ΑΕΚ: Σβάρνες και Τσόσιτς

ΑΕΚ: Σβάρνες και Τσόσιτς

Τι κάνει η ΑΕΚ, τι θα έπρεπε να κάνει και τι περιμένουμε να «βγάλουμε». Τι πρέπει να περιμένει κανείς από τη φετινή ομάδα της Ένωσης...

Στην ΑΕΚ έχουμε δει τον Στράτο Σβάρνα περίπου 500 λεπτά φέτος. Σε επτά ματς, εκ των οποίων τα πέντε για το Kύπελλο. Ο Ούρος Τσόσιτς φτάνει τα 2.000 λεπτά και μετρά 28 παιχνίδια.

Σαφώς και ο Σέρβος είναι πιο έμπειρος και ψημένος από τον 21χρονο Ελληνα. Σαφώς και ήταν η πρώτη επιλογή από την στιγμή που τελείωσαν τον Λαμπρόπουλο. Ομως μετά τα πολλά συνεχή παιχνίδια που ήταν απογοητευτικός ο Τσόσιτς, η ΑΕΚ θα μπορούσε να ρίξει τον Σβάρνα νωρίτερα στο γήπεδο. Με τον Παναιτωλικό έπαιξε 90 λεπτά στόπερ. Έστω και αριστερά, αλλά στην φυσική του θέση το παιδί. Στο άλλο παιχνίδι πρωταθλήματος που τον είχαν βάλει, έπαιξε δεξί μπακ στο Χαριλάου και δεν μπορούσε να κριθεί όπως θα του έπρεπε.

Ως στόπερ έδειξε καλά στοιχεία και αποτελεσματικός σε ότι χρειάστηκε να κάνει. Το είχε δείξει και στα ματς Κυπέλλου όποτε αγωνίστηκε. Είναι στα 21 του και μετά από δανεισμό στην Ξάνθη, όπου πήρε 25 παιχνίδια. Άρα μια χαρά ηλικία για να μπει και να δείξει πράγματα και κυριότερα σε μια σεζόν που χάθηκαν οι στόχοι της ΑΕΚ και στην τελική ευθεία μπορούσε και μπορεί να δίνει ευκαιρίες σε τέτοια παιδιά.

Και η αλήθεια είναι ότι μακάρι να παίζουν οι Σβάρνες στην ΑΕΚ και να κάνουν τα λάθη τους, από τους Τσόσιτς που προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι… κάτι, δίχως τελικά να είναι. Και να παρουσιάζουν μια συνεχόμενα κακή εικόνα. Το ίδιο ισχύει και για τον Γαλανόπουλο, το ίδιο και για τον Αλμπάνη, το ίδιο και για τον Γιαννιώτα με τον Μπότο. Παιδιά που έπρεπε να έχουν πάρει ευκαιρίες, αλλά δεν πήραν όσες θα έπρεπε. Και μας έμεινε ο Μπογέ να προσπαθεί να δείξει τι είναι, ο Αλεφ που δύσκολα θα συνεχίσει στην ΑΕΚ με τέτοια ρήτρα και Μπακασέτας-Μάνταλος στα άκρα, δίχως να είναι εξτρέμ.

Ο Χιμένεθ συνέχισε το κακό του Ουζουνίδη. Έστω και τώρα στο τέλος έχει την ευκαιρία να το διορθώσει και να δούμε παιδιά σαν τον Σβάρνα. Με τα λάθη του, με τα καλά του και τα κακά του. Αλλά ένα παιδί που έχει προοπτικές να βελτιωθεί, να δουλέψει σωστά και να αναδειχθεί. Διότι πχ ο Τσόσιτς δεν ξέρω αν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να διορθωθεί με τέτοια νοοτροπία στα 27 του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ