Θα τιμωρούσε και το φιλί του Μαραντόνα στον Πελέ!

Θα τιμωρούσε και το φιλί του Μαραντόνα στον Πελέ!

Πέντε (!) αγωνιστικές τιμωρία στο Νίκο Παπαδόπουλο, γιατί… αγκάλιασε τον διαιτητή Γιάννη Νεοφυτιάδη, όταν η Λαμία ισοφάρισε, στο 97΄, τον Παναιτωλικό! Πρωτοφανές το ύψος της ποινής, από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. ΑΝ η ενέργεια του 27χρονου τερματοφύλακα είχε προκαλέσει έκπληξη, στο ποδοσφαιρικό κοινό, σε βαθμό π.χ. 30%, η ποσότητα της τιμωρίας στο πενταπλάσιο! […]

Πέντε (!) αγωνιστικές τιμωρία στο Νίκο Παπαδόπουλο, γιατί… αγκάλιασε τον διαιτητή Γιάννη Νεοφυτιάδη, όταν η Λαμία ισοφάρισε, στο 97΄, τον Παναιτωλικό! Πρωτοφανές το ύψος της ποινής, από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

ΑΝ η ενέργεια του 27χρονου τερματοφύλακα είχε προκαλέσει έκπληξη, στο ποδοσφαιρικό κοινό, σε βαθμό π.χ. 30%, η ποσότητα της τιμωρίας στο πενταπλάσιο! Υπερβολική επί πέντε! Ούτε φόνο να είχε κάνει ο Παπαδόπουλος, εναντίον του Κορίνθιου!

Ο,ΤΙ και να λέει ο Κανονισμός, ο δικαστής δεν πρέπει να αγνοεί το κοινό αίσθημα, αλλά και τις συνθήκες, που έγινε το γεγονός. Επί του προκειμένου , πως «ο ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό» (κατά την ετυμηγορία του οργάνου της διοργανώτριας Αρχής) μόλις ο Βουό έστειλε, με κεφαλιά, τη μπάλα στα δίκτυα της εστίας του Τζέναμο, δεν έφυγε σφαίρα από την δική του περιοχή για την απέναντι.

Αλλά ήταν στην πλευρά του Παναιτωλικού, για παν ενδεχόμενο, λόγω της επίθεσης, που εκτυλισσόταν από τον Βάντερσον. Είχε κατέβει για να έπαιζε τον έκτακτο στράικερ, μη τυχόν κι αυτός είχε την τύχη του Ιταλού συναδέλφου του, που ισοφάρισε τη Μίλαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Γκατούζο, αποσβολωμένος, παραμίλησε με το «καλύτερα να δεχόμουν μαχαιριά στα πλευρά, παρά αυτό το γκολ».

«ΜΑΧΑΙΡΙΑ» δέχτηκε και ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος με το που είδε τη μπάλα στα αγρινιώτικα δίκτυα εκδηλώθηκε πανηγυρικά .Αλλά και με την φροντίδα να επέστρεφε άρον-άρον στην περιοχή του, για πλήρη επαγρύπνηση, αν ο Παναιτωλικός προλάβαινε σουτ, μετά τη σέντρα. Κάνοντας στροφή 180 μοιρών, για να έφευγε, σαν Λούης κι ενώ ήταν σε κορύφωση η χαρά του, «επόμενο», ότι όποιος του τύχαινε μπροστά «θα του έσφιγγε το χέρι» ή και «θα τον αγκάλιαζε».

Από κακοτυχία βρέθηκε μπροστά του ο διαιτητής! Κι επιδόθηκε στην περιβόητη πια ενέργεια , η οποία έγινε ολόκληρο θέμα στα ΜΜΕ, με πρώτη να ξεκινάει (ειδησεογραφικά και όχι για οποιονδήποτε άλλο λόγο) τον θόρυβο η Αθλητική Κυριακή. Ο διαιτητοκριτικός της εκπομπής συμφώνησε για την κίτρινη κάρτα, που έδειξε ο Νεοφυτιάδης στον τερματοφύλακα , αλλά…

…ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ δεν σταμάτησε στην κίτρινη. Η πρωτοφανής αντίδραση του παίκτη έφτασε ως την πειθαρχική επιτροπή, με γνωστά τα υπόλοιπα. Πιθανολογούμε, ότι το δικαιοδοτικό όργανο εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του, επειδή η ΠΑΕ του Αγρινίου διαμαρτυρήθηκε έντονα, για την διάρκεια του επί πλέον χρόνου, όπου το αρχικό 4λεπτο τεντώθηκε σε (υπολείπονταν κάποια δευτερόλεπτα) 7λεπτο κι έτσι πρόλαβε η Λαμία να ισοφαρίσει.

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΚΕ , το αγκάλιασμα, από τον δικαστή, πως ο Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε την αφορμή να κατηγορηθεί ή έστω για υποψία, πως ο διαιτητής ηθελημένα γύρισε τον λεπτοδείκη του ρολογιού του σε θερινή ώρα! Και με την ενέργεια του , λοιπόν, ο «Λαμιώτης» θέλησε να τον ευχαριστήσει. Οπότε η σβουριχτή 5άρα κατακέφαλα του Παπαδόπουλου! Και όχι τόσο ή κυρίως για «να αποκεφαλιστεί» ο τερματοφύλακας, όσο για να υπερασπιστεί η διαιτητική εντιμότητα κι αγωνιστικότητα του Γιάννη Νεοφυτιάδη!

ΔΗΛΑΔΗ, αν του ερχόταν, εκείνη την στιγμή, του Νίκου Παπαδόπουλου και συμπλήρωνε το αγκάλιασμα με ένα φιλί στο μάγουλο, η Σούπερ Λίγκα θα τον τιμωρούσε με διπλάσια ποινή; Η νοοτροπία της πειθαρχικής επιτροπής, έστω και με τις για 5 αγωνιστικές νοκ άουτ, δεν μπορεί να αποφύγει αρνητικούς χαρακτηρισμούς, ακόμη και πως παραμένει αναχρονιστική, αραχνιασμένη κι απόμακρη, με σφραγισμένες και τις χαραμάδες της αίθουσας συνεδρίας της.

ΣΕ ΛΙΓΟ με τέτοια μυαλά , μήπως η πειθαρχική επιτροπή της Σ.Λ., θα τιμωρεί και την χειραψία των παικτών, προς τους διαιτητές, μετά τη λήξη του αγώνα;

ΑΦΗΣΤΕ, που μετά από αυτά τα 5 ντιρέκτ στο πρόσωπο ενός αυθόρμητου και τίποτε άλλο-με τίποτε το πονηρό, αθλητή, μήπως ο Αντώνης Κανάκης στο Ράδιο Αρβύλα (με την φόρμα, που έχει από το θεατρικό του για την συνέντευξη Νότη Σφακιανάκη, στον Γιώργο Λιάγκα) εμπνευστεί σχετικό σατιρικό νούμερο.

Δηλαδή με την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα να κάνει φύλλο και φτερό το βίντεο, που ο Μαραντόνα φιλάει στο κεφάλι τον Πελέ, παρουσία του Πούτιν, στο περιθώριο της εκδήλωσης των Ομίλων του Μουντιάλ, στο Κρεμλίνο. Και να ερμηνεύσει, πως επρόκειτο όχι για φιλικό ή συναδελφικό, αλλά για …φιλί του Ιούδα, από τον Αργεντινό προς τον Βραζιλιάνο. Οπότε η εισήγηση, προς τον Ινφαντίνο, για τον αποκλεισμό του Ντιέγκο από θεατή των αγώνων του Russia 2018! ΝΑΙ, ακόμη και γι΄αυτό φαίνεται πια ικανή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ