ΑΕΚ : Το δώσε, έχει και πάρε

ΑΕΚ : Το δώσε, έχει και πάρε

Η ΑΕΚ με αφορμή την υπόθεση Πόνσε να μάθει να αγοράζει, αλλά και να μάθει να πουλά.

Η πλειοψηφία των φίλων της ΑΕΚ θέλει την αγορά του Εζεκίελ Πόνσε. Κάποιοι λιγότεροι περιμένουν την επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο. Κάποιοι πολύ λιγότεροι πια ονειρεύονται δίδυμο Πόνσε-Αραούχο στην επίθεση της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ πάει στην Ιταλία προετοιμασμένη με σχέδιο. Οφείλει να είναι προετοιμασμένη με σχέδιο. Πάει να μιλήσει και να διαπραγματευτεί με τη Ρόμα για την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική επένδυση στην ιστορία της. Θυμίζουμε ότι για τον Πόνσε το υπάρχον deal είναι 6 εκατ.ευρώ για το 70% και 7 εκατ.ευρώ για το 85% με τους Ιταλούς να δείχνουν ότι θέλουν άμεσα χρήματα στην μετά Μόντσι εποχή που αλλάζει σελίδα στην ιταλική ομάδα.

Η ΑΕΚ ποτέ στο παρελθόν δεν είχε διαχειριστεί μια τέτοια υπόθεση, για μια τόσο μεγάλη επένδυση. Η Ενωση δείχνει πρόθεση με μια πρόταση στα μέτρα της να τον κρατήσει, αλλά δεν είναι στα χέρια της η υπόθεση.

Σημαντικό για την ΑΕΚ είναι να βρει τον τρόπο πια στην αγορά να λειτουργεί και στο πάρε και στο δώσε. Να αγοράζει και να πουλά ποδοσφαιριστές. Και εδώ μπαίνει στην κουβέντα ο Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος είναι το πρώτο φαβορί για πώληση το καλοκαίρι. Και από κοντά στο κάδρο ο Γαλανόπουλος και ο Μάνταλος. Ουδείς αναντικατάστατος για την ΑΕΚ πια. Και στην ανανέωση που θα επιχειρηθεί το καλοκαίρι θα φύγουν και βασικά στελέχη της. Παιδιά που πέτυχαν στην ΑΕΚ και επειδή βρίσκονται στη βιτρίνα πιθανότατα να πωληθούν για να έχει οφέλη επιτέλους η ΑΕΚ από πωλήσεις και να φέρει τους επόμενους.

Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει και να πουλά. Να μάθει να παράγει. Να αξιοποιεί τους νέους δικούς της και να επενδύει σε νέους και από την ξένη αγορά (όπως πούλησε Βράνιες, όπως θέλει να πάρει τώρα τον Πόνσε). Όταν το καταλάβει και η ίδια ότι η Ακαδημία της μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα. Ίσως το μεγαλύτερο για την αυτάρκεια της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ