Λάθος να γίνει κριτήριο της επόμενης μέρας το κύπελλο

Η απόφαση για την παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ αλλά και για το γενικότερο πλάνο πάνω στο οποίο θα κινηθεί τη νέα χρονιά η Ένωση, πρέπει να έρθει μέσω της αξιολόγησης μιας σειράς από ζητημάτων και όχι με το αν η ομάδα θα κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο που διεκδικεί.

Λάθος να γίνει κριτήριο της επόμενης μέρας το κύπελλο | to10.gr

Η διακοπή του πρωταθλήματος λειτουργεί ευεργετικά για την ΑΕΚ. Η Ένωση αντιμετώπισε τεράστια αγωνιστικά προβλήματα μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι της -εκείνο με τον Ατρόμητο- αφού τα Σπάτα θυμίζουν… νοσοκομείο. Οι απουσίες που μετρούν οι Κιτρινόμαυροι είναι πολλές και σημαντικές. Καθώς η ΑΕΚ στερείται και μάλιστα για καιρό παίκτες-«κλειδιά» σε κάθε γραμμή της.

Ο χρόνος που υπάρχει μέχρι το επόμενο ματς είναι λοιπόν απαραίτητος για την ΑΕΚ ώστε να ανασυνταχθεί. Να γεμίσει ξανά το ρόστερ της με λύσεις αλλά και ποιότητα και να τα δώσει όλα στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, για να την κλείσει όσο το δυνατόν πιο πετυχημένη. Δηλαδή, να κατακτήσει το κύπελλο.

Ας μη γελιόμαστε. Κάτι άλλο που να… ιντριγκάρει ή να δίνει κίνητρο στην Ένωση δεν υπάρχει. Η 3η θέση της βαθμολογίας «κλείδωσε» μετά τη νίκη στο Περιστέρι και αυτό, θα είναι και το φετινό ταβάνι της πρωταθλήτριας. Η τελευταία πρόταση νομίζω πως περιγράφει απόλυτα και τον βαθμό της αποτυχίας της ΑΕΚ στη χρονιά που διανύουμε, με το όλο πράγμα να μπορεί κάπως να σουλουπωθεί, μόνο μέσω ενός τίτλου.

Αν οι Κιτρινόμαυροι κατακτήσουν το κύπελλο το κλείσιμο της σεζόν θα είναι με χαμόγελα για την πρωταθλήτρια. Σίγουρα όχι όπως τα περυσινά, αλλά αν σκεφτούμε που βρέθηκε φέτος η ΑΕΚ και τι «χαστούκια» δέχτηκε αγωνιστικά, τότε γίνεται σαφές το πόσο μπορεί να αλλάξει τα πράγματα αυτός ο τίτλος.

Αυτό που κατά τη γνώμη μου πάντως δεν πρέπει να επηρεαστεί από το κύπελλο, είναι η επόμενη μέρα και το πώς θα προχωρήσει η ΑΕΚ. Το αν θα παραμείνει στον πάγκο της ο Μανόλο Χιμένεθ και ο βαθμός στον οποίο θα αλλαχτεί το ρόστερ της. Γενικώς δηλαδή το πλάνο που θα ακολουθήσει η Ένωση στη νέα σεζόν, με στόχο τίποτα λιγότερο από την επιστροφή στην κορυφή.

Πέρυσι η ΑΕΚ διαχειρίστηκε ερασιτεχνικά θα έλεγα την επιτυχία του πρωταθλήματος. Υπήρξαν πράγματα αλλά και πρόσωπα που υπερεκτιμήθηκαν και τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι μας. Φέτος, περιθώριο για το ίδιο λάθος δεν υπάρχει. Ούτε φυσικά μπορεί να επηρεαστεί η απόφαση για όσα απαιτούνται να γίνουν –και είναι πολλά- από ένα κύπελλο. Μιας και αν μπει στην κουβέντα της επόμενης μέρας το συγκεκριμένο στοιχείο ως «οδηγός», οι δρόμοι στους οποίους θα συνεχίσει να κινείται η ΑΕΚ θα κρύβουν «παγίδες». Από αυτές που φέτος η Ένωση βρήκε πολλές και δυστυχώς, δεν κατάφερε να τις… αποφύγει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο