Θέλει να… αγιάσει και ο Σα!

Θέλει να… αγιάσει και ο Σα!

Θυμίζει έντονα την περίπτωση του Ρομπέρτο η ιστορία του Πορτογάλου τερματοφύλακα!

Μπορεί ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού να παίξει καθοριστικό ρόλο ακόμη και σε ένα ματς όπως αυτό με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη; Την απάντηση τη γνωρίζουμε πλέον όλοι μας, αφού η αντίδραση του Ζοσέ Σα ειδικά στο φάουλ του Ουάρντα, όταν βρήκε την μπάλα με τις άκρες των δαχτύλων του και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι ήταν καθοριστικής σημασίας και επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να «γυρίσουν» στο παιχνίδι.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Πορτογάλος γκολκίπερ και στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, όταν αναδείχθηκε νικητής σε δύο μονομαχίες με τον Μάνταλο και κάπως έτσι είχε προκύψει και τότε η «επιστροφή» του Ολυμπιακού και μάλιστα με το εντυπωσιακό 4-1!

Με αυτά τα δεδομένα μάλλον καταρρίπτεται η άποψη που υπήρχε παλαιότερα, ότι ο τερματοφύλακας που φοράει την ερυθρόλευκη είναι για να… βλέπει, ενώ σε κάθε περίπτωση μόνον εύκολη δεν είναι η αποστολή του, αφού θα χρειαστεί να επέμβει σε λίγες στιγμές, όμως θα πρέπει να το κάνει σε όλες…

Και να φανταστεί κανείς ότι ο Ζοσέ Σα δεν ξεκίνησε βασικός στον Ολυμπιακό, καθώς ήρθε με δανεισμό από την Πόρτο στο Ρέντη και ο Μαρτίνς είχε δουλέψει ήδη με τον Γιαννιώτη στην προετοιμασία με τον οποίο και ξεκίνησε τη χρονιά. Καμία φορά όμως και η μπάλα κάνει τις δικές της επιλογές και αυτό μας το έδειξε στις περιπτώσεις των δύο πορτιέρε.

Στο λάθος του Γιαννιώτη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ βρέθηκε ο Βούκοβιτς ο οποίος αντί απλά να αποκρούσει, αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με μία αψυχολόγητη ενέργεια.  Στο ματς με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη η μπάλα πέρασε … μέσα από τον Σα, στην κεφαλιά του Ζαπάτα, όταν έγινε το 2-1, αλλά το τρίτο γκολ από τον Φορτούνη έφερε την επική πρόκριση και κανείς δεν θυμάται τα… προηγούμενα.

Μας θυμίζει την ιστορία του Ρομπέρτο η περίπτωση του Σα, καθώς και ο Ισπανός είχε έρθει ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης και στον Πειραιά πέρασε τις καλύτερες μέρες της καριέρας του, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Μπενφίκα τον θεωρούσαν … Κοστάντζο! Η μπάλα όμως τα έφερε έτσι ώστε ο Ρομπέρτο να κατεβάσει ρολά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τους αετούς της Λισαβόνας, όταν οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Κώστα Μανωλά και στη συνέχεια προκρίθηκαν και έφτασαν μέχρι τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, επί Μίτσελ.

Ο Σα μπορεί να μην έχει γίνει ακόμη «άγιος», αφού του λείπει μία τέτοια εμφάνιση, όμως πείθει ότι αποτελεί ιδιαίτερα αξιόπιστη επιλογή για τη θέση κάτω από την εστία, εκεί όπου ο Ολυμπιακός αναζήτησε την ελληνική λύση με τις περιπτώσεις των Καπίνο και Γιαννιώτη αλλά τελικά κατάληξε στην «ξένη βοήθεια»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ