Άρης: Μέτρο πειθαρχίας και σοβαρότητας για την ομάδα του Παντελίδη

Άρης: Μέτρο πειθαρχίας και σοβαρότητας για την ομάδα του Παντελίδη

Ο Άρης έρχεται αύριο απέναντι σε μια παθογένεια από το παρελθόν του.

Ο Άρης κλειδώνει την πέμπτη θέση και στοχοποιεί την τέταρτη με νίκη αύριο επί του ΟΦΗ. Περισσότερο απ’ όλα όμως οφείλει να είναι σοβαρός και αποφασιστικός για να ικανοποιήσει το γεμάτο γήπεδο. Μια παθογένεια των περασμένων ετών, ήταν αυτό ακριβώς: Μετά από καλά αποτελέσματα, το γήπεδο γέμιζε σε «αντιεμπορικά» παιχνίδια γιατί ακριβώς το κοινό του Άρη δεν χρειάζεται εμπορικούς αντιπάλους για να σπεύσει κοντά στην ομάδα του. Και συχνά όποτε αυτό συνέβαινε η ομάδα δεν φρόντιζε να τον ανταμείψει, να του χαρίσει αυτό το ευχάριστο απόγευμα για το οποίο προσήλθε, αντίθετα τον έστελνε πίσω στο σπίτι προβληματισμένο, εκνευρισμένο.

Ο Άρης του 2019 είναι πράγματι μια ομάδα που έχει ταυτότητα, έχει ποιότητα και είναι ελκυστική στο μάτι. Όχι μόνο του οπαδού αλλά και του φιλάθλου, όπως δείχνει και η παραδοχή της ποδοσφαιρικής κοινότητας ότι το σύνολο του Παντελίδη αποδίδει αυτή την εποχή εξαιρετικά, εκτός από αποτελεσματικά, στο γήπεδο.

Είμαστε στη φάση της σεζόν που σιγά – σιγά οι μηχανές σβήνουν γιατί τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους για τις περισσότερες από τις ομάδες. Για τον Άρη δεν συμβαίνει αυτό: Η τέταρτη θέση δεν δίνει κάτι καλύτερο ως προς την Ευρωπαϊκή συμμετοχή, αλλά τουλάχιστον σε απαλλάσσει από την πιθανότητα να τα έχεις κάνει όλα σωστά για να είσαι μέσα στις προνομιούχες θέσεις και να μην παίξεις τελικά στα προκριματικά του Europa League.

Δεν αμφιβάλλω ούτε στο ελάχιστο για το ότι ο Παντελίδης έχει εξηγήσει επαρκώς τα πάντα: Πόσο σοβαρό είναι το ματς για τον Άρη, πόσο παθιασμένος θα είναι ο ΟΦΗ που παίζει για τη ζωή του και τι πρέπει να γίνει τακτικά για να φτάσει σε άλλη μια νίκη το κλαμπ. Όλα θα κριθούν όμως από την ατομική πειθαρχία και την σοβαρότητα των μονάδων, μετά από ένα διάστημα χαλαρότητας λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος. Θα ήταν πολύ διαφορετικό αν το ματς γινόταν μια βδομάδα μετά το 5-0 επί του Απόλλωνα.

Και κάτι ακόμη: Αυτό το ματς με τον ΟΦΗ, όπως και το προηγούμενο με τον Απόλλωνα είναι από αυτά στα οποία κανείς οδηγεί το παιδάκι του για πρώτη φορά στο γήπεδο. Αυτά τα παιδάκια, αύριο θα είναι πολλές εκατοντάδες στο Χαριλάου και τη Δευτέρα, πρέπει να πάνε στο σχολείο χαρούμενα, είναι υποχρέωση των ποδοσφαιριστών του Άρη αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ