον Πόνσε για ακόμη έναν χρόνο.

To10.gr άνοιξε το θέμα του Εζέκιελ Πόνσε για τον Ολυμπιακό. Ενα θέμα που βρίσκεται στα σπάργανα, αλλά το οποίο οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πολύ καλά. Και κυρίως, έχουν αναπτύξει τις κατάλληλες επαφές, για να μπορούν να το διαχειριστούν και να το φέρουν εις πέρας, εάν και εφόσον αποφασίσουν οριστικά να κινηθούν επίσημα για την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού.

Για την ακρίβεια, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού, γνωρίζουν από πρώτο χέρι όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης Πόνσε. Και από την… πηγή. Από τη διοίκηση της Ρόμα. Με μέλη της οποίας αντάλλαξαν απόψεις, τεχνογνωσά και ιδέες, σε μια συνάντηση «εκπαιδευτικού» χαρακτήρα. Η οποία έλαβα χώρα πριν από λίγους μήνες, στο Λονδίνο.

Πληροφορίες του to10.gr, λοιπόν, αναφέρουν πως στα τέλη περασμένου Νοεμβρίου, ο Γιάννης Βρέντζος, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός Λίνα Σουλούκου, ο αθλητικός διευθυντής Κριστιάν Καρεμπέ και ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των Πειραιωτών Φρανσουά Μοντέστο, είχαν βρεθεί στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, με σκοπό να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό φόρουμ που είχε οργανώσει ο τέως διευθυντής ποδοσφαίρου της Ρόμα, ο σπουδαίος Ραμόν Ροντρίγκες Βερντέχο, κατά κόσμον «Μόντσι».

Το φόρουμ αποτελούσε μία ευρεία συζήτηση για τη συνολική λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι των μεταγραφών. Από την «παραγωγή» των ακαδημιών, έως το σκάουτινγκ, την αξιολόγηση και την ολοκλήρωση των deal, με τον Μόντσι και τους συνεργάτες του να αναλύουν τον τρόπο δουλειάς τους και να εξηγούν στους εκπροσώπους των ξένων ομάδων που βρέθηκαν στην εκδήλωσή του, τι πρέπει να κάνουν για να αξιολογούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τους παίκτες που παρακολουθούν.

Στο περιθώριο του φόρουμ, λοιπόν, έγιναν σημαντικές επαφές και συζητήσεις. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ανέπτυξαν εξαιρετική επικοινωνία με τους αντίστοιχους της Ρόμα. Μάλιστα, μπορεί ο Μόντσι να απολύθηκε πριν από λίγες ημέρες από την ομάδα της Αιώνιας Πόλης, ωστόσο, τη θέση του πήρε ο Ρίκι Μασάρα, μέχρι πρότινος αθλητικός διευθυντής της Ρόμα. Ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του Μόντσι και μαζί με τους Φεντερίκο Μπαλτσαρέτι (μάνατζερ της Ρόμα) και Φραντσέσκο Βαλόνε (επικεφαλής σκάουτινγκ της Ρόμα) ήταν παρόντες και ομιλητές στο φόρουμ που διοργάνωσε ο Ισπανός νέος επικεφαλής μεταγραφών της Σεβίλλης.

Σε αυτές τις παρασκηνιακές συζητήσεις, λοιπόν, είχε γίνει «άνοιγμα» μεταξύ των δύο πλευρών. Επί της ουσίας μία πρώτη… αναθέρμανση σχέσεων, καθώς είναι γνωστό ότι Ολυμπιακός και Ρόμα έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε μεταγραφικές υποθέσεις (Γκρέκο, Μανωλάς, Χολέμπας). Με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων οι Ερυθρόλευκοι ενημερώθηκαν και για την περίπτωση του Πόνσε. Για όλες τις λεπτομέρειες, για τη συμφωνία με την ΑΕΚ, για την οψιόν αγοράς, αλλά και γενικώς για τα σχέδια της Ρόμα για τον παίκτη.

Η ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Την Τρίτη (20/03), αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, αποτελούμενη από τη Λίνα Σουλούκου, τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Φρανσουά Μοντέστο, βρέθηκε στη Βαρκελώνη, όπου διεξήχθη η παρουσίαση της πλατφόρμας «Τransferroom», ένα διεθνές δίκτυο μεταξύ περίπου 500 ομάδων παγκοσμίως, το οποίο αποσκοπεί στην καλύτερη μεταξύ τους επικοινωνία και τη βελτίωση των επαφών για μεταγραφικούς και όχι μόνο σκοπούς. Εκεί βρέθηκαν και οι απεσταλμένοι της Ρόμα. Και συγκριμένα οι Ρίκι Μασάρα και Φραντσέσκο Βαλόνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που προέκυψε από τους εκπροσώπους της ιταλικής ομάδας, αυτή τη στιγμή η Ρόμα βρίσκεται σε ένα χάος. Η αποχώρηση του Μόντσι, η αλλαγή προπονητή και η απόφαση της διοίκησης να αλλάξει μεγάλο μέρος της παραγοντικής δομής του συλλόγου, έχει προκαλέσει «παύση» σε όλα. Κανείς δεν ασχολείται με τίποτε, έως ότου ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος (εάν υπάρξει τέτοιος και δεν παραμείνει ο Μασάρα), ποιος θα αναλάβει κομβικές θέσεις του (μεταγραφικού) οργανογράμματος. Αλλά και ποιο θα είναι το πλάνο και το μπάτζετ της νέας σεζόν. Επί της ουσίας, καμία σοβαρή κουβέντα δεν μπορεί να γίνει τώρα με τη Ρόμα. Και αυτό είναι κάτι που κατέστη σαφές και στους ανθρώπους της ΑΕΚ…

ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΘΕΛΕΙ Η ΑΕΚ

Κλείνοντας, εκείνο που έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε είναι ότι η ΑΕΚ προσπαθεί να διατηρήσει τον Αργεντινό επιθετικό στο ρόστερ της για ακόμη έναν χρόνο, με τη μορφή δανεισμού. Και προς αυτή την κατεύθυνση έγινε μια ανεπίσημη κουβέντα από τους ανθρώπους της Ενωσης, που επίσης βρέθηκαν στη Βαρκελώνη. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι αρκετά περίπλοκο, καθώς κατ’ αρχάς θα πρέπει να δεχθεί ο Πόνσε. Ο παίκτης πρέπει πρώτα να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ρώμης και εν συνεχεία να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός. Με τη Ρόμα, ωστόσο, (έστω και σε αυτή την κατάσταση χάους) να μην δείχνει ιδιαίτερα ζεστή σε αυτό το ενδεχόμενο. Καθώς προτιμάει, είτε να διατηρήσει στο ρόστερ της τον παίκτη, είτε να τον παραχωρήσει σε μια value (για την ίδια) τιμή, αλλά και με ένα μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης.

ΥΓ. Το ότι ο Ολυμπιακός παρακολουθεί και γνωρίζει πράγματα για την υπόθεση του Πόνσε, δεν σημαίνει ότι ο Αργεντινός (θα) είναι ο πρώτος στόχος για την επίθεση. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που αρέσει και παρακολουθείται. Αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως η τελική λίστα με τους υποψήφιους σέντερ φορ, δεν έχει καταρτιστεί ακόμη. Υπάρχουν ονόματα, αλλά πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει ρόλο η προτεραιότητα. Και κυρίως η επιθυμία του κάθε παίκτη να έρθει στην Ελλάδα. Και οι ειδικά οι σέντερ φορ, δεν θέλουν να ακούν για Ελλάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ