Μια ΑΕΚ σε ρυθμούς… Χιμένεθ

Μια ΑΕΚ σε ρυθμούς… Χιμένεθ

Ο Ισπανός έδωσε στην Ένωση τα… γνωστά χαρακτηριστικά, με την ομάδα να μπαίνει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, ποντάροντας πλέον σε ένα ξεκάθαρο πλάνο, για να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Η ΑΕΚ έδειξε ένα πρόσωπο βελτιωμένο, στην επιστροφή της στη δράση μετά τη διακοπή. Για ένα 45λεπτο η Ένωση ήταν εξαιρετική απέναντι στον Παναιτωλικό, βγάζοντας φάσεις, έχοντας καλή κυκλοφορία και γενικώς, ένα καλό πρόσωπο. Αναφέρομαι στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, διότι στο πρώτο κρατάω μονάχα την υποδειγματική ανασταλτική λειτουργία.

Στους υπόλοιπους τομείς υπήρχε… θέμα για την ΑΕΚ, όμως στην πορεία τα πράγματα βελτιώθηκαν και η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έφτασε σε ένα άνετο 4-0. Ο Ισπανός τεχνικός και οι παίκτες του δούλεψαν πολύ στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία το γήπεδο είναι «καθρέπτης» και στην περίπτωση της ΑΕΚ, φάνηκαν ξεκάθαρα. Η Ένωση αποκτά, αν δεν έχει αποκτήσει ήδη, τον χαρακτήρα που θέλει ο προπονητής της. Μια ομάδα «σφικτή», που θα αναγκάσει τον αντίπαλο να… ματώσει για να της βγάλει φάση και παράλληλα θα είναι κυνική στην επίθεση.

Ακόμα και στις καλύτερες περιόδους του Χιμένεθ στα κιτρινόμαυρα, η ΑΕΚ δεν έπαιζε κανένα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Το «δόγμα» του Ανδαλουσιανού τεχνικού είναι συγκεκριμένο και ο παράγοντας «θέαμα», δεν συγκαταλέγεται στις βασικές ποδοσφαιρικές αρχές του.

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και με την εξέλιξη της σεζόν για την ΑΕΚ, ίσως το παραπάνω και να μην χρειάζεται. Τη δεδομένη στιγμή η Ένωση έχει ανάγκη από ένα ξεκάθαρο πλάνο που να μπορεί να το υπηρετήσει με αποτελεσματικότητα, αυτοπεποίθηση και κίνητρο.

Νομίζω πως σε ένα μεγάλο βαθμό τα συγκεκριμένα στοιχεία διακρίνονται στην ομάδα, που την Τετάρτη θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για έναν σημαντικό στόχο. Το κύπελλο, με τα φετινά δεδομένα, θα είναι… υπέρβαση για την ΑΕΚ, που δεν πρέπει να ξεχνάμε τι «χαστούκια» έχει δεχθεί αγωνιστικά στο διάστημα που προηγήθηκε. Εφόσον η Ένωση καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου, η χρονιά θα κλείσει με χαμόγελα. Κάτι… αδιανόητο, αν σκεφτούμε τις καταστάσεις στις οποίες βρέθηκε -με αποκλειστικά δική της ευθύνη- η ΑΕΚ φέτος. Που από πρωταθλήτρια έφτασε να δίνει… ντέρμπι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για την 3η θέση.

Το πλάνο που φάνηκε ξεκάθαρα την Κυριακή πως θέλει να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η ΑΕΚ, είναι ίσως το ενδεδειγμένο. Για τις υπάρχουσες συνθήκες τουλάχιστον. Αφού αυτό που προέχει είναι σε πρώτη φάση η πρόκριση επί της Λαμίας και σε δεύτερη η κούπα. Τα της επόμενης μέρας, στην ώρα τους. Που δεν έχει έρθει ακόμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ