ΠΑΟΚ: Τα καλύτερα έρχονται

ΠΑΟΚ: Τα καλύτερα έρχονται

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να φτιάξει μια έδρα κόσμημα η οποία θα συγκρίνεται μόνο με γήπεδα στο εξωτερικό και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Τούμπας προσφέροντας και θέσεις εργασίας.

Ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του έχουν πατήσει γκάζι στο θέμα της ανέγερσης της Νέας Τούμπας. Ένα γήπεδο που σε τίποτα δε θα μοιάζει μ’ αυτά του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, αλλά θα ανταγωνίζεται ευρωπαϊκές έδρες που στην Ελλάδα τις βλέπουμε μόνο σε εικόνες και για κάποιους πιο ρομαντικούς σε καρποστάλ.

Δεν θα είναι ένα ποδοσφαιρικό στάδιο στο οποίο κάποιος θα πηγαίνει μόνος ή με την οικογένεια του για να παρακολουθεί ένα ματς και να φεύγει. Θα είναι ένα γήπεδο με δεκάδες πολυχώρους που ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ και όχι μόνο θα μπορεί να το επισκέπτεται από νωρίς απολαμβάνοντας τον καφέ του ή το φαγητό του και μετά τον αγώνα με την παρέα του χαλαρώνοντας να πίνει το ποτό του.

Σημείο-κλειδί για όσους έχουν γνώση ανάλογων θεμάτων είναι η πλήρης αποδοχή ενός τέτοιου έργου σε μια κατοικήσιμη περιοχή, όπως αυτή της Τούμπας. Σχεδιάζεται μια επένδυση που θα έχει οφέλη για όλη την περιοχή.

Η περιοχή θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Θα υπάρξουν πολλές θέσεις εργασίας τόσο στο χτίσιμο του γηπέδου, όσο και αργότερα με τα καταστήματα που θα δημιουργηθούν. Αυτό όλο θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στην περιοχή. Ήδη η Τούμπα συναγωνίζεται ως αγορά το κέντρο της πόλης.

Σε όλο αυτό το εγχείρημα υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδη και οι συνεργάτες του για την όλη διαδικασία μέχρι την έκδοση των οικοδομικών αδειών θέλουν να γίνει μέσω της έγκρισης ενός Ειδικού Χωρικού Σχεδίου και όχι μίας απλής τροπολογίας που θα περάσει από τη Βουλή, όπως έχει γίνει με άλλη ομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος περνά από όλα τα συναρμόδια υπουργεία, στη συνέχεια βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση και όταν έρθει η τελική έγκριση θα έχει περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα κανείς δεν θα μπορεί να προσβάλει καμία διαδικασία και ο δρόμος για την ανέγερση νέου γηπέδου θα είναι ανοιχτός.

Αν γίνουν όλα αυτά τότε στα τέλη του 2019 αρχές του 2020 η γερασμένη Τούμπα θα γκρεμιστεί και σε δύο ή τρία χρόνια θα χτιστεί ένα σύγχρονο παλάτι από τον ευεργέτη του.

Γιατί χωρίς τον Ιβάν Σαββίδη, νέο γήπεδο δεν θα έβλεπε ο οπαδός του ΠΑΟΚ ούτε στο πιο γλυκό όνειρό του. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ για τον ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο από ένα λαχείο. Σ’ αυτά τα επτά χρόνια που είναι στην ομάδα τον απάλλαξε από τον βραχνά των χρεών, τον νοικοκύρεψε οικονομικά, τον ανέβασε επίπεδο αγωνιστικά και τα καλύτερα έρχονται όπως είναι το νέο μότο του μεγαλομετόχου. Κακά τα ψέματα αυτό το έργο θα αξίζει περισσότερο από δέκα νταμπλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ