Παναθηναϊκός: Η πυγμή κόντρα στην αδυναμία

Παναθηναϊκός: Η πυγμή κόντρα στην αδυναμία

Ο Αλαφούζος δεν έχει τη δυναμική να δημιουργήσει έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό και να απομακρύνει τους «μπαχαλάκηδες», σε αντίθεση με το μπάσκετ του «τριφυλλιού» που δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Ο καθένας μόλις διεκόπη το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού έλεγε ή έγραφε ό,τι του ερχόταν στο μυαλό.

Καταρχάς, πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ κι ενώ η ομάδα είχε καθοδική πορεία στον δεύτερο γύρο, σχεδόν όλοι όσοι ζουν καθημερινά το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, πίστευαν, νόμιζαν, θεωρούσαν, ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκληθούν επεισόδια. Το ματς με τον ΠΑΟΚ στράβωσε νωρίς, αλλά δεν συνέβη τίποτα. Πολύ απλά γιατί ακολουθούσε ο Ολυμπιακός. Το ματς με τον αιώνιο ήταν η τελευταία ευκαιρία συσπείρωσης και μαζικής προσέλευσης. Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου στράβωσε κι αυτό το παιχνίδι και τα υπόλοιπα είναι γνωστά (υπήρξε νωρίς και η εισβολή, οπαδών-υπαλλήλων, αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος διακοπής).

Το έγραψα κι επαναλαμβάνω ότι το συγκεκριμένο βράδυ, όποιος κι αν ήταν αντίπαλος και γινόταν το 0-1, το πιθανότερο είναι να είχαμε τα ίδια. Στον Ολυμπιακό για να περάσουν τις δικές τους θέσεις, μιλάνε για τα αποτελέσματα της εξυγίανσης και διάφορα άλλα. Συγγνώμη, αλλά στο μπάσκετ όποτε έχουν δει στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό να οδεύει προς τη νίκη (ουκ ολίγες φορές) το ματς δεν τελειώνει… Είναι το ελληνικό φαινόμενο. Ο καθένας βλέπει μέχρι εκεί που θέλει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός περνάει εδώ και χρόνια μία φάση μιζέριας, εσωστρέφειας, αυτοκαταστροφής. Ας υποθέσουμε μετά και τη συντριβή του Ολυμπιακού στα Κανάρια Νησιά ότι γίνεται το ντέρμπι του μπάσκετ και μάλιστα με ξένους διαιτητές. Και είναι 1-2 λεπτά πριν λήγει το ματς μπροστά το «τριφύλλι» με 7-8 πόντους. Πόσες πιθανότητες δίνει κανείς να τελειώσει; Προσέξτε. Στο ΣΕΦ έχουν προκληθεί επεισόδια αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει πρωταθλήματα και δύο φορές την Ευρωλίγκα. Άρα, στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό που αισίως συμπληρώνει εννέα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και μόλις ένα κύπελλο, πώς να μην βγουν στο προσκήνιο όλοι οι περίεργοι… Δεν το αναφέρω ως δικαιολογία. Δυστυχώς, στην Ελλάδα είναι μία πραγματικότητα. Αν η ομάδα έπαιρνε στα εννέα χρόνια 5-6 πρωταθλήματα, αυτοί θα είχαν αποβληθεί από την Παναθηναϊκή οικογένεια. Σε έναν ιδιαίτερα άρρωστο οργανισμό, όμως, τα μικρόβια θέλουν ισχυρή δόση αντιβιοτικού.

Οι «μπαχαλάκηδες», όπως τους αποκάλεσε το νομικό τμήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην απολογία, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και τα κάνουν. Στο μπάσκετ έχουν βρει ελάχιστες φορές την… ευκαιρία. Εκτός του ότι το τμήμα εδώ και 25 χρόνια χαρίζει τίτλους εντός κι εκτός συνόρων, υπήρχε από τους Παύλο και Θανάση και υπάρχει κι από τον Δημήτρη, διάθεση να μείνουν εκτός όσοι προκαλούν προβλήματα. Για την ακρίβεια γίνεται προσπάθεια να μην βρουν πρόσφορο έδαφος. Η ομάδα φέτος στην Ευρώπη δεν πηγαίνει καλά. Θα μπορούσαν κάλλιστα οι μπερδεμένοι να δημιουργήσουν θέμα. Κάποια στιγμή μπορεί να το πετύχουν. Αλλά θα υπάρξει αντίδραση. Ο Γιαννακόπουλος έχει ελαττώματα ως παράγοντας, έκανε και θα κάνει λάθη (και στη συμπεριφορά του απέναντι σε αντιπάλους, όπως ύβρεις σε παίκτες ή την υπόθεση με το στρινγκ), αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει το κλειστό του ΟΑΚΑ μπάτε σκύλοι αλέστε. Είτε με τη στάση του είτε με την επιμονή του να έχει τον Παναθηναϊκό ανταγωνιστικό.

Όταν ο απλός οπαδός βλέπει ότι υπάρχει πυγμή να απομακρυνθούν τα παράσιτα, αλλά κι όχι υπάρχει ο στοιχειώδης σεβασμός από τη διοίκηση, ώστε να διατηρείται η ομάδα σε ένα επίπεδο, τότε αυτός κυριαρχεί. Διαφορετικά σκεπάζεται. Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα θέμα στο μπάσκετ που προκάλεσε την έκρηξη του Γιαννακόπουλου. Σε ανάλογα φαινόμενο πως και πόσο μπορεί να αντιδράσει ο Αλαφούζος; Κι άντε να αντιδράσει. Που έχει αργήσει χαρακτηριστικά. Μία, δύο, τρεις, έπρεπε να διαπιστώσει την αιτία όλων των δεινών. Στα οποία έχει ο ίδιος τεράστια ευθύνη.

Από τη στιγμή που η ομάδα δεν είναι στο επίπεδο του μεγέθους του Παναθηναϊκού, τι αποτέλεσμα θα φέρει η αντίδρασή του; Προσωπικά, πιστεύω ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα είναι πρόσκαιρο. Δεν εμπνέει πλέον ούτε τον απλό οπαδό. Φέτος προσπαθεί, έχει βάλει δεκάδες εκατομμύρια, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Όσο, λοιπόν, δεν έχει ομάδα για τίτλους και δεν πείθεται η πλειονότητα, δυστυχώς αυτή θα σκεπάζεται από τους «μπαχαλάκηδες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ