Οι αποστολές των ξένων φανερώνουν την αξία του ρόστερ

Οι αποστολές των ξένων φανερώνουν την αξία του ρόστερ

Οι συνεχόμενες αποστολές ευρωπαϊκών συλλόγων για να δουν από κοντά παίκτες του Ολυμπιακού, φανερώνουν την αξία του ρόστερ που έχει δημιουργήσει η ομάδα του λιμανιού. Φανερώνει την μεγάλη αξία των ερυθρόλευκων παικτών και την αξιοποίηση τους από τον Πέδρο Μαρτίνς

Μια προσεκτική ματιά στην διάρκεια στα τελευταία δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων και ιστοσελίδων είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος ότι πολλές ευρωπαϊκές ομάδες έχουν κάνει ταξίδια στην Ελλάδα για σκάουτινγκ παικτών του Ολυμπιακού.

Τα σχετικά ρεπορτάζ φέρνουν στο μεταγραφικό «στόχαστρο» μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων πολλούς παίκτες της ομάδας του λιμανιού κι αν μη τι άλλο αυτό αποτελεί ένα «παράσημο» και για τις επιλογές που έκανε το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση των ερυθρόλευκων αλλά και για την δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς.

Γιατί χωρίς την δουλειά του προπονητή, ο οποίος φρόντισε να αναδείξει παίκτες, δεν γίνεται τίποτα. Ο συνδυασμός που έκαναν οι ερυθρόλευκοι (μεταγραφικές επιλογές και δουλειά) ήταν χωρίς αμφιβολία το βασικό ζητούμενο για τους πειραιώτες.

Βλέπει λοιπόν κάποιος ότι παίκτες του Ολυμπιακού όπως ο Φορτούνης, ο Καμαρά, ο Ποντένσε ο Σισέ, ο Κούτρης, ο Ελαμπντελαουί, ο Μασούρας απασχολούν πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους κι αυτό λέει πολλά.

Δεν πηγαίνουν φυσικά τυχαία οι σκάουτερς των ευρωπαϊκών συλλόγων στο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσουν παίκτες του Ολυμπιακού. Γνωρίζουν πολύ καλά γιατί πάνε στην έδρα των ερυθρόλευκων και η απάντηση είναι στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η απάντηση είναι ο Μανωλάς στην Ρόμα, ο Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας, ο Μήτρογλου που έπαιξε σε Αγγλία, Πορτογαλία και Γαλλία, ο Ρέτσος που πήρε μεταγραφή στην Λεβερκούζεν.

Η απάντηση είναι ο Μαζουάκου που αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Σιόβας που παίζει στην Ισπανία και ο Σάμαρης που παίζει στην Μπενφίκα.

Οι σκάουτερ των ευρωπαϊκών συλλόγων που έρχονται στην χώρα μας για να δουν από κοντά παιχνίδια του Ολυμπιακού, γνωρίζουν και κάτι ακόμα. Ξέρουν καλά ότι οι ερυθρόλευκοι δεν λένε «ναι» σε οποιαδήποτε πρόταση γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός κινείται σε πολύ υψηλό επίπεδο σε ότι αφορά το μεταγραφικό πεδίο έχοντας αναπτύξει ένα πολύ ισχυρό δίκτυο συνεργασιών.

Είναι πάντως πολύ σημαντικό για μια ομάδα να βλέπει ότι πολλοί παίκτες της είναι στο μεταγραφικό «στόχαστρο» μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Είναι μεγάλη υπόθεση γιατί αποδεικνύει ότι γίνεται σωστή δουλειά που αναδεικνύει τη συνολική προσπάθεια της ομάδας.

Όπως είναι επίσης σημαντικό ν’ αναφέρουμε και την καλή ατομική προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Γιατί φρόντισαν με τις εμφανίσεις που έκαναν να δείξουν τις ικανότητες τους και σε μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπως απέναντι στην Μίλαν.

Κατάφεραν ν’ ανεβάσουν τις «μετοχές» τους και όταν μια ομάδα δίνει την δυνατότητα «εκτόξευσης» των παικτών της τότε και ο παίκτης προσπαθεί για να δώσει το 100%.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ