Μα, τριάντα χιλιάδες κόσμος με τον Ατρόμητο;

Μα, τριάντα χιλιάδες κόσμος με τον Ατρόμητο;

Η ομάδα βρίσκεται εκτός στόχων και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα πάει στο Φάληρο τριάντα χιλιάδες κόσμος για να παρακολουθήσει τους... αποτυχημένους. Συμβαίνει αυτό διότι έχει την βάσιμη προσδοκία πως θα παρακολουθήσει καλό ποδόσφαιρο. Ναι μεν «ψύχωση» με την κατάκτηση τίτλων αλλά υπάρχει η μπάλα που γουστάρει ο οπαδός του Ολυμπιακού να την βλέπει και να χαίρεται.

Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλη ανάγνωση. Οταν μένει μακριά από τίτλους, υπάρχει πρόβλημα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που οδήγησαν στην αποτυχία. Αυτοί δεν αφορούν την ανάγκη η ομάδα να βελτιωθεί, να γίνει πιο αποτελεσματική και πιο σκληρή σε ότι αφορά τα κρίσιμα παιχνίδια. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι σε θέση να διακρίνει, να εκτιμήσει πότε η ομάδα του παίζει καλό ποδόσφαιρο και πότε είναι αναγκασμένος να κλείνει τα μάτια του διότι πονάνε με αυτά που βλέπει.

Τίτλο πήρε η ομάδα επί Μπέντο αλλά δεν βρέθηκε κανείς να πει ότι έθελξε με την απόδοσή της. Τώρα, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η ομάδα βρίσκεται εκτός στόχων και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα πάνε στο Φάληρο τριάντα χιλιάδες κόσμος για να παρακολουθήσει τους… αποτυχημένους.  Συμβαίνει αυτό διότι έχει την βάσιμη προσδοκία πως θα παρακολουθήσει καλό ποδόσφαιρο. Ναι μεν “ψύχωση” με την κατάκτηση τίτλων αλλά υπάρχει η μπάλα που γουστάρει ο οπαδός του Ολυμπιακού να την βλέπει και να χαίρεται. Να χαίρεται την ομάδα του. Αυτό το κατάφερε φέτος ο Μαρτίνς. Είναι το διαβατήριο που του δίνει τη δυνατότητα να μείνει για άλλη μια χρονιά στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Αν το θέαμα ήταν αποκρουστικό θα είχε ήδη αποχωρήσει. Η διαφορά είναι πως η καλή μπάλα πρέπει να συνδυαστεί με αποτελεσματικότητα. Οσα πέτυχαν φέτος οι ερυθρόλευκοι δημιουργώντας μια ομάδα από την αρχή δεν πρόκειται να πάνε στον κάλαθο των αχρήστων επειδή δεν ήρθαν τίτλοι. Ούτε βέβαια υπάρχει τρόπος να ξεχαστούν τρανταχτές αποτυχίες όπως ο αποκλεισμός από τη Λαμία, εκτός από έναν: Να επανέλθει η ομάδα στους τίτλους την επόμενη χρονιά. Πριν  φτάσουμε εκεί αξίζει να σημειώσουμε πως τις ομάδες τις καταξιώνουν όχι μόνο οι τίτλοι αλλά και το θέαμα που παρουσιάζουν. Είναι το θέαμα λοιπόν που φέρνει χιλιάδες κόσμου στο Φάληρο. Είναι επίσης το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκει και αναδεικνύει ως πρωταγωνιστές, παίκτες όπως ο Κούτρης, ο Μασούρας, ο Μπουχαλάκης, ο Τσιμίκας.

Νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές που μαζί με τον ασυναγώνιστο Φορτούνη της δίνουν ταυτότητα. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να σαρώνει την ελληνική αγορά και να εξασφαλίζει κάθε παίκτη που μπορεί ή δείχνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του ανταγωνισμού υψηλού επιπέδου. Ο Μαρτίνς μπορεί να δεχτεί κριτική για επιμέρους επιλογές και λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οτι δημιούργησε μια ομάδα που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο δεν το αμφισβητεί κανείς.

Αυτός είναι ο στέρεος τρόπος για να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα και θα διακριθεί στην Ευρώπη. Αυτός ο τρόπος αιμοδοτεί και την Εθνική Ομάδα με παίκτες που πρωταγωνιστούν. Ο Ολυμπιακός είναι τροφοδότης της Εθνικής, παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο και καλείται, παίζοντας ακόμα καλύτερο -με Έλληνες ποδοσφαιριστές να πρωταγωνιστούν- να επανέλθει στην κορυφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ