Ολυμπιακός: Του χαρίζουν την πρόκριση και δεν μπορεί

Ολυμπιακός: Του χαρίζουν την πρόκριση και δεν μπορεί

Πραγματικά ίσως είναι από τους χειρότερους εφιάλτες των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Να σου «δίνει» την πρόκριση ο μισητός Ζοτς και να σου κάνει δύσκολη τη ζωή ένα από τα αγαπημένα του παιδιά, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Κοινός παρανομαστής και των δύο το πράσινο παρελθόν τους. Για το εμετικό πανό χθες στο ΣΕΦ, αλλά και το αντίστοιχο στο ΟΑΚΑ μια μέρα πριν, ντροπή και μόνο στους άθλιους εμπνευστές τους.

Δεν μπορούν τα παλικάρια. Οι ερυθρόλευκοι κάνουν, ίσως, το χειρότερο γύρο της ιστορίας τους. Χάνουν σχεδόν παντού και από όλους. Στο χθεσινό ματς απλά επιβεβαίωσαν την κάκιστη εικόνα τους. Μέτριοι επιθετικά, παρέμεναν στη διεκδίκηση της νίκης όσο άντεχε η άμυνα τους.

Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις μια ομάδα με τις αρχές της Ζάλγκιρις με μόλις δύο παίκτες να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Ο συγκλονιστικός Γουέμπερ και ο πάντα παρών στα δύσκολα Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν την ομάδα του Μπλατ στην πολύτιμη νίκη. Η χθεσινή ήττα βάζει σε σοβαρούς μπελάδες τον Ολυμπιακό, αφού πλέον η πρόκριση του δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο.

Είναι πραγματικά απίστευτο να σου χαρίζουν την πρόκριση και να μην την παίρνεις. Την Πέμπτη ο Ζοτς με την ελλιπή Φενέρ έδωσαν στην ελληνική ομάδα το φιλί της ζωής με την επικράτηση τους στην Ιταλία επί της Μιλάνο.

Εάν ο Μάικ Τζέιμς και η παρέα του είχαν κερδίσει τότε από χθες το βράδυ οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να θεωρήσουν εαυτούς εκτός συνέχειας. Τι είχε επομένως να κάνει το σύνολο του Μπλατ; Το αυτονόητο. Να κάνει, δηλαδή, δύο νίκες με Ζάλγκιρις και Νταρουσάφακα στο γήπεδο του. Κόντρα στους Λιθουανούς δεν τα κατάφερε και πια χρειάζεται συνδυασμός αποτελεσμάτων για να βρεθεί στα play- off. Η ομάδα του Σάρας έχει εξελιχθεί σε κακό δαίμονα για τον Ολυμπιακό, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μετρά τρεις νίκες στο ΣΕΦ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Η επόμενη μέρα είναι θολή. Πρώτον σε ότι έχει να κάνει με την πρόκριση. Δεύτερον σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τρίτον σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό της χρονιάς που έρχεται.

Ο αρχηγός είναι πια οριστικά στα pits, ίσως με ερωτηματικό και για την ετοιμότητα του για του χρόνου, οι ξένοι επιλογής του προπονητή μάλλον απογοητεύουν με εξαίρεση τον Γουέμπερ, οι υπόλοιποι Έλληνες, εκτός των Παπανικολάου και Πρίντεζη, σε διαρκή αμφισβήτηση και η κολόνα της ομάδας, ο Μιλουτίνοφ, με το ένα πόδι στην Αμερική. Άρα τι μένει από τη φετινή σεζόν; Το απόλυτο τίποτα. Κέρδος μηδέν, απογοήτευση και πολλά ερωτηματικά.

Η απόφαση της διοίκησης να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ περισσότερο κακό έκανε παρά καλό κατά τη γνώμη μου. Αποπροσανατόλισε τους παίκτες και τον προπονητή, τους έβγαλε από πάνω τους το άγχος και την εγρήγορση που φέρνουν πάντα τα ντέρμπι και τους έδωσε άλλοθι για την αρχή των κακών τους εμφανίσεων. Θα ήταν πολύ καλύτερο για τους ερυθρόλευκους να είχαν ηττηθεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου με διαφορά, όπως τουλάχιστον φαινόταν από την εξέλιξη της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο, αφού με αυτόν τον τρόπο θα είχαν αλλάξει κάποια πράγματα στη διαχείριση από πλευράς Μπλατ.

Κλείνω με το εμετικό πανό. Τα μυαλά που σκέφτηκαν να το φτιάξουν και να το βάλουν σε κοινή θέα στο γήπεδο το λιγότερο που μπορούν να χαρακτηριστούν είναι άρρωστα. Ειδικά για τον κόσμο του Ολυμπιακού ο οποίος έχει θρηνήσει ανθρώπους στο παρελθόν και έχει μια μεγαλύτερη ευαισθησία στο σεβασμό των νεκρών. Περιμένω πρώτα από τους οπαδούς και μετά από την ερυθρόλευκη Κ.Α.Ε να βρουν άμεσα τους υπευθύνους και να τους απομονώσουν. Τα ίδια ισχύουν και για τα πράσινα μυαλά που πράττουν αναλόγως…..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ