Στο γκολ του Φορτούνη, κάτι έμοιαζε με τότε…

Στο γκολ του Φορτούνη, κάτι έμοιαζε με τότε…

Κανένας δεν ζητάει από την Εθνική Ομάδα να πάρει το EURO του 2020. Ζητάμε όμως, να ξανασηκώσει ανάστημα. Να προκριθεί στα τελικά να δείξει ότι ανακάμπτει αγωνιστικά. Να ξαναφτάσει στα χείλη των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων. Είναι ζωτικής σημασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο να πετύχει η Εθνική.

Mιλάμε για ένα ξεπεσμένο πρωτάθλημα, για ξεπεσμένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βουτηγμένο στην ανυποληψία και το παρασκήνιο. Για ποδόσφαιρο που επαναλαμβάνει τον χειρότερο εαυτό του και σε επίπεδο συλλόγων κατρακυλάω συνεχώς στην ευρωπαϊκή κλίμακα. Ξένοι το εποπτεύουν χωρίς να μπορούν (και να θέλουν) να λύσουν τα προβλήματά του. Οσοι κινούσαν από το παρασκήνιο τα νήματα εξακολουθούν να τα κινούν και τώρα. Όλοι φωνάζουν μόλις θίγονται τα συμφέροντά του και οι εποικοδομητικές προτάσεις για να γίνει ανταγωνιστικό και απαλλαγμένο από τις χρόνιες παθογένειες αγνοούνται.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν γίνεται να εξωραϊστεί επειδή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην ΕΠΟ μιλούν περί του αντιθέτου. Ποιος τους πιστεύει και ποιος δεν βλέπει ότι ακόμα και οι παραμικρές αλλαγές όπως η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών οδηγούνται στις καλένδες, επειδή πρυτανέψουν τα μικροσυμφέροντα. Το θέμα είναι να αρμέγεται το συνδρομητικό κανάλι και η ΕΡΤ, τα λεφτά της οποίας πρόσφερε στο πιάτο ο κ. Βασιλειάδης.

Οι έλληνες φίλαθλοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, εγκαταλείπουν τα γήπεδα και στην τηλεόραση παρακολουθούν τα προηγμένα πρωταθλήματα και τις εθνικές ομάδες. Το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία να αξιολογηθεί. Κάποτε ήταν η Εθνική μας Ομάδα που συγκέντρωνε το ενδιαφέρον των φιλάθλων και τους καθήλωνε στους τηλεοπτικούς δέκτες και μάζευε κόσμο στα γήπεδα. Τώρα την καταντήσαμε εξόριστη και αποσυνάγωγη.

Προσωπικά δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη ότι αυτή η ΕΠΟ μπορεί να την αναστήσει. Θυμάμαι όμως ότι και η εμπιστοσύνη που υπήρχε πριν από δεκαπέντε χρόνια στην υπο τον Βασίλη Γκαγκάτση ΕΠΟ, ήταν ανάλογη. Τότε όμως και προσπαθώντας να εξηγήσουμε το έπος του 2004, μιλήσαμε για τα στεγανά που δημιούργησε ο Ρεχάγκελ και την απομόνωση της ομάδας από περιπλανώμενους ημιμαθείς παράγοντες. Τότε όλα ή σχεδόν όλα αποδόθηκαν στον Ρεχάγκελ. Τώρα έχουν τη δυνατότητα μεταφέροντας την εμπειρία του επιτεύγματος να δημιουργήσουν ανάλογες καταστάσεις, ο Μπασινάς με τον Γιαννακόπουλο. Οι δυο τους μπορούν να… εκσυγχρονίσουν τον κόουτς Αναστασιάδη και να περάσουν την γραμμή τους στους παράγοντες.

Κανένας δεν ζητάει από την Εθνική Ομάδα να πάρει το EURO του 2020. Ζητάμε όμως, να ξανασηκώσει ανάστημα. Να προκριθεί στα τελικά να δείξει ότι ανακάμπτει αγωνιστικά. Να ξαναφτάσει στα χείλη των ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων. Είναι ζωτικής σημασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο να πετύχει η Εθνική. Το να -σε περίπτωση επιτυχίας- φωτογραφηθεί μαζί με τους παίκτες και τον προπονητή, ο Βαγγέλης Γραμμένος, λίγο ενδιαφέρει. Κι ο Γκαγκάτσης φωτογραφήθηκε. Η Εθνική δεν πρόκειται να γίνει προτεραιότητα για τους θεσμικούς παράγοντες του ποδοσφαίρου και τις ΠΑΕ που περί άλλων τυρβάζουν.

Το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν ο Μπασινάς, ο Γιαννακόπουλος, ο Αναστασιάδης και οι παίκτες. Φυσικά, ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του. Οι φίλαθλοι μπορούν να εκτιμήσουν και να συμπαρασταθούν. Το έχουν κάνει στο παρελθόν, θα το κάνουν και τώρα αν καταλάβουν ότι για όλους τους παραπάνω η Εθνική Ομάδα αποτελεί προτεραιότητα. Ο τρόπος που πανηγυρίστηκε το γκολ του Φορτούνη, δείχνει ότι κάτι μοιάζει με τότε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ