Η Εθνική έδωσε υποσχέσεις και ο Φορτούνης άφησε το στίγμα του…

Η Εθνική έδωσε υποσχέσεις και ο Φορτούνης άφησε το στίγμα του…

Η Εθνική έκανε κάτι που δεν το συνηθίζει ούτε και με αντιπάλους αυτής της δυναμικότητας. Δημιούργησε ένα τσουβάλι φάσεις μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Ποτέ άλλοτε η Εθνική δεν έφτασε σε τριάντα τελικές προσπάθειες. Το στατιστικό στοιχείο που καταγράφηκε είναι εντυπωσιακό για μια ομάδα που φτιάχνει φάσεις με το σταγονόμετρο.

Ας μην κάνουμε το λάθος να βγάλουμε γλώσσα επειδή νικήσαμε το Λιχτενστάιν. Η επικράτηση της Εθνικής δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς ειδικά όταν σε περιμένει η Βοσνία με την οποία θα κονταροχτυπηθεί για την δεύτερη θέση.

Πανηγύρια όχι, ικανοποίηση ναι. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται απλά για μια νίκη. Η Εθνική έκανε κάτι που δεν το συνηθίζει ούτε και με αντιπάλους αυτής της δυναμικότητας. Δημιούργησε ένα τσουβάλι φάσεις μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Ποτέ άλλοτε η Εθνική δεν έφτασε σε τριάντα τελικές προσπάθειες.

Το στατιστικό στοιχείο που καταγράφηκε είναι εντυπωσιακό για μια ομάδα που φτιάχνει φάσεις με το σταγονόμετρο. Θα είναι επιπόλαιο να θεωρήσουμε πως ό,τι έγινε στη Βαντούζ μπορεί να επαναληφθεί στη Ζένιτσα. Εκεί, απέναντι στους Βόσνιους και οι ευκαιρίες θα είναι λιγότερες και η ευστοχία μας θα χρειαστεί να αναβαθμιστεί. Γιατί χάθηκαν γκολ πολλά, πάρα πολλά. Τα περισσότερα τα έχασε ο Γιώργος Μασούρας. Να τον θεωρήσουμε ως μη διακριθέντα; Κάθε άλλο. Χρόνια έψαχνε η Εθνική να βρει έναν εξτρέμ που θα πατά περιοχή και θα απειλεί από κοντά.

Το βρίσκει στο πρόσωπο του Γιώργου Μασούρα. Προφανώς είναι άγουρος ακόμα και θα χρειαστεί.. περαιτέρω επεξεργασία. Ετσι είναι, αλλά πρόκειται για παίκτη που έχει όλο το πακέτο. Συνεπής αμυντικά, άψογος στην συνεργασία του με τον μπακ και πολύ καλός στο να βλέπει το γήπεδο. Τρανή απόδειξη η πάσα του στην πλάτη της άμυνας που έδωσε τη δυνατότητα στον Τάσο Δώνη να πετύχει ένα υπέροχο σε εκτέλεση γκολ. Στην πλάτη της άμυνας βρήκε και μάλιστα σε πιο δύσκολες συνθήκες ο Κουρμπέλης τον Φορτούνη.

Την εξαιρετική πάσα ακολούθησε μια εντυπωσιακή εκτέλεση και η Εθνική έλυσε τον γόρδιο δεσμό των μαζικά αμυνόμενων παικτών του Λιχτενστάιν. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια. Θεωρώ ότι ο Αγγελος είχε δώσει εντολή για μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Αν είναι έτσι, ο κόουτς δικαιώθηκε. Γενικά μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για τις επιλογές του. Απορήσαμε βέβαια που αντικατέστησε τον τραυματισμένο Μήτρογλου με τον Δώνη αλλά ήρθε η γκολάρα και μας έκλεισε το στόμα.

Στο πρώτο ημίχρονο η ανάπτυξη ήταν μονόπαντη. Ο Κούτρης ήταν έμβολο και έπαιζε στους κενούς χώρους που του άφηνε η κίνηση του Μασούρα. Από την άλλη πλευρά ο Μπακασέτας δεν μπορούσε για λόγους κατασκευαστικούς να κάνει το ίδιο για να διευκολύνει τον Μπακάκη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ενώ ο Κούτρης έπαιρνε με πάσα μπροστά την μπάλα από τον Μασούρα, ο Μπακάκης να την παίρνει με πίσω πάσα από τον Μπακασέτα. Ας είναι. Στον βαθμό που ο Φορτούνης βρίσκεται σε τέτοιο αγωνιστικό οίστρο, δημιουργώντας και εκτελώντας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι τόσο καθοριστικός για το παιχνίδι της Εθνικής όσο είναι και για την ομάδα του.

Ο Σάμαρης έκανε παραγωγικό παιχνίδι και προσπάθησε να τελειώσει φάσεις. Είναι φανερό ότι παίζει ξέροντας σε πόσο μεγάλη εκτίμηση τον έχει ο προπονητής του. Κουρμπέλης και Σιόβας έκαναν καλή εμφάνιση. Τόσο καλή που ίσως να μην παραμερίσει κανέναν τους ο Αγγελος την Τρίτη το βράδυ που λογικά θα επιστρέψει ο Σωκράτης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ