Και για τον Κολοβό, ούτε κουβέντα;

Και για τον Κολοβό, ούτε κουβέντα;

Ο Κολοβός με τις ωραίες προσποιήσεις, την άνεση στο ξεμαρκάρισμα και τις επιτόπιες ντρίπλες, μας έδειξε πως αν χρειαστεί και δύναμη μπορεί να βάλει και με ταχύτητα να ξεπεταχτεί. Ο κόουτς τον τράβηξε από τα σχεδόν αζήτητα και ο παίκτης τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Αδικο. Κρίμα κι άδικο. Ο Δημήτρης Κολοβός πέτυχε μια γκολάρα στο ματς με την Βοσνία. Γκολ που το περιμένεις από δεινό κεφαλοσφαιριστή και τέτοιος δεν είναι ο 26χρονος μεσοεπιθετικός της Ομόνοιας.

Με το που φεύγει η μπάλα από το πόδι του Ζέκα, ο Κολοβός κάνει κίνηση πίσω από τον Κουλούρη. Την ώρα που η μπάλα βρίσκεται στον αέρα έρχεται με δύναμη και ταχύτητα, περνάει μπροστά από τον Ευθύμη και τον σέντερ μπακ που τον επιτηρεί. Χωρίς να απογειωθεί, δίνει στην μπάλα τέτοια πορεία που είναι αδύνατο για τον Βόσνιο τερματοφύλακα να την παρακολουθήσει. Την βλέπει να πηγαίνει στον ουρανό των δικτύων του και τη μαζεύει από μέσα.

Ηταν τότε που πολλοί απλοί φίλοι της Εθνικής ρωτούσαν τους διπλανούς τους να μάθουν «ποιος είναι αυτός ο Κολοβός».

Θα μπορούσα να απαριθμήσω εδώ τις περιπέτειες και τις στεναχώριες του ίδιου και της οικογένειάς του μέχρι ο Δημήτρης να βρει τον δρόμο του μέσα από το ποδόσφαιρο και να επουλώσει πληγές του ίδιου και των αγαπημένων ανθρώπων του. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του σημειώματος.

Από τις μικρές κατηγορίες με την ομάδα του Ωρωπού μέχρι την Ομόνοια η πορεία του Δημήτρη ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Στον Πανιώνιο αναδείχτηκε και έγινε ηγέτης του. Εφτασε στον Ολυμπιακό που δεν κατόρθωσε να πιάσει και πήγε στην Βελγική Μαλίν όπου τον πρώτο χρόνο ήταν εξαιρετικός για να χαθεί και εξαιτίας ρήξης πρόσθιου χιαστού στο δεύτερο χρόνο.

Στην ολλανδική Βίλεμ δεν έκανε τίποτα και βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στην κυπριακή Ομόνοια του Γιάννη Αναστασίου. Εκεί τον… πέτυχε ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Ο κόουτς είναι γνώστης του κυπριακού ποδοσφαίρου. Κατέβηκε στο νησί όπου είχε χρηματίσει Ομοσπονδιακός τεχνικός, είδε και τον φώναξε στην Εθνική.

Οι περισσότεροι βλέποντας τις κλήσεις, μίλησαν για ένα από τα καπρίτσια του κόουτς που θέλει πάντα να δείχνει ότι σκέφτεται πράγματα που δεν τα σκέφτονται άλλοι. Σημασία έχει ότι στον Αγγελο χρωστάει ο Κολοβός μια νέα μεγάλη ευκαιρία να αναστήσει την καριέρα του.

Το πρώτο χρέος απέναντι στον προπονητή το έβγαλε με την γκολάρα της ισοφάρισης στη Ζένιτσα.

Από τον καιρό που έπαιζε στον Πανιώνιο ισχυριζόμουν ότι ένας λόγος που δεν θα βγάλει μάτια ο Κολοβός είναι ότι  δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ποια είναι η θέση που παίζει. Κινείται σαν εξτρέμ αλλά δεν είναι παίκτης που θα μείνει στην γραμμή πλαγιοκοπώντας και σεντράροντας.

Η ταχύτητα δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλεονεκτήματα του. Δεν είναι ηγετική φυσιογνωμία για να παίξει ως καθαρό δεκάρι. Δεν είναι δυνατός και αλτικός για να παίξει ως δεύτερος επιθετικός.

Ο Αναστασιάδης τον έριξε στο παιχνίδι ως εξτρέμ. Ο Κολοβός με τις ωραίες προσποιήσεις, την άνεση στο ξεμαρκάρισμα και τις επιτόπιες ντρίπλες μας έδειξε πως αν χρειαστεί και δύναμη μπορεί να βάλει και με ταχύτητα να ξεπεταχτεί.

Ο κόουτς τον τράβηξε από τα σχεδόν αζήτητα και ο παίκτης τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Μακάρι να βρει την αυτοπεποίθηση -που πάντα του έλειπε- και να επιστρέψει σαν πρωταγωνιστής στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ