Ο μαχητής που πείσμωσε κι έκανε το μεγάλο come back

Ο μαχητής που πείσμωσε κι έκανε το μεγάλο come back

Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που έχει στο ρόστερ του έναν στόπερ όπως τον Γιασίν Μεριά. Όχι μόνο για τις αγωνιστικές ικανότητες του Τυνήσιου αλλά και για την δύναμη ψυχής που έχει ο Αφρικανός στόπερ.

Ο Γιασίν Μεριά έχει επιστρέψει για τα καλά στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς και ο Τυνήσιος είναι βασικός στόπερ του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του λιμανιού.

Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός τα πήγε πολύ καλά στην τελική ευθεία της σεζόν, αποδεικνύοντας πως είναι παίκτης στον οποίο μπορεί να βασιστεί ο Ολυμπιακός.

Κι αυτό είναι κάτι που το κέρδισε με το «σπαθί» του ο νεαρός κεντρικός μπακ, όπως με το «σπαθί» του κέρδισε και την σημαντική διάκριση να συμπεριληφθεί στην κορυφαία εντεκάδα των προκριματικών του Κόπα Άφρικα.

Είναι αναμφίβολα μια πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Μεριά, γιατί αποδεικνύεται πως οι ερυθρόλευκοι έχουν στο ρόστερ τους όχι μόνο έναν πολύ καλό αμυντικό, αλλά κι έναν μαχητή με δύναμη ψυχής.

Κι αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσει κάποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε ο Μεριά το διάστημα μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Εκεί έχασε την θέση στο βασικό σχήμα ο Τυνήσιος, αλλά ήταν πολύ σημαντικό ότι δεν έχασε την αυτοπεποίθησή του. Ήταν μεγάλη υπόθεση ότι δεν τον «πήρε από κάτω» και φρόντισε με την επιμονή του και με σκληρή δουλειά να κάνει το come back.

Ο Μαρτίνς είδε ότι μπορεί να στηριχθεί στον Αφρικανό και τον έβαλε ξανά στα πλάνα του για το κέντρο άμυνας των πειραιωτών. Και τι έκανε ο Μεριά; Έκανε αυτό που έπρεπε.

Έπαιξε για να αποδείξει πως αξίζει όχι μόνο μια θέση στο ρόστερ αλλά μια θέση στο βασικό σχήμα. Δεν ήταν εύκολο το διάστημα που ο Τυνήσιος ήταν εκτός πλάνων του Μαρτίνς.

Και τι δεν γράφτηκε εκείνες τις μέρες. Ότι γυρίζει στην πατρίδα του, ότι θα πάει ξανά στην Σφαξιέν για να παίξει. Ο ίδιος όμως ήταν αποφασισμένος για να πετύχει στον Ολυμπιακό και το έδειξε με την προσπάθεια που έκανε.

Το έδειξε στον προπονητή του σε κάθε προπόνηση στο Ρέντη, γνωρίζοντας πολύ καλά πως έπρεπε να δώσει μια μεγάλη «μάχη» για να κάνει την μεγάλη επιστροφή.

Ήξερε όμως και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό. Ότι είχε να κάνει μ’ έναν δίκαιο προπονητή. Ήξερε καλά ότι ο Μαρτίνς δεν θα τον αδικούσε αν έβλεπε την προσπάθεια του.

Και δεν έκανε λάθος. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν αδίκησε τον Τυνήσιο. Του έδωσε ξανά την ευκαιρία για να δείξει πως μπορεί να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους. Κι αυτή την φορά τα πράγματα είναι σίγουρα πολύ καλύτερα για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό.

Ο Μεριά είναι σε πολύ καλή φόρμα, απολαμβάνει την παρουσία του στον Ολυμπιακό κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται και στα παιχνίδια της Εθνικής του ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ