Ο Σωτήρης Γεωργούντζος ανώτερος του Γιώργου Μίνου…

Ο Σωτήρης Γεωργούντζος ανώτερος του Γιώργου Μίνου…

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το φαινόμενο Γιώργος Μίνος. Και καταθέτει την εξής πρωτοποριακή πρόταση: να προσλάβουνε στην ΕΡΤ τον Σωτήρη Γεωργούντζο και να το τερματίσουνε.

ΕΡΤ. Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Κανονικά θα έπρεπε να ακολουθούν σε παρένθεση τα αρχικά ΑΑΣΠ. Άγνοια, Αδυναμία, Σαχλαμάρα, Προπαγάνδα. Αρχίζοντας από Γιώργο Μίνο (ο γνωστός Μίνος) και καταλήγοντας σε Σωτήρη Καψώχα. Ας ξεκινήσουμε όμως από την αδυναμία. Κάποια στιγμή στο ματς της Κυριακής στην Ξάνθη, σκοράρει η τοπική ομαδα. Σέντρα από αριστερά, σηκώνεται ένας λίγο έξω τη μικρή περιοχή και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ατάκα κι επί τόπου η διαπίστωση του εκφωνητή: «σε μία ανύποπτη φάση». Είναι η αδυναμία. Η ανικανότητα. Να πούνε τα βασικά. Δυο κουβέντες της προκοπής. Να ξεφύγουνε από τα κλισέ. Έχουνε μάθει κάποιες φράσεις, «σε θέση οδηγού», «το παιχνίδι έχει αποκτήσει άγρια ομορφιά», τις παπαγαλίζουνε και καθαρίσανε. Από πού κι ως πού «ανύποπτη φάση» σε σέντρα στη μικρή περιοχή; Δε μιλάμε για πυρηνική φυσική. Την αλφαβήτα θέλουμε να μας πούνε. Η οποία, κατά πώς φαίνεται, είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΨΙΛΑ γράμματα, αυτά. Όταν διακεκριμένα στελέχη του ραδιομεγάρου με δεκαετίες δημοσιογραφικής καριέρας στην πλάτη τους, δεν ξέρουν πού τους πάνε τα τέσσερα. Και διατυπώνουν την απορία, για ποιο λόγο δε μετράνε τα χέρια στο οφ-σάιντ. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι μετράει, πόδι, κεφάλι, σώμα, επειδή ακριβώς με το πόδι, το κεφάλι και το σώμα μπορείς να κερδίσεις την μπάλα. Όσο πιο μπροστά κι αν είναι το χέρι σου, δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Ούτε κοντρόλ μπορείς να κάνεις, ούτε να σκοράρεις. Και γι αυτό δε μετράει για να θεωρηθεί οφ-σάιντ. Είπαμε. Δεν είναι πυρηνική φυσική. Κοινός νους χρειάζεται. Άντε βρες τον όμως. Ανοιχτό βενζινάδικο μετά τα μεσάνυχτα στην Εθνική Οδό βρίσκεις. Νερό στη Σαχάρα κάπου-κάπου βρίσκεις. Όλο και κάποια πηγάδια υπάρχουνε. Το να ακούσεις δυο κουβέντες της προκοπής σε ποδοσφαιρική μετάδοση είναι πολύ πιο σπάνιο.

ΚΑΙ φτάνουμε στο φαινόμενο που ακούει στο όνομα Γιώργος Μίνος. Σ’ αυτή τη γελοιότητα. Σ’ αυτό το καραγκιοζιλίκι . Που αυτή τη σεζόν έχει αλλάξει ρεπερτόριο. Παρουσιάζει νέα κολεξιόν. Το ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, κόντρα ΠΑΟΚ και ξανά-μανά ΠΑΟΚ το έβαλε στην ντουλάπα. Εφέτος εμφανίζει το Σαββίδης, Σαββίδης, Ιβάν Σαββίδης, Γιώργος Σαββίδης, οικογένεια Σαββίδη. Από τη μία λοιπόν είναι ο ΠΑΟΚ που σπάει το ένα μετά το άλλο όλα τα ρεκόρ κι από την άλλη είναι ο Γιώργος Μίνος που, από παιχνίδι σε παιχνίδι, κάνει ατομικό ρεκόρ. Στη γελοιότητα και στο καραγκιοζιλίκι. Με το σκουφάκι του Λουτσέσκου. Με τα λουκούμια. Με το Ποντιακό συγκρότημα, με τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη. Κι είναι βέβαιο ότι έχουμε να δούμε κι άλλα. Θα χειροτερεύει όσο πάει. Δεν πρόκειται να καλυτερεύει. Μέχρι να τελειώσει η σεζόν θα το χοντρύνει ακόμα περισσότερο. Θα το τερματίσει το κοντέρ.

ΚΑΙ δεν είναι θέμα Μίνου βέβαια. Δεν κολλάει η βελόνα στο Σαββίδης, Σαββίδης, Σαββίδης, Ιβάν Σαββίδης, Γιώργος Σαββίδης, οικογένεια Σαββίδη. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει, τι λέει και γιατί το λέει. Ξέρει πολύ καλά γιατί έχει μετατρέψει το μικρόφωνο σε λιβανιστήρι. Αφελής δεν είναι. Πήγαινε εσύ και κάνε τριάντα χρόνια τον πιλότο. Το γιατρό. Τον κουρέα. Τον υδραυλικό. Ο Μίνος τριάντα χρόνια κάνει το δημοσιογράφο. Το θέμα είναι τι κάνουνε οι άλλοι. Οι δυο-τρεις διευθυντές που είναι από πάνω του. Τον εμφανίζουν σαν ατραξιόν; Ακόμα και σαν αστείο να το δεις, έχει παρατραβήξει. Δεν πάει άλλο. Παράγινε. Και δεν τίθεται θέμα βέβαια να χάσει ο άνθρωπος τη δουλειά του. Μπορεί να προσφέρει και σαν εσωτερικός συντάκτης. Και να προσλάβουνε στη θέση του τον Σωτήρη το Γεωργούντζο. Που είναι ακόμα καλύτερος. Αφού το πάνε έτσι, να το πάνε μέχρι τέλους. Να το ξεφτιλίσουνε εντελώς.

ΝΑ αποκατασταθεί και μία τεράστια αδικία. Από την ένδοξη ΕΡΑ Σπορ έχει ξεκινήσει τη καριέρα του ο τιτάνας Σωτήρης Γεωργούντζος. Που αλλού θα ήταν δυνατόν άλλωστε να ευδοκιμήσει τέτοιο φρούτο; Κι επειδή τον ζηλεύανε, τον καθαρίσανε. Αυτοί χάσανε όμως. Ο Γεωργούντζος άνοιξε τα φτερά του κι έκανε ακόμα μεγαλύτερη καριέρα στην ιδιωτική τηλεόραση. Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Για μια τεράστια μεταγραφή. Για ένα ανεπανάληπτο καμ-μπακ. Είναι ποτέ δυνατόν ένας Σωτήρης Γεωργούντζος να χαραμίζεται στη Γ´ Εθνική και ασχολείται με τους Ασπρόπυργους και τις Καλαμάτες; Αν ο Μίνος έχτισε καριέρα απάνω στον ΠΑΟΚ, ο Γεωργούντζος είναι επιπέδου Μπαρτσελόνα.

Στη μουσική επιλογή, Clarence Gatemouth Brown, Leftover Blues.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ