Ολυμπιακός: Μπάλα, για να πληρώνεις εισιτήριο…

Ολυμπιακός: Μπάλα, για να πληρώνεις εισιτήριο…

Κανονικό ποδόσφαιρο. Και στα καλά βράδια, και στα ανάποδα. Αυτό προσφέρει ο Ολυμπιακός του Μάρτινς. Και δεν το λες ακριβώς είδος εν αφθονία στα μέρη μας.

Ναι, δεν θα το γράψουν τα… βιβλία του ποδοσφαίρου. Και δεν θα βρεθεί εύκολα -σε μια σεζόν δίχως τίτλους- κάποιος να το δηλώσει δημόσια. Ο Ολυμπιακός βλέπετε είναι κατασκευασμένος για να στήνει μαγιάτικες φιέστες και όχι απλά για να μετρά αντίστροφα τις αγωνιστικές ως το φινάλε της διαδρομής. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν τα στόματα παραμένουν κλειστά και γενικώς δεν υπάρχει επιείκεια.

Έλα όμως που οι Ερυθρόλευκοι είναι φέτος μια ομάδα από εκείνες που πραγματικά αξίζουν να πληρώσεις εισιτήριο για να τις παρακολουθήσεις. Και στα μεγάλα βράδια τους, και στα περιπετειώδη, ακόμη και στα… ανάποδα. Μια ομάδα που και στα καλά και στα άσχημα, μοιάζει σταθερά να ψάχνει τις απαντήσεις μέσα από ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο. Άλλοτε τα καταφέρνει, άλλοτε όχι. Όπως και να έχει όμως αυτή η κατάσταση δεν είναι ακριβώς συνηθισμένη στα μέρη μας.

Η αποψινή ήταν η έκτη σερί νίκη. Η δωδέκατη στις τελευταίες 13 αγωνιστικές. Ήρθε με ανατροπή, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πραγματικά την τελευταία διετία έχει κερδίσει μια θέση στην ελίτ. Ο Ατρόμητος που αντιμετωπίζει όλους τους άλλους, και όχι τον ΠΑΟΚ, είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Με πρόσωπα, με καλό ποδόσφαιρο, με έναν πολύ καλό προπονητή να στέκεται πίσω από όλα αυτά.

Έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό ως τα μισά του δρόμου. Τον έβαλαν στα δίχτυα όμως οι Ερυθρόλευκοι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στόχευσαν στον δεξιό διάδρομο που με την προσθήκη του Ντίας έγινε για πολλοστή φορά το… λημέρι των θαυμάτων. Βοήθησε πολύ ο Πορτογάλος και ας μην του φάνηκε. Μάζεψε την απόσταση με τον Ομάρ και τον Φορτούνη, έτρεξε πολύ παρασύροντας την αντίπαλη άμυνα, έβαλε το δικό του λιθαράκι στην κατασκευή μιας ακόμη ανατροπής. Στην προηγούμενη (ΑΕΚ) είχε βγει από το γήπεδο στο 46΄για να δώσει τη θέση του στον Λάζαρο. Αυτή τη φορά μπήκε για να αλλάξει τα πράγματα.

Και αυτό είναι ντόμινο. Άλλοτε ο Ποντένσε, άλλοτε ο Φορτούνης, άλλοτε οι φορ, άλλοτε οι αλλαγές. Στο προηγούμενο εντός έδρας με τον Άρη, όλα γκολ και ασίστ είχαν συμβεί από τους μπακ (Κούτρης, Ομάρ) και τους wingers (Μασούρας, Ποντένσε). Απόψε τα γκολ τα έβαλαν οι κεντρικοί χαφ. Στη φάση του 2-1 έχει βγει δεξιά ο Ποντένσε και ο αριστερός κεντρικός μέσος έχει τρέξει ως το δεύτερο δοκάρι για να γίνει έξτρα επιλογή πάσας στον συμπαίκτη του. Στα επόμενα δέκα λεπτά, από την ίδια θέση που εκτέλεσε ο Μπουχαλάκης, ο Ολυμπιακός έχει βρει άλλες δύο τελικές προσπάθειες… μισό γκολ με τον Πορτογάλο που ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο μισό.

Οι Ερυθρόλευκοι παίζουν ποδόσφαιρο. Κανονικό ποδόσφαιρο. Που πατά σε συνεργασίες, σε αρχές, που έχει στόχευση. Είναι μια ομάδα που μπορεί να αναθεωρήσει το πλάνο της (εξαίρεση το Βατερλό της Τούμπας), που έχει 16 διαφορετικούς σκόρερ μέσα στη σεζόν. Που βαθμολογικά χάνει τα πρωτάθλημα από τα δύο εντός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό που έφεραν έναν βαθμό σε 44 τελικές προσπάθειες. Που αποκλείστηκε από το κύπελλο έχοντας 28 τελικές κόντρα στ ηΛαμία. Και που έχει το γήπεδο της γεμάτο. Ως το τέλος. Από χιλιάδες που δεν κατηφόρισαν ως το Φάληρο, για το πρωτάθλημα. Αλλά για να δουν ακριβώς αυτόν τον τρόπο λειτουργίας στο χορτάρι. Κοιτάζοντας κανείς γύρω του, αντιλαμβάνεται και την διαφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ