Το βράδυ που ο Θεός, συγχώρεσε τις «αμαρτίες» του Αναστασιάδη

Το βράδυ που ο Θεός, συγχώρεσε τις «αμαρτίες» του Αναστασιάδη

Κόουτς, για το αποτέλεσμα δικαιούσαι φυσικά να πανηγυρίζεις. Ότι ενήργησες.. μεγαλοφυώς και το πέτυχες, μην το πεις πουθενά γιατί θα σου κάνουν πλάκα. Η Εθνική μπορεί να μην είναι κάποια σπουδαία ομάδα αλλά η συγκεκριμένη Βοσνία δεν είναι καλύτερη. Αποδείχτηκε στο παιχνίδι ότι οι αρχικές σου επιλογές ήταν που πήγαν να μας βουλιάξουν.

Τώρα τι ακριβώς να κάνουμε κόουτς. Να χαρούμε με την ισοπαλία ή να τραβάμε τα μαλλιά μας για όσα μας ανάγκασες να δούμε στο πρώτο εικοσάλεπτο. Παρέταξες με δική σου ευθύνη μια ομάδα φοβισμένη λες και ζήλεψες την… δόξα Αρχοντίδη σε εκείνο το 0-0 με την Αγγλία πριμ από τριάντα έξι χρόνια.

Επρεπε να το περιμένουμε όμως. Στις συνεντεύξεις μπορείς να λες ότι παίζεις πάντα για τη νίκη. Στην ουσία όμως μας λες ψέματα. Απέναντι στην Βοσνία κατέβασες την ομάδα σου με παίκτες αμυντικογενείς μπας και γλιτώσεις την ήττα. Για είκοσι λεπτά οι Βόσνιοι μας είχαν στήσει στον τοίχο διότι εσύ είχες δει όραμα πως θα παίξεις ταμπουρωμένος και θα πάρεις ισοπαλία. Για είκοσι λεπτά γύριζες χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επειδή είσαι ντόμπρος περιμένω να παραδεχτείς το λάθος σου.

Δεν ξέρω σε ποια σύγχρονη σχολή του ποδοσφαίρου διδάσκουν πως άμα κατεβάσεις εννέα αμυντικογενείς στου έντεκα σε… λυπάται ο Θεός και δεν χάνεις. Εννοείται βέβαια πως με το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχεις χαλαρές σχέσεις. Θα μπορούσα να σταματήσω το κείμενο εδώ και να βάλω για συνέχεια το προηγούμενο που έγραφα «κόουτς μην κάνεις το λάθος με τον Φορτούνη». Εσύ το έκανες και τον εξόρισες μπροστά να παριστάνει τον επιθετικό. Αντί δηλαδή να δίνει τις πάσες στους άλλους, να περιμένει να του πασάρουν εκείνοι. Και φυσικά δεν μπόρεσαν να του πασάρουν ποτέ. Η Εθνική δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και οι επιθέσεις των Βόσνιων ήταν καταιγιστικές.

Για το χάος που δημιουργήθηκε έχεις την ευθύνη. Το λάθος σου φαίνεται καθαρά από  την ανάγκη να βάλεις την ομάδα να παίξει επιθετικά στη συνέχεια. Δεν πρόκειται για επιλογή που θα σου πιστωθεί. Η ανάγκη σε οδήγησε να το κάνεις. Για να αποδειχτεί περίτρανα ότι δεν έχεις σωστά εκτιμήσει τον αντίπαλο. Ότι του προσέδωσες αρετές που δεν είχε και τον έκανες να μοιάζει πολύ ανώτερος από αυτό που ήταν τελικά. Με τις επιλογές σου τρομοκράτησες τους παίκτες. Όταν τους άφησες να παίξουν ορθολογικά ανατράπηκαν τα δεδομένα και ήρθε η ισοπαλία που είναι πολύ θετικό αποτέλεσμα. Για το αποτέλεσμα δικαιούσαι φυσικά να πανηγυρίζεις.

Ότι ενήργησες μεγαλοφυώς και το πέτυχες, μην το πεις πουθενά γιατί θα σου κάνουν πλάκα. Η Εθνική μπορεί να μην είναι κάποια σπουδαία ομάδα αλλά η συγκεκριμένη Βοσνία δεν είναι καλύτερη. Αποδείχτηκε στο παιχνίδι ότι οι αρχικές σου επιλογές ήταν που πήγαν να μας βουλιάξουν. Ισως, να σε πήρε στο λαιμό του ο Γιαννακόπουλος με αυτά που είδε και σου μετέφερε. Σε κάθε περίπτωση όμως, εσύ αποφασίζεις και αποφάσισες λάθος. Μπράβο στους παίκτες που είχαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το ματς.

Μπράβο στον Φορτούνη που μόλις γύρισε στην φυσική του θέση έκανε την δουλειά του και με το παραπάνω. Ηρωικό παιχνίδι από τον Ζέκα, παραγωγικός ο Σάμαρης και παιχνίδι για μεταγραφή ο Κούτρης. Δικός σου πόντος ότι παίζει με την Εθνική και βοηθάει ο Κολοβός. Από εκεί και πέρα η ισοπαλία είναι σπουδαία υπόθεση στην προσπάθεια της Εθνικής να πάρει την πρόκριση. Βλέπεις ο.. Θεός συγχώρεσε αυτό το βράδυ τις «αμαρτίες» σου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ