Ο Κουρμπέλης, ο ΠΑΟΚ και το παράδειγμα του… Καρέλη

Ο Κουρμπέλης, ο ΠΑΟΚ και το παράδειγμα του… Καρέλη

Το ενδιαφέρον από τη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται όλο και πιο έντονα και σίγουρα μπορεί να «ζαλίσει» το μυαλό ενός παίκτη. Αλλά η προοπτική μιας τέτοιας μεταγραφής δε σου υπογράφει συμβόλαιο με την ευτυχία.

Είχε και πέρσι λόγους να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Και μάλιστα πιο σοβαρούς απ’ ότι έχει τώρα. Ήταν απλήρωτος επί μήνες, σαν αρχηγός προσπαθούσε να κρατήσει τους συμπαίκτες του που ήταν στα… κάγκελα, αναγκαζόταν – όπως στη Λιβαδειά – να απολογείται στον κόσμο για την πορεία της ομάδας. Δεν το έκανε και δικαίως πολλοί τότε τον αποθέωναν για την «πράξη αγάπης» προς τον σύλλογο.

Φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα, τουλάχιστον όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά. Όλοι είναι πληρωμένοι στην ώρα τους, η ομάδα στο εσωτερικό της έχει υγεία, η αδειοδότηση όπως όλα δείχνουν θα έρθει αυτή τη φορά. Άρα υπάρχει η προοπτική και για τον ίδιο να μείνει σε μια ομάδα που θα ανέβει και το επίπεδό της.

Τα σενάρια που παρουσιάζονται από τη Θεσσαλονίκη και μιλούν για ζωηρό ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ ήταν λογικό να εμφανιστούν και πάλι. Και το όνομα του συγκεκριμένου ΠΑΟΚ, ο οποίος οδεύει προς το πρωτάθλημα και σίγουρα θα ξεκινήσει και την επόμενη σεζόν με την ίδια προοπτική, μπορεί να δελεάσει τον παίκτη.

Υπάρχουν και αρνητικά για τον Κουρμπέλη. Οδεύοντας στα 26 του χρόνια, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να του εγγυηθεί θέση βασικού. Ούτε καν πρώτης εναλλακτικής λύσης για τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σε μια τέτοια ηλικία πόσο πολύ θα μπορεί να ρισκάρει ένας ποδοσφαιριστής που έχει βρει θέση στον Παναθηναϊκό και την Εθνική να τα… χάσει όλα.

Το παράδειγμα του Καρέλη είναι «ζωντανό». Όσο μένει στον ΠΑΟΚ η μετοχή του πέφτει. Η Εθνική έχει πρόβλημα στους φορ, αλλά δε φαίνεται καν να περνάει από το μυαλό τους. Λογικό, εφόσον δεν παίζει.

Και φτάνουμε στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» οφείλουν να διασφαλίσουν πως δεν πρόκειται να χάσουν παίκτη πρώτης γραμμής χωρίς αντάλλαγμα. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρούμε πως ο Κουρμπέλης θα κληθεί για συζητήσεις στο φινάλε της σεζόν – άλλωστε κάθε τέτοια κουβέντα δε θα γίνει πριν απ’ το φινάλε.

Και με δεδομένο πως ο Κάτσε αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο στο να φύγει, παρά στο να μείνει, είναι υποχρεωμένος ο Παναθηναϊκός να «δέσει» τουλάχιστον το ένα του αμυντικό χαφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ