Οι 3 μεταγραφές που αλλάζουν τον Ολυμπιακό

Οι 3 μεταγραφές που αλλάζουν τον Ολυμπιακό

Η… πολλή δουλειά στο ρόστερ έγινε. Ο Ολυμπιακός πλέον δεν είναι μακριά από το επόμενο επίπεδο. Αρκεί…

Τα πολλά έγιναν φέτος. Και έγιναν καλά. Γίνονται καλά, αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον σωστό χρόνο προσθέτοντας στην εξίσωση την επικαιρότητα (προσπάθεια αγοράς του Σα, νέο συμβόλαιο σε Φορτούνη). Δεν είναι μόνο ότι δημιουργήθηκε ένας ισχυρός κορμός.

Είναι κυρίως ότι ποντάρεις βάσιμα στην εξέλιξη του, από έναν προπονητή που θα έχει πλέον το δικαίωμα να πατήσει πάνω στη δουλειά του. Σε αυτόν τον έναν χρόνο που πέρασε. Με ποδοσφαιριστές που τους ξέρει και τον ξέρουν. Στα καλά και στα άσχημα. Στην ιερή ρουτίνα της καθημερινότητας που μέχρι να τη χάσουν στον Ρέντη με τη λήξη του πρωταθλήματος (5/5) θα την ξαναβρούν με την έναρξη της προετοιμασίας (10/6).

Πέτυχε ποδοσφαιρικά το εγχείρημα του φετινού Ολυμπιακού. Και αυτό μπορούν κάλλιστα να το επιβεβαιώσουν οι 25-28 χιλιάδες άνθρωποι που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στο Καραϊσκάκη για ένα κατά τα άλλα αδιάφορο βαθμολογικά ματς με τον Ατρόμητο. Πέτυχε να πείσει το κοινό του. Και αυτό για το δύσκολο περιβάλλον των Ερυθρόλευκων, είναι κάτι σπουδαίο. Δεν ήρθαν τίτλοι βεβαίως. Αλλά το κατά πόσο -ούτως ή άλλως- ήταν κάτι τέτοιο εφικτό το έχουν καταλάβει οι περισσότεροι από το περασμένο καλοκαίρι. To καταλαβαίνουν ακόμη και σήμερα, μιας και η Εξυγίανση συνεχίζει σταθερά στον δρόμο που χάραξε.

Τέλος πάντων. Η ουσία είναι πως οι Ερυθρόλευκοι μέσα από τη σεζόν αυτή, μπορεί κάλλιστα να νιώσουν πως έχουν βάλει πλέον τις βάσεις για κάτι ακόμη καλύτερο. Για να ανεβάσουν ψηλότερα την στάθμη της αγωνιστικής τους απόδοσης. Πλέον δεν είναι μια… ομάδα μακριά, όπως πέρσι τέτοια εποχή όταν έφερναν στην Ελλάδα τον Πέδρο Μαρτίνς για μια επανεκκίνηση. Πλέον είναι 2-3 παίκτες μακριά. Τους χωρίζει από το επόμενο επίπεδο ένα καλοκαίρι μεταγραφικής ευστοχίας, στα βασικά. Όχι στους 7-8 που θα έρθουν. Στους 2-3 που θα μπουν απευθείας στην εντεκάδα.

Σε μια πρώτη ανάγνωση; Ο Ολυμπιακός χρειάζεται:

1) Αριστεροπόδαρο στόπερ που θα κάνει τη δουλειά καλύτερα από τον Βούκοβιτς πρώτα. Κάποιον με ηγετικά χαρακτηριστικά που θα «δέσει» την βασική γραμμή της άμυνας και θα τις δώσει τον χαρακτήρα που δεν βρήκε μέσα στη τρέχουσα της σεζόν.

2) Σέντερ φορ με μεγαλύτερη άνεση στο γκολ ή έστω με λιγότερους τραυματισμούς αν υποθέσουμε πως για τον Χασάν έπαιξε ρόλο η συχνή-πυκνή παρουσία του στη λίστα με τους τραυματίες (έγινε φέτος 4-5 φορές).

3) Winger που θα σταθεί απέναντι από τον Ποντένσε και δίπλα στον Φορτούνη. Κάποιον που θα δώσει το δικαίωμα στον Μασούρα να γίνει ακόμη καλύτερος μέσα από τον ανταγωνισμό, και βέβαια στον Λάζαρο να πάρει όσο χρόνο θέλει μέχρι να γυρίσει.

Τι κοινό πρέπει να έχουν αυτοί οι τρεις ποδοσφαιριστές; Την εμπειρία που δεν θα τη βρεις εύκολα σε ποδοσφαιριστές που δεν είναι τουλάχιστον 27-28 χρονών. Αυτό που φέτος έλλειψε πολύ και από πολλούς στην διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων. Γιατί μπορεί οι περισσότεροι να μείναμε με την εντύπωση πως ο Παναθηναϊκός είχε την πιο νεανική ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Και ο Ολυμπιακός όμως δεν πήγε πίσω. Στην… καλή εντεκάδα της χρονιάς, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ήταν ο Ομάρ και ο Γκιγιέρμε. Και οι δύο τους 27 ετών. Θα ήταν ο Λάζαρος αλλά εκείνος μες την ατυχία του έχασε περισσότερα ματς από όσα έπαιξε. Θα ήταν ίσως και ο Νάτχο ο οποίος όμως δεν κατάφερε ποτέ να προσπεράσει στον ανταγωνισμό της μεσαίας γραμμής του υπόλοιπους. Θα ήταν σίγουρα ο Τουρέ, αλλά εκείνος χάθηκε νωρίς.

Θα ήταν ιδανικό λοιπόν ο Ολυμπιακός να προσθέσει στις γραμμές του, παίκτες έτοιμους. Και κυρίως με εμπειρίες. Στην Ελλάδα του 2019 βεβαίως δεν είναι εύκολο να φέρεις Μέλμπεργκ και Γκαλέτι, να βρεις Ριέρα και Ιντέγιε. Όχι γιατί οι Ερυθρόλευκοι δεν θέλουν, αλλά γιατί πλέον οι καλοί ποδοσφαιριστές το σκέφτονται δύο φορές πριν έρθουν στα μέρη μας. Για αυτό και η προσπάθεια που θα γίνει (διότι δεδομένα θα γίνει) θα έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον.

Δεν θεωρώ τυχαία ότι στα ρεπορτάζ των ημερών κυκλοφορούν ονόματα σαν του Μολέντο, του Μπεργκ, του Σλιμανί και του Βαλμπουενά. Δεν λέω ότι αυτά είναι τα σωστά ονόματα. Αλλά ότι ο Ολυμπιακός έχει καταλάβει τι ακριβώς πρέπει να ψάξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ