Λαμπάδα (Αγγελου και Εθνικής) στον Φορτούνη!

Λαμπάδα (Αγγελου και Εθνικής) στον Φορτούνη!

Ο Αναστασιάδης δεν διάβασε καλά το παιχνίδι με την Βοσνία, αλλά στην πορεία του ματς διόρθωσε το λάθος του…

Μας προέκυψαν αρκετά οξύμωρα στο ματς της Ελλάδας με την Βοσνία. Πρώτα από όλα η Εθνική μας ομάδα μπήκε στο γήπεδο με τρεις στόπερ κι άλλους τόσους στον άξονα, ωστόσο στο 15΄βρέθηκε να χάνει με 2-0.

Στο πρώτο γκολ με όλους τους παίκτες στην περιοχή της δέχθηκε δύο σουτ πριν να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο φάουλ του Πιάνιτς ο Βλαχοδήμος πιάστηκε απροετοίμαστος. Ποιος θα το πίστευε σε εκείνο το σημείο ότι θα σωζόταν αυτή η παρτίδα; Κι όμως μας προέκυψε, από τη στιγμή που ο Αναστασιάδης άρχισε να απλώνει την ομάδα του βγάζοντας τους μπακ από την περιοχή και στέλνοντας στο παιχνίδι και τον Μασούρα στο δεύτερο μισό.

Βεβαίως και η μεγάλη ανατροπή ξεκίνησε από τα πόδια του Κώστα Φορτούνη ο οποίος και πάλι ήταν ο ηγέτης της ομάδας και μπόρεσε να την κρατήσει όρθια σε μία στιγμή που όλα έδειχναν ότι θα χάναμε το τρένο από πολύ νωρίς. Μείωσε με πέναλτι, στο καπάκι έμειναν οι Βόσνιοι με παίκτη λιγότερο και ήρθε και το 2-2 από τον δεύτερο εξτρέμ που χρησιμοποίησε ο Άγγελος, τον Κολοβό!

Επιτέλους η Εθνική ομάδα παίζει με κλασικούς ακραίους επιθετικούς και μπορεί να δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, από τη στιγμή μάλιστα που ανεβαίνουν και οι πλάγιοι αμυντικοί της, κυρίως ο Κούτρης αλλά και ο Μπακάκης.  Θεωρητικά η άμυνα ήταν το σπεσιαλιτέ της Ελλάδας για αυτό και προκαλεί εντύπωση όταν δέχεται τόσο φτηνά γκολ αν και αγωνίζεται με τόσους παίκτες στα μετόπισθεν.

Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε λάθος η επιλογή του Άγγελου να κλείσει την ομάδα του στην περιοχή της, όμως στη συνέχεια το διόρθωσε.  Μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι όταν ξεκινάει ένα ματς με τέτοιον τρόπο συνήθως πάει στην… κατηφόρα, ωστόσο η Ελλάδα στάθηκε όρθια ακριβώς σε αυτό το σημείο, ίσως κι επειδή οι Βόσνιοι αποδείχθηκαν υπερόπτες με πρώτο τον Τζέκο που δεν ακούμπησε την μπάλα.

Όταν γυρίζεις τέτοια ματς, τότε αποκτάς το δικαίωμα να ελπίζεις. Αρκεί στο μέλλον να πηγαίνεις καλύτερα στα παιχνίδια γιατί αν κυνηγάς συνέχεια, τότε δύσκολα θα φτάνεις πάντα εκεί που θέλεις. Το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα έμεινε όρθια σε ένα καθοριστικό ματς το οποίο μάλιστα ξεκίνησε με τις χειρότερες συνθήκες για αυτήν. Λάθος παίξιμο από τον Άγγελο αλλά στη συνέχεια το διόρθωσε και αυτό είναι που μετράει.  Κανείς δεν θα θυμάται το πώς άρχισε ο αγώνας, αφού αυτό που μετράει είναι το πώς τελείωσε και κυρίως το τι έγραψε το ταμπλό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ