Οι δύο εξαιρετικές φουρνιές παικτών που ήρθαν στον ΠΑΟΚ

Οι δύο εξαιρετικές φουρνιές παικτών που ήρθαν στον ΠΑΟΚ

Ο σημερινός Δικέφαλος έχει τις βάσεις να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σταθερά και τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο βασικός κορμός του σημερινού ΠΑΟΚ, ο οποίος με μαέστρο τον Ράζβαν Λουτσέσκου πάει φουλ για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, έχει χτιστεί επί της ουσίας μέσα σε έναν χρόνο: από το καλοκαίρι του 2016 έως το καλοκαίρι του 2017.

Σίγουρα έχουν προστεθεί σημαντικοί παίκτες και πιο μετά, αλλά η ραχοκοκαλιά αυτής της ομάδας είναι οι φουρνιές του 2016 και του 2017.

Το καλοκαίρι του 2016 ήρθαν στον ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων οι Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Σάκχοφ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ και Τζάλμα (έφυγε πέρυσι το καλοκαίρι έχοντας πάρει δύο Κύπελλα σε δύο χρόνια).

Στα μέσα της σεζόν 2016-17 προστέθηκαν στην ομάδα και οι Πρίγιοβιτς (κέρδισε δύο Κύπελλα και έφερε στην ομάδα 10 εκ. ευρώ με την πώλησή του), Ενρίκε, Ουάρντα και Λάμπρου (το καλοκαίρι θα επιστρέψει πιο έτοιμος για να βοηθήσει).

Το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε στην Τούμπα ο Βιεϊρίνια και μαζί αποκτήθηκαν οι Πασχαλάκης, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί και Λημνιός.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι οι πρωταγωνιστές του φετινού ΠΑΟΚ που σπάει τα κοντέρ εντός των ελληνικών συνόρων.

Από το καλοκαίρι του 2008 είχαν να έρθουν τόσο καλές φουρνιές παικτών στον Δικέφαλο.

Τότε ο Φερνάντο Σάντος μαζί με τον Βρύζα και τον Ζαγοράκη είχαν φέρει τους Χαλκιά, Μάρκος Αντόνιο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς, Μπακαγιόκο και τον Ιανουάριο του 2009 πρόσθεσαν και τους Σορλέν και Λίνο.

Το 2010 κλάπηκε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ για να καταλήξει στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό (με τη συνδρομή και του Σπάθα στη σφαγή του Δικέφαλου στο Χαριλάου).

Εκείνη η ομαδάρα δεν πήρε κανέναν τίτλο, αλλά στα δικά μου μάτια ήταν μια από τις πιο ΠΑΟΚτσήδικες ομάδες που είχε ποτέ ο ΠΑΟΚ. Είχε παίκτες που αγαπήθηκαν όσο λίγοι (Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς, Λίνο) και δέθηκαν ιδιαίτερα με την ομάδα και τον κόσμο (δεν έβαλα στους αγαπητούς και τον Ίβιτς, διότι πολύς κόσμος δεν τον συμπαθούσε, παρότι για μένα ήταν από τους κορυφαίους παίκτες εκείνης της φουρνιάς με σπουδαία προσφορά). Εκείνος ο ΠΑΟΚ διάθετε μεγάλη ποδοσφαιρική ποιότητα, πολλούς παίκτες με μεγάλες και έντονες προσωπικότητες, και ακόμη τρέλα και πάθος.

Και τη σεζόν 2013-14 ήρθαν καλοί παίκτες στον ΠΑΟΚ, αλλά κάποιοι είτε έπαιξαν λίγο (Λούκας, Στοχ, Νάτχο, Ινσαουράλδε έμειναν έναν ή ακόμη και μισό χρόνο στην ομάδα), είτε δεν μπόρεσαν τελικά να οδηγήσουν την ομάδα σε τίτλους (Τζαβέλλας, Τζιόλης, Βίτορ), είτε δε βγήκαν κάποιες μεταγραφές (Νέτσιντ, Νίνης, Μαντούρο, Μάρτενς, Χούσεν). Εκείνος ο ΠΑΟΚ έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου (ο πρώτος μετά από 11 χρόνια) αλλά έχασε από τον Παναθηναϊκό με 4-1 στο ΟΑΚΑ (παίζοντας χωρίς τους τιμωρημένους Κατσουράνη, Νάτχο και Αθανασιάδη).

Οι φουρνιές που ήρθαν στον ΠΑΟΚ το 2016 και το 2017 έχουν φέρει στον σύλλογο ήδη δύο Κύπελλα (2017 και 2018), τους έχουν κλέψει το περσινό πρωτάθλημα στα δικαστήρια και εκείνο του 2017 με την κλοπή του ματς στο Καραϊσκάκη (ήττα με 2-1) με την απαράδεκτη διαιτησία του Αρετόπουλου (μέτρησε γκολ του Ολυμπιακού που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ με το οποίο οι Πειραιώτες ισοφάρισαν και μετά δεν απέβαλε τους Μιλιβόγεβιτς και Μποτία), ενώ φέτος  ο Δικέφαλος πάει φουλ για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του!

Ο σημερινός ΠΑΟΚ έχει τις βάσεις (αγωνιστικά, διοικητικά και οικονομικά) να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια σταθερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη περισσότερους τίτλους από ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες του Δικέφαλου στο παρελθόν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ