Πόσο κάνει να αγοράσεις «Φορτούνη»;

Πόσο κάνει να αγοράσεις «Φορτούνη»;

To10.gr κλίνει το γόνυ στον κορυφαίο Ελληνα ποδοσφαιριστή, Κώστα Φορτούνη, αναρωτιέται πόσο κάνει ένας παίκτης των (μίνιμουμ) 15 γκολ, 15 ασίστ τη χρονιά, στα 26, με αυτό το «πακέτο» και καταγράφει τα δεδομένα της υπόθεσης και τα παραμύθια.

Κώστας Φορτούνης. Ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Ο ηγέτης των Πειραιωτών. Ο παίκτης για τον οποίο πληρώνεις εισιτήριο να πας στο γήπεδο. Ο παίκτης που έχει στοχοποιηθεί όσο κανείς άλλος, από ένα σύστημα διαβολής που πάσχιζε να πείσει τον κόσμο ότι Πέλκας, Μάνταλος και λοιποί «wannabe» Φορτούνηδες είναι καλύτεροι από το πρωτότυπο. Είναι οι ίδιοι που τον έβγαλαν «βουτηχτή», οι ίδιοι που αποφάσισαν να τον αναγάγουν σε κάτι «κακό» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την ίδια στιγμή ακόμη και αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν εύκολο το «ανάθεμα» για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας τους. Κυρίως τον Φορτούνη. Όχι πάντα χωρίς δική του ευθύνη, αλλά σχεδόν πάντα ήταν και παραμένει ο πρώτος στη βιτρίνα της κριτικής. Εμαθε να ζει με αυτό, σκληραγωγήθηκε και αντιδρά. Δούλεψε ακόμη πιο σκληρά και πλέον επιβάλλει το παιχνίδι του. Στην ημέρα του, ισοπεδωτικός. Αλλά, είπαμε, σκληρός και άκαμπτος πλέον.

Η «αλλαγή» κατέστη σαφέστερη στα παιχνίδια της Εθνικής. Εκ των αρχηγών, πλέον,  ο «Φόρτου» παίζει το ποδόσφαιρο που κανείς άλλος δεν ξέρει και δεν μπορεί. Ο Αναστασιάδης τον έχρισε ηγέτη, πάνω από κάθε άλλον και πλέον ο ίδιος λειτουργεί ως τέτοιος, αποτελώντας το σημείο αναφοράς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020. Τα δύο γκολ και οι αποστομωτικές του εμφανίσεις στα παιχνίδια με Λιχτενστάιν και (κυρίως) Βοσνία, τον έφεραν και πάλι στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά για καλό λόγο.

Αλλά κάθε φορά που ο Φορτούνης παίζει καλά, κάθε φορά εμφανίζονται τα σενάρια για το μέλλον του. Σενάρια που απορρέουν από τη σπουδαία ποιότητα και το σπάνιο ταλέντο του. Αλλά και από όσα κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με τη φετινή σεζόν να είναι μία από τις καλύτερές του. Είπαμε, έπαθε, έμαθε και δεν επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Είναι ο παίκτης που μπορεί και τίποτε λιγότερο.

Πολλοί είναι εκείνοι που… εύχονται να τον δουν εκτός Ολυμπιακού. Θα τους βόλευε κάτι τέτοιο, είναι δεδομένο. Θα ήταν εξαιρετικά ευχάριστο για κάθε αντίπαλο των Πειραιωτών να μην έχουν απέναντί τους έναν παίκτη των 15-20 γκολ και 15+ ασίστ τη χρονιά. Είναι θεμιτό και απολύτως λογικό. Αλλά πόση αλήθεια περιβάλλει αυτή η επιθυμία;

Ξεκινάμε από το βασικό: Ο Ολυμπιακός δεν έχει δείξει καμία διάθεση να πουλήσει τον Κώστα Φορτούνη. Ακόμη και τον περασμένο Αύγουστο, όταν η Φενέρμπαχτσε ήρθε στην Ελλάδα με… ζεστά (έως και) 10.000.000 €, ο Ολυμπιακός είπε ότι δεν το συζητάει με κάτι λιγότερο από 15.000.000, αλλά επί της ουσίας εννοούσε ότι δεν είναι προς πώληση. Εκτός κι αν ο ίδιος θέλει να φύγει και η πρόταση που έρθει είναι εκτός πραγματικότητας. Οκταψήφια, με «2» μπροστά στην τιμή.

Περί Φενέρμπαχτσε: Τα σενάρια για τη δήθεν «συμφωνία με τη Φενέρ», είναι εκτός πραγματικότητας. Κατ’ αρχάς οι Τούρκοι βρίσκονται σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης και το να πληρώσουν 15-20.000.000 € για να πάρουν τον Φορτούνη, είναι τουλάχιστον ουτοπικό αυτή τη στιγμή. Το ότι ο προπονητής τους, Ερσούν Γιανάλ, τον θέλει και μάλιστα πολύ, είναι δεδομένο. Άλλο, όμως, η επιθυμία κι άλλο η πραγματικότητα. Πάντως, εάν υποθέσουμε ότι η Φενέρ τα έβρισκε με τον Ολυμπιακό με κάποιον τρόπο, τότε σίγουρα θα μπορούσε να πείσει τον Φορτούνη. Αλλωστε, για παράδειγμα ο Βαλμπουενά, αμείβεται με 3.500.000 καθαρά. Ποσό 3 φορές μεγαλύτερο από το τρέχον συμβόλαιο του Ελληνα μέσου.

Τι θέλει ο Φορτούνης: Το συμβόλαιο του Φορτούνη με τον Ολυμπιακό λήγει το καλοκαίρι του 2020. Κάτι που σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα των συζητήσεων με τους Ερυθρόλευκους, για τη νέα συμφωνία. Και λέμε για «συμφωνία», καθώς ο αρχηγός των Πειραιωτών δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Είδε πώς είναι το «έξω», έζησε χρόνια εκτός Ελλάδος, έχει την εμπειρία να καταλάβει πού είναι το καλύτερο για το μέλλον. Βεβαίως, επειδή το ποδόσφαιρο είναι business και οι ποδοσφαιριστές δεν παίζουν για τη… χαρά του ποδοσφαίρου, αλλά για τα χρήματα, είναι σαφές ότι εάν ικανοποιηθεί από τους Πειραιώτες, θα ανανεώσει και θα αποτελέσει τη σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια ακόμη.

Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός: Αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος, είναι ότι ο Φορτούνης αποτελεί μεταγραφή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης επέμεινε να αποκτηθεί όταν ο Μίτσελ αρνούνταν πεισματικά. Ο Μαρινάκης τον πήρε μέσα από την αγκαλιά του ΠΑΟΚ, που τον περίμενε με τα συμβόλαια έτοιμα. Ο Μαρινάκης είναι αυτός που τον στήριξε όταν όλοι ήταν εναντίον του. Και αυτό είναι κάτι που ο Φορτούνης δεν το ξεχνάει και δεν το αφήνει εκτός κουβέντας. Το θέμα του συμβολαίου του, λοιπόν, δεν αφορά τους μάνατζερ και τα στελέχη της ΠΑΕ. Είναι ένα θέμα που θα το χειριστεί προσωπικά ο ηγέτης των Πειραιωτών. Όταν έρθει η ώρα. Και συνήθως, πάντα, όταν ένας παίκτης πηγαίνει στο γραφείο του Βαγγέλη Μαρινάκη, βγαίνει χαμογελαστός και με νέο συμβόλαιο…

Πόσο κάνει ένας «Φορτούνης»: Το ερώτημα είναι διττό. Διότι αγγίζει και την τιμή πώλησης του Φορτούνη από τον Ολυμπιακό, αλλά και τα χρήματα που θα πρέπει να ξοδέψει για να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή που θα του προσφέρει ό,τι ο νυν αρχηγός του. Πόσο, λοιπόν, πωλείται ο αρχηγός του Ολυμπιακού και της Εθνικής, με 15 γκολ, 12 ασίστ με τους Ερυθρόλευκους και 3 γκολ σε 7 συμμετοχές μέσα στη σεζόν 2018-19 με την Ελλάδα; Ας πούμε ότι κάνει 20.000.000 €, ποσό που είναι πολύ πιθανό να αποτελούσε αφορμή για να παραχωρηθεί. Πόσα πρέπει να δώσει ο Ολυμπιακός για να βρει «Φορτούνη»; Πόσο κάνει ένα «δεκάρι» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, που παράγει τέτοια νούμερα και έχει σταθερά κάθε σεζόν 15 γκολ και 15 ασίστ; Πόσο μπορεί να πληρώσει μια ελληνική ομάδα για να βρει τέτοιον παίκτη; Και να τον πείσει να έρθει στα μέρη μας… Στα 26 του…

Αντί επιλόγου: Ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης «έσωσαν» την καριέρα του Φορτούνη πριν από 5 χρόνια. Και βγήκαν άπαντες κερδισμένοι. Χτίζοντας μια σχέση ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη. Ο Φορτούνης δεν είναι περίπτωση ποδοσφαιριστή-ταξιδιώτη. Του αρέσει η σταθερότητα, του αρέσει να είναι εκεί που τον αγαπούν, στον πιστεύουν, τον στηρίζουν και (κυρίως) του το δείχνουν. Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι του, η ομάδα του. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής και ο ηγέτης. Μέσα σε αυτή την ομάδα αποθεώθηκε, χλευάστηκε, πέρασε δύσκολες στιγμές, έκανε λάθη, ωρίμασε, άλλαξε και έγινε ο παίκτης που θέλει κάθε ένας στην ομάδα του. Αυτός ο αδυνατούλης τυπάκος από την Καλαμπάκα, ο «Πεφτούνης» των γραφικών παριών του ελληνικού ποδοσφαιρικού υπονόμου, είναι ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής. Και μαζί με την ομάδα του, την οικογένειά του, θα συναποφασίσουν το μέλλον του. Ολοι οι υπόλοιποι, είναι περιττοί στην κουβέντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ