Κερδίζει και πάει play- off

Κερδίζει και πάει play- off

Το εκπληκτικό ντεμαράζ των πρασίνων τις προηγούμενες αγωνιστικές τους έχει δώσει τη δυνατότητα να ορίζουν πλέον τη μοίρα τους. Με νίκη απόψε κόντρα στη Ρεάλ στο Ο.Α.Κ.Α περνάνε στην επόμενη φάση αδιαφορώντας για το τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική.

Παναθηναϊκός και Ρεάλ συνθέτουν ένα από τα πιο σπουδαία ζευγάρια στην ιστορία της διοργάνωσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ σήμερα στο παρκέ του Ο.Α.Κ.Α συγκρούονται δεκαέξι τρόπαια. Τα έξι των γηπεδούχων και τα δέκα των φιλοξενούμενων.

Είναι εκπληκτικό, ότι παρά τις τόσες κατακτήσεις τίτλων από τους δύο σημερινούς αντιπάλους, ουδέποτε συναντήθηκαν σε έναν μεγάλο τελικό.

Οι πράσινοι έχουν στα έξι τρόπαια βρει απέναντι τους σε τελικό τέσσερις διαφορετικές ομάδες, από δύο φορές τις Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ και από μία Μπαρτσελόνα και Μπολόνια, ενώ οι μερένχες έχουν βρει, από ελληνικές ομάδες, τον Ολυμπιακό τρεις φορές νικώντας μάλιστα τις δύο από αυτές.

Πάμε και στα φρέσκα τώρα. Οι δύο ομάδες γνωρίζουν πάνω κάτω τη μοίρα τους. Οι Ισπανοί είναι λογικά τρίτοι. Για να αλλάξει αυτό θα πρέπει να γίνουν απίστευτα πράγματα στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές.

Έχοντας μειονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με την ΤΣΣΚΑ, θα πρέπει να υποστούν οι Μοσχοβίτες δύο συνεχόμενες ήττες και να κάνουν οι ίδιοι δύο νίκες για να ανέβει η Βασίλισσα μια θέση στην τελική κατάταξη. Το τριφύλλι από την άλλη ξέρει πως του αρκεί μια νίκη για να προκριθεί στην νοκ- άουτ φάση. Τώρα για το που θα κάτσει ακριβώς η μπίλια για την τελική θέση της ομάδας είναι δύσκολο να το πει κανείς με βεβαιότητα, αφού πολλά εξαρτώνται και από τα άλλα αποτελέσματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από διαφορετικά σερί. Ο Παναθηναϊκός έχει επτά νίκες στα οκτώ ματς που προηγήθηκαν, με τις έξι μάλιστα να είναι συνεχόμενες, ενώ οι μαδριλένοι από δύο ήττες σε Ευρώπη και Ισπανία. Στην Euroleague έχασαν σχετικά εύκολα στην Βιτόρια από την Μπασκόνια, με αρκετές απουσίες βέβαια, ενώ και στο ισπανικό πρωτάθλημα την πάτησαν από την Μπαρτσελόνα στο αιώνιο ντέρμπι.

Το βράδυ στο κατάμεστο Ο.Α.Κ.Α αναμένεται μάχη. Το τριφύλλι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με τον κόσμο στο πλευρό του παίρνει μεγάλη ώθηση. Ο Πιτίνο έχει βάλει την σφραγίδα του στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Έχει αξιοποιήσει το ρόστερ στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ πλέον επιθετικά η ομάδα έχει βρει ισορροπία ανάμεσα σε παιχνίδι στη ρακέτα και από το τρίποντο.

Η παρουσία του Παπαγιάννη εξισορροπεί την αντίστοιχη του Ταβάρες επομένως οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα μέσα στο ζωγραφιστό. Που θα κριθεί το ματς; Πρώτον στα ριμπάουντ. Δεύτερον στο ρυθμό. Οι πράσινοι δεν πρέπει να παρασυρθούν και να τρέξουν ανεξέλεγκτα γιατί τότε θα έχουν πρόβλημα. Τρίτον στη μη απάντηση στις προκλήσεις από συγκεκριμένους παίκτες της Ρέαλ.

Οι βασιλιάδες της πρόκλησης Ρέγες και Ρούντι είναι δεδομένο ότι αν το ματς στραβώσει θα επιστρατεύσουν τις συνήθεις τακτικές τους. Όπως και να έχει νίκη απόψε ισοδυναμεί με πρόκριση. Ήττα δεν είναι καταστροφή, αλλά παρατείνει την αγωνία και στερεί ένα καλύτερο πλασάρισμα. Ίδωμεν..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ