Ταλέντο του σήμερα, όχι του χθες…

Ταλέντο του σήμερα, όχι του χθες…

Οδεύοντας στο φινάλε της διαδρομής οι παίκτες του Ολυμπιακού οφείλουν να διαφοροποιήσουν τη θέση τους από τους προκατόχους τους…

Δεν είναι εύκολο να μείνεις συγκεντρωμένος όταν φαινομενικά δεν υπάρχει στόχος.  Πώς να κρατήσει σε ετοιμότητα τους παίκτες του ο Μαρτίνς, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει και η παγίδα με τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων;

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο Ολυμπιακός δεν το παράτησε όταν αποκλείστηκε από την Λαμία στο κύπελλο και νίκησε διαδοχικά τους Απόλλωνα, Άρη και Παναθηναϊκό, δείχνοντας ότι έμεινε πιστός στις υποχρεώσεις του και αυτό που απομένει είναι να πάει έτσι μέχρι το τέλος.

Ο Ατρόμητος αναμένεται να είναι το πιο υψηλό εμπόδιο έως το φινάλε όπου οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη, την Λαμία και την Λάρισα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για το αποψινό παιχνίδι και αυτό αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό κίνητρο για τους παίκτες.

Έτσι κι αλλιώς αυτή η καινούργια ομάδα οφείλει να διαχωρίσει τη θέση της από την… προηγούμενη. Να μην αδιαφορήσει όπως συνέβη πέρυσι και να δείξει ότι διαθέτει φιλοδοξία αλλά και ότι δεν αντιμετωπίζει τα ματς σαν αγγαρεία.  Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και η ομάδα που αποστρατεύτηκε από το Ρέντη είχε αξία, ωστόσο υπήρξε πρόβλημα στο ζήτημα της νοοτροπίας.

Για αυτό και πάρθηκε η (γενναία) απόφαση για τη δημιουργία μίας καινούργιας που θα σεβόταν τη φανέλα που φορούσε και θα είχε διαφορετική αντίληψη από την προηγούμενη που πήρε πολλά αλλά έδωσε λίγα, άσχετα αν η χρονιά ξεκίνησε με την επιστροφή των κόκκινων στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και για αυτό ο Ολυμπιακός τα άλλαξε όλα. Πήρε ξανά προπονητή από την αξιόπιστη σχολή της Πορτογαλίας και έφερε παίκτες με την καριέρα μπροστά τους κι όχι πίσω-υπήρξε η εξαίρεση με τον Τουρέ, που τελικά δεν μπόρεσε να προσφέρει αυτά που ήθελε.

Οι οπαδοί των ερυθρόλευκων στήριξαν αυτήν την προσπάθεια και οι παίκτες τις περισσότερες φορές ανταπέδωσαν. Υπήρξαν βέβαια και τα «κενά αέρος» στην πτήση, όμως όταν αναφερόμαστε σε μία ομάδα που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη ούτε χρόνο πως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και τέτοιες καταστάσεις;

Απλά έχουμε την αίσθηση ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού αναγνώρισε και αναγνωρίζει την προσπάθεια των παικτών και τη δουλειά του προπονητή για αυτό και έκανε τα στραβά μάτια κάποιες φορές. Και πάνω από όλα αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει η προοπτική σε αυτήν την ομάδα για να δικαιωθούν οι προσδοκίες του. Για αυτό και έχει κάνει πρόβα το «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» αρκεί να φροντίσουν ο Μαρτίνς και οι παίκτες του να μην τους πάρει ο… ύπνος!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ