Θα ‘ναι σαν να παίζει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Θα ‘ναι σαν να παίζει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Τα 2/3 του γηπέδου της Ξάνθης θα κατακλυστούν από κόσμο του Δικέφαλου.

Από το πρώτο έκτο (1/6) του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ κρατάει σταθερά την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Εκεί βρέθηκε την 5η αγωνιστικής όταν κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη. Έχοντας πλέον συμπληρώσει τα 5/6 της σεζόν (25 αγωνιστικές) ο Δικέφαλος παραμένει στην κορυφή με +10 βαθμούς από τους Πειραιώτες που έχουν σε εκκρεμότητα το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (στο οποίο κέρδιζαν 1-0 στο 70’ πριν τη διακοπή).

Ο ΠΑΟΚ που έως τώρα έχει ρεκόρ 22 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 25 αγωνιστικές χρειάζεται άλλους 8 βαθμούς για να κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Τους τρεις πρώτους από αυτούς θέλει να τους πάρει την Κυριακή (31/3) στην Ξάνθη, όπου θα είναι σαν να παίξει στην Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει να πάρει 4.600 εισιτήρια γι’ αυτό το παιχνίδι, τα 2/3 του γηπέδου της Ξάνθης θα κατακλειστούν από κόσμο του Δικέφαλου και έτσι το ματς θα είναι σαν εντός έδρας.

Όπως και να έχει κρύβει παγίδες και δυσκολίες.

Η Ξάνθη είναι και φέτος η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Σε 25 αγωνιστικές έχει 11 ισοπαλίες, 4 εντός έδρας και 7 εκτός.

Το χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι ότι παραμένει μια πολύ σφικτή ομάδα στην άμυνα, γι’ αυτό και έχει παθητικό μόνο 18 τερμάτων σε 25 αγωνιστικές.

Μετά από τον ΠΑΟΚ (12 γκολ παθητικό), τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ (από 15 γκολ παθητικό) η Ξάνθη έχει την καλύτερη άμυνα στη Super League (18 γκολ).

Το πρόβλημά της είναι στην επίθεση όπου σε 25 αγωνιστικές έχει πετύχει μόλις 16 γκολ και είχε την 3η  χειρότερη επίδοση φέτος του πρωταθλήματος μαζί με τα Γιάννινα. Μόνο ο Λεβαδειακός έχει λιγότερα (14) και ο Απόλλωνας Σμύρνης (10).

Παραδοσιακά η Ξάνθη διαθέτει ένα σκληροτράχηλο σύνολο, που διαχρονικά έχει δείξει ότι μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε φέτος ο Ολυμπιακός σε δύο επισκέψεις στα Πηγάδια έμεινε σε δύο ισοπαλίες: 1-1 στο Πρωτάθλημα και 0-0 στο Κύπελλο.

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ θα πάει στην Ξάνθη για να πετύχει ακόμη ένα διπλό (το 11ο στο φετινό πρωτάθλημα) για να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στον τίτλο…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ